Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Фудбалски натпревари

Дискусија во 'Спорт' започната од free, 16 март 2010.

1. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Е за победата немам што да кажам,само ке ги пофалам што по толку многу време играа самоуверено против Барса и веднаш се виде дека се спремни и подобри.
    А за Ronaldo-едноставно не го сакам,одвратен ми е,никаков е исто и Sergio Ramos а смешен ми беше затоа што многу се гледаше дека е лут и незадоволен.
    Толку! ;)

2. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Не треба азради неговиот карактер да успорувате дека се работи за еден класа играч.Ж
    Башка Роналдо можеби е никаков за некои ама а Меси дали има прво култура?Не...ен се поздрави со Роналдо после натпреварот.
    Признај пораз машки бе,подај рака и поздрави се... ама ова не е тема за нив двајца така да дискусијата завршува овде.

3. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.655
    Фалкао :clap: :clap: :clap:

На GazdataodParencoJR и Plavusa.17 им се допаѓа ова.
  4. GazdataodParencoJR

GazdataodParencoJR Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    40
    :l: :l: :l:

Единствен фудбалер на Планетава кој што навистина вреди над 50 милиони .. Ни Меси ни Роналдо ни никој ја нема таа вредност ..

5. Macedonian.Horse

Macedonian.Horse Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    44
    Зенит се најдобри, оваа сезона ако не ја освојат Лигата на Шампионите незнам кој ќе ја освои. Најјаки се Зенит од ситееееее.

6. GazdataodParencoJR

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    40
    Малку троламе или озбилна си? :D

7. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Не можеш да го кажеш тоа само по еден натрпевар дека вреди од горе споменативе играчи.Мислам свака част за играчот,нема сомневање дека се работи за еден од најдобрите играчи во светот ама тоа не ти требаше :)

8. GazdataodParencoJR

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    40
    Не го следам Фалкао “од вчера“ па така да зборувам без покритие .. Го имам гледано и во Порто, па дури и во Ривер пред да дојде во Европа.

Фалкао дојде во Атлетико Мадрид и од една просечна екипа која што ги испродаде најдобрите играчи само неколку месеци пред тоа (Агуеро, Форлан прим.аут) направи шампионска екипа која што беше незгодна за сите во Шпанската лига, а буквално сам го победи Атлетик Билбао во финалето од лигата на Европа (кој гледал знае за што зборувам) .. Значи ни Роналдо ни Меси не би се покажале подобро од Радамел кдоколку играат во Атлетико. Фалкао постигна околу 30 голови во Атлетико, а прашање е што би правел доколку има подобри соиграчи покрај себе ...

Ете можеби претерав, да речеме дека ја има истата вредност со нив, одприлика 60 милиони, но НИКОЈ фудбалер на овој свет не вреди 100 + милиони евра годишно, ниту Роналдо ниту Меси ниту никој .. Според мене Роналдо е преценет ..

На Spell му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Te молам препрочитај се уште еднаш што си напишал(а) па после ми зборувај.

Фалкао играл во Португалска лига,која е класи послаба од Англиската лига во која играше Кристиано Роналдо и како за чудо крилен играч да постигне 42 гола во една сезона односно во најјаката лига во Европа ако не и во светот.И во Реал постигнато над 100 гола во текот на овие години додека играше таму.И ја има добивано наградата за најдобар играч.Крило кое има многу многу јака техника,крило кое може да дрибла со две нозе,да шутира со две нозе и удар со глава ти ми велиш дека е преценет?дај не ме зезај молим те :o Знаеш ли дека после Усеин Болт Кристиано Роналдо е најбрз во светот?
    Докажи ми ти со факти зошто е преценет?Баш сакам да слушнам.
    Никој не е крив што Перез платил толку пари.Значи сепак се разбира колку толку повеке од нас обичните да не речам "критичари"кога се работи за фудбал.

10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.469
    Допаѓања:
    251.020
    Фалкао растура!
    Сакале ви или не, ама дечково е машина.
    Не ги оспорувам квалитетите на Роналдо и Меси, ама па не се и најдобри само они.
    Аман веќе од нив двајцата. Повеќе се форсираат ради спротивните тимови. Како други фудбалери да не постојат.
    Фалкао сам го победи Атлетико Билбао и синоќа Челзи.
    А Челзи сезонова игра повеќе од одлично. Ако сте ги следеле утакмиците, се покажаа како најдобри. Имаат многу добар тим, моментално подобри се и од Барса и од Реал.
    И Фалкао им се спротистави и ги победи. За тоа не треба да си мајстор, ами мајсториште.
    И сеуште стојам на мојот став. Ла Лига не е најјака во светот.
    Во лига каде што само два тима се добри и се борат за титула, а другите се невидливи ко Каспер, неможе да биде најдобра. За споредба земете ја Премиер лигата.

Иниеста не ја заслужи наградата, туку Роналдо. Не го сакам, анипатичен ми е, ама си ја заслужи наградата. Иниеста не. Или се работи за играч на Фарсата и мора да му се даде наградата оти на Меси никако не можеа да му ја дадат годинава. Се надевам дека Фарса ќе имаат лоша сезона, ни ЛШ, ни лигата да ја освојат. Па да се симнат малку на земја.

Ај уште ова. Милан нека го купи Фалкао!!!

На SimplyElegant, GazdataodParencoJR, Hipster и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Никој не ги успорува квалитетите на Фалкао,одличен играч е.Кажав претходно :) И Јуле да сме искрени ама тешко дека би го купил Милан,попрво би го купиле Реал пошто знаеме дека тие кога ке посакат тогаш ке го купат ако треба и веднаш ке пратат понуда за него додека се мислат Милан,пример Кака.
    И јас би сакала да го гледам Фалкао во некој друг тим, да видиме како ке се снајде ама ке почекаме малку.

И да,конечно некој признава кој беше кој минатата сезона во Европа,кажав јас и претходно.Да не беше Европсково друга ке беше приказната :)

12. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Реално не дупнаа не збунија .
    Фалкао вс Челзи = 3-0
    Тоа е што е од кога почна утакмицата таа отвореност не знам да не мислеа со Вест Хем или со Свонси или Виган играат лабаво и од глава им се врати . Заслужена победа , Фалкао вреди за сите пари брз продорен снаодлив ... Реков како сака нека биде само петарда нека нема срамота е :tmi: .
    И така ете за тие што мислија и помислија дека може да ја истераме сезонава без купување на уште еден шпиц ама разработен Хулк или Фалкао .

Се налутил Абрамович сакал да го купи на полувреме :D :rofl:

13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.469
    Допаѓања:
    251.020
    Зошто да не може Милан, а да може Реал? :^)
    Милан е на исто ниво како и Реал.
    За Кака се мислат бидејќи реално веќе е и истрошен, неговото време беше во Милан, сега и да би се вратил не знам дали би бил толку ефикасен како и претходно. Од кога нема изиграно цела утакмица.
    И додека вие ги величите само Реал и Барса како се семоќни, тимови како Челзи ја освојуваат ЛШ.
    Кај се најмоќните? Ни до финале не стигнаа.

На Hipster и vendiii им се допаѓа ова.
  14. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Не реков дека не може да го купи Милан али сакав да кажам додека се мислат да го купат Реал би можел да дејствува 1000 пати побрзо :) Нема да ме чуди ако утре излезе вест дека Реал веке упатиле понуда кон Фалкао.
    Во лш ништо да не те изненадува,на времето ако добро паметам и Лидс Јунајтед беше првак во ова натпреварување.

15. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    јуле не сме ние кралски тим знаеш немаме толку пари, не сме престижни |(
    Една многу паметна работа рече еден другар,највише ја поштуваѓ серија а и италијанскиве клубови,ни еден од нив не потклекна и не се продадоа на нафташиве од блискиов исток да се наполнат со пари и да изнакупуваат јаки и играчи и да перат пари после.башка итслијанциве претежно си играат во домашни клубови.
    Ја викам да си го земеме балотели ем наш ем луд,шоу ќе праи бе со него никад досадни.
    Али не е мода сеа серија а, сеа сите за барса и реал се запалија. Небаре не постојат други тимови на светот.

На JuLleE, SimplyElegant и GazdataodParencoJR им се допаѓа ова.
  16. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Постојат други тимови ама само еден е Реал. Класа тим, тим кој што не се издигнал само со помош на пари туку отсекогаш важел за еден од гигантите во Европа. Тим со историја, легенди, играчи на кои им завидувале многумина. Тим кој што и денес е еден од најдобрите и продолжува да ги полни витрините со титули и трофеи.
    Никој не кажа нешто лошо за Милан ама со овие муабетиве како Реал бил преценуван, не бил воопшто толку добар само затоа што не освоил Лш последниве 10 години и годинава испаднал на пенали во полуфинале ви се бог да чува. Верувам дека Пеликуна сакаше да каже дека Реал ја има таа политика да купува играчи кога ќе науми додека Милан ни они не знаат што прават. Политиката им е крш. Ги продаваат најдобрите играчи од тимот а притоа не купуваат други. Ете, на тоа се мислеше.

И доста веќе со потценувањето на Примера. Со самиот факт што три шпански екипи беа во полуфинале на ЛЕ а две во ЛШ покажува дека во таа лига има квалитет. Точно дека Реал и Барса се секогаш оние што се борат за титула ама не се ни другите екипи за фрлање. Англисиката е најјака затоа што е неизвесна ама немојте веќе со тоа потценување на Ла Лига кога повеќето не ја ни пратите. Серија А секогаш за мене била најдосадна и ќе биде.

За суперкупот на Уефа што да кажам. Волку бледо издание на Челзи не сум видела, во 70-та изгасив. Јас стварно не знам што се случува со тој тим. Еден натпревар играат супер од одбрана до напад а веќе во нареден се губат. Додуша да не беше Фалкао немаше да биде иста приказна. Играчиште е. Само без глупите споредби меѓу Фалкао, Роналдо, Меси, Трајко, Јанко |(. Не мора одма споредби да се прават.

17. GazdataodParencoJR

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    40
    Напишал .. ;)

Преценет е со самото тоа што прима 100 + милиони годишно САМО ОД ФУДБАЛ. Никој никогаш не примал толкава сума на пари, а реално ни не заслужиле .. Фалкао играл во Португалската лига точно, а каде почнал Роналдо? :D И кога Фалкао играше во Португалската лига беше воедно и најдобар стрелец во Лигата на Европа со 13 постигнати голови. Како што тргнал оваа ќе му биде 3та по ред година во која ќе биде најдобар стрелец во ЛЕ, а тоа сепак ќе се сложиш значи многу ..

Нормално дека Кикица ќе постигне 42 гола кога игра покрај еден Руни, Гигс додека уште беше корисен и сите други ѕвезди на Англискиот и светскиот фудбал што играа со него во тогашниот Манчестер. Истата ситуација е и во Реал. Би сакал да го видам Роналдо како би играл во дресот на Атлетико :^) За играта и можнстите на Роналдо никој не спореше, тој си е класа за себе, но муабетот ми беше дали има квалитет да влече сам еден тим или пак зависи од соиграчите. Перез плати и урнебесна сума за Рики Кака и ене го дреме по трибини и клупи, хемороиди доби од седење. Иако навивам за Интер Кака ми беше еден од омилените светски играчи и Реал му ја упропасти кариерата.

2 Венди

Искрено мислам дека Челзи мака ќе мачи со Свонси и Вест Хем .. :D Играат многу добар фудбал ..

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Да се разбереме, никој не ја потцени ни Реал ни па Ла лига, само дадов мислење коее факт, кој и да го прашаш навивава за Реал или Барса, зашто сеа е у мода да гледаш Ла лига.
    Секоја чест на верни навивачи, ама малку ве има такви, не само тука,општо во околинава.
    И доста веќе се навредувате амн, да не може чоек да каже кoнстатација една, па усталом бре моја забелешка е, мое мислење како што е твое дека е досадна серија А, а и ти биди искрена колку пати си гледала, па да донесете заклучок дека е досадна.
    Јас да точно не сум гледала многу, не викам дека е досадана или лоша, едноставо повеќе си сакам серија а, и нормално. Тоа јас лично не ги сакам циганините тоа е мој вкус, и не сум рекла дека има врска со квалитет, туку личен вкус.
    Вие сте тие што ја потценувате се друго освен реал, али не праам муабет ај ќе се скараме.
    И за едно морам да те поправам, не е Реал единствен трофеен тим, со историја со име и се.
    И Барса е, и Милан и Јуве, и Рома, и Манчестер Јунајдет и многу други.
    Ако така гледаш неможеш да ги ставаш дека само они и никој друг, денек другиве вчера излегоа и сеа праат историја.
    А тоа дека се кралски тим и претарно многу се нагласува,како демек тоа му дава посебно престиж или квалитет, со што не се согласувам.
    И Милан беше премиерски клуб :D па ништо не значеше тоа на никој верувам.

На JuLleE и Marbella им се допаѓа ова.
  19. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Јас тие што не знаат што е фудбал а се прават дека се многу јаки навивачи на Реал или на Барса или на било кој тим не ги ни сметам за навивачи. Ама со ова дека сега сите за Реал како само Реал да постои не ставате во ист кош сите. Ако е затоа има многу фејк навивачи и на Манчестер, и на Челзи, и на Милан и на ред други. Не сакам повеќе да дискутирам во врска со тоа фејк навивање, иста приказна и од темата за европското. Фејк навивачи има за било кој тим. Само можеби оти Реал и Барса се најлути ривали па им е интересно на децата да се прават јаки каталонци и мадридисти.

И не се навредувам туку баш тој коментар потценувате се друго освен Реал ми е малку несфатлив. Ако е за мене и општо за навивачите на Реал на форумот не сум прочитала ама баш ниеден коментар каде се потценува некој тим.

Сум ја пратила Серија А, предминатаtа сезона и не е тоа тип на фудбал кој баш го обожавам. Ти ја пратиш најмногу, океј различен вкус. Ама не рипнав јас со потценување кон италијанската лига туку тука константно се потценува Ла Лига. Конкретно, во два наврати од Јуле.

И верувај, најмалку сакам со тебе да се карам ама овие коментари ми влегоа во око како навивач на Реал. Прочитав во повеќе наврати дека не ги сакаш ама, тоа не значи дека тоа нешто ќе промени кај нас .

Не реков дека Реал е единствен трофеен тим. Туку за мене е единствен тим и секогаш ќе биде. Тоа кралски е затоа што е клуб на кралот. Дали им дава тоа престиж или не, така е. Второ име за Реал е кралски клуб.

20. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Е баш на тоа мислев.И секој клуб си има различна политика.Да сака Фергусон ке упати понуда за Фалкао ке го стори тоа,ама ете тој вложува во повекето случаи на млади таленти а многу поретко на звезди играчи како што направи овој пат со Перси.
    Реал ги има едни од најјаките играчи на светот у тој случај Игуаин,Роналдо,Пепе,Касиљас...и може да се случи да им украде пред нос играч кој го посакувал Милан.Оти си можат бе.

Бекам?Дрогба?Анелка?тие моментално се поплатени од Кристиано Роналдо,информирај се пред да напишаш овде ;) Како можеш да кажеш дека покрај тоа што играл Роналдо покрај Гигс и Руни постигнал 42 погодоци?Заедно шутирале слободни удари?заедно шутирале пенали или удари со глава?заедно дриблале?Роналдо лани пола од титулата е благодарение на Роналдо...титулите во Јуинајтед се пола заслужени од Роналдо.Ако гледаме по таа логика зошто Меси не освои некое злато со Аргентина а ги има покрај себе играчи како Агуеро Тевез и компанија?Не ти држи вода.
    И тоа што Кики секоја година е во борба за наградата за најдобар играч заедно со Меси докажува дека и двајцата се пред него.
    Да кажам пак дека не ги успорувам квалитетите на Фалкао у никој случај.
    За секој играч не можеме да знаеме дали ке се снајде во секоја лига па затоа Перез го купи да испробаат.Му се може таква му е политиката бе.

На BlackSwan5 му/ѝ се допаѓа ова.