Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Фудбалски натпревари

Дискусија во 'Спорт' започната од free, 16 март 2010.

1. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Не ја пратам ни јас нешто претерано серија А, што од обрски и немање време, ама секако си го бодрам тимот и лигата во која игра, зашто сметам дека има потенцијал и вредна е за гледање, и не е воошто досадна има неизвесноти.
    Мене кај Ла лига не ми се свија ова или е Реал или е Барса, како да нема друг тим во лигата кој може да освои. Чудно ми е малку ама незнам не пратам.
    Океј сме се сватиле,ајде да не ја вжештуваме и понатака, само од тоа бев малку испровоцирана, а можеби и не морав да вратам, ама се сличи, тоа е нема враќање.
    А дека тврдам дека не значи ништо барем во фудбалка смисла дека е тим на кралот.
    А имам едно прашање, незнам прашувам, кој е сопстевник, само кралот?

2. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Абе не дека значи нешто :D. Ама ете, го има тој епитет кралски клуб :) .

Инаку за оние кои не знаат кралот Алфонсо XIII му го додал тоа Реал што значи кралски, на Мадрид. Како и круната на амблемата нели. Поради тоа се вели клуб на кралот а не дека го поседува крал.

Реал уставари и нема буквален сопственик туку од страна на некои луѓе кои се бават со финансиите на клубот, на секој четири или пет години се бира претседател. Како што моментално е Перез.

3. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Морав да си искажам шо ми лежи на душа, несакам да се карам,ќе бидам малце офф топик, ама тоа е тоа, не му се обраќам на никого конкретно, :!: зборувам општо...

Ако некој каже нешто што вас не ви одговара- одма го напаѓате, ако тој што пишал пост(читај: навивач на Барса) а не е за Реал,(или други екипи) тогаш автоматски не е во право, некој нов ќе пише, и ќе го искаже своето мислење и одма му се врлите, и ако некој каже дека за него најдобар играч е Фалкао или било кој друг а не Роналдо(или Месси,или било кој друг а вас не ви одговара), оп одма на карање и контра коментирање, ништо нема да постигните со тоа што ќе му пишите дека пр:Фалкао(или Месси) не е најдобар вака така... Тој играч за таа личност е најдобра и што ако вие пишувате милиони постови за да го убедите дека тоа не е така, личното мислење и чуство нема на никого да му го смените. Стварно ако навивачи на Барса кажат дека играчите на Реал вака или онака се понашале спрема играчите на Барса, одма ги напаѓате со контра коментари, многу феминки кои активно пишуваа престанаа да пишуваат и да коментираат, само затоа што неможеа да си искажат свое лично мислење без да бидат бомбардирани со безсмислени реплики... Оладете малце и пуштете ги луѓето да си пишуваат што сакаат. Мене лично колку и да ми пишувате дека Барса вака постапиле онака постапиле никогаш нема да ми ја менете љубовта кој овој клуб и она што го чуствувам за Барса и нивните играчи, исто така колку и да ми реплицирате никој нема да ми го смени мислењето за Реал, стварно се наши ривали, никој не го оспорува нивниот квалитет, мене тоа не ми смета, поконкретно ми сметаат некои играчи како физички појави, да не правам муабет за арогантно понашање,зошто пак ќе продолжиме по старо, се на се, никој никому нема да му мени мислење, нити ќе му укаже дека Реал биле лоши или добри или Барса. За навивачите секогаш својот клуб ќе си е најдобар, без разлика на нивното место на табела,освоени титули,спортско и неспортско понашање,и сл... а ривалот секогаш ќе е послаб и сите тие работи пропратно што доаѓаат... така да, никаде вака не тераме, ми се одмили да коментирам во спортскиот дел на форумов баш заради ова...

Сите фудбалери спомнати, и екипи исто така се земени за пример понесена од предходните постови.. не ми беше намерата некого да нападнам, туку да се олади малце амбиентот пошто видов дека на многу личности им се одмили да коментираат поради горе наведените примери :hai:

На Spell му/ѝ се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.469
    Допаѓања:
    251.020
    Пишав Милан да го купи Фалкао у смисла дека го почитувам како играч и би сакала да го видам нормално во Милан. Реченицата повеќе беше ко на шала, ама вие одма рипнавте. Милан неможе, Реал може.
    Секој тим има кризи и лоши сезони, па и така и Милан. Но тоа е веќе друга тема.

Блек, а ти колку пати до сега си ја потцнила Серија А и Италија, па јас ниту еднаш не реплицирав и не се почуствував навредена. Па не е моја па да се притресувам толку. Јас не ја сакам Ла Лига и ја потценувам.
    Навивам за Милан, ама сум фан и на Премиер лига. Не значи дека ако навивам за Милан и одма да велам дека Серија А е најајка, а другите не чинат.
    Запомнете не постојат само Реал и Барса. Има и други тимови. Трофејни!
    Колку пати до сега се пишувало против Милан, па јас не сум возвраќала, а овде не смее да се напише нешто против овие два тима. Ако мислете дека зборувам на празно, вратете се назад и читајте.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  5. GazdataodParencoJR

GazdataodParencoJR Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    40
    Очигледно дека неможеме да се сложиме и џабе ќе ја продолжуваме дискусијата...

А Дрогба, Бекам или Анелка играат во некои си џгљ лиги што имаат 1.5 асален играч :)

6. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Епа Дејанчо, направине горди...
    Леле колку е сладок :$ :l: :lol:

Еве го и Горан :rock:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... sYTdI3nxrA

Едит: Со победата над Литванија, скокнавме од 102 на 97 место на Фифа ранг листата и како 97 ќе ја започнеме борбата за СП 2014 во Бразил

На Ph0enix му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Аааа гледам се развила дискусија , и како по обичај мора да ми се крене коса кога ќе видам мислењата за одредени работи

1.
    Woah против Reading и Wigan ги тепале и сеа први се....

се виде против јаки екипи колку вредат

Челзи 0-3 Фалкао :inlove:

Поздрав и до тебе

2.

Иниеста подобар од Плачконо и Џуџено ....ДА
    Зашто еве 3 причини

- Шпанија освои Европско каде што Иниеста играше одлично и придонесе , Меси за Аргентина не придонесе ништо во последните 5 год и да се Иниеста и Чави во Барса немаше ни да стане толку познат
    А Роналдо што донесе за Португалија .... или пак што донел у последни 6 год...

- Барса Реал дуелите Иниеста секогаш добивал високи оцени за неговата спесифична игра додека пак Роналдо сте го виделе ли некад да игра одлично на такви високо класни натпревари ...Кога беше Барса-Реал прво полувреме се прашував дали воопшто го ставиле Роналдо да игра на терен....
    Што ако дал 50 или 100 гола , против Гранада? против Реал Сосиедат ....Браво еве се виде што правеше против Валенсија и Гетафе....

-Иниеста од секогаш бил фер и коректен играч..... и заслужува повече од Меси и од Роналдо ...а искрено додека се Меси и Иниеста у фудбал Роналдо може само да го облече сакото и да ги гледа другите како зимаат награди ....

3. Чесито титула Реал ....

4.Срамота за Гетафе и Валенсија им ги крадат дрвата на Реал им застуде тамо .....

5.Ван Перси + 100 добри засилувања = Евертон 1-0 Манчестер

6. Милан оваа година ако стигне 4то место ќе биде успех

7. Некоја членка спомна Италијанска лига не се давале на Арапите и затоа ги поштувала , па зашто да се дават кога со еден наместен натпревар ќе ги добијат истите пари што Арапите ќе им ги дадат.....

8. ЛШ , Манчестер Сити како по обичај им паѓа многу тешка група а Стварно не заслужија Борусија да се паднат тамо..... Јунајтед како изминативе 100 год ќе се падне со инвалиди у група и Милан фала богу им се паднаа полесни ќе ги поминеме групите со овој состав :wasntme:

На Marbella и Ph0enix им се допаѓа ова.
  8. Ph0enix

Ph0enix Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    325
    Е ова е тема во која ќе си се изнаприкажам, особено со тролски и сеирџиски постови и размислувања; да не го заборавам и мрчењето на сметка на попознатите и популарни фудбалски тимови. Па ако во фудбалот не се испразниш за се’ што те мачело во текот на денот, каде? :wasntme:

За почеток, честито на старчево за 1000 натпревари како тренер на Манчестер.
    Честито и на мастиката. :rofl:

На Pelikuna и Yipman2 им се допаѓа ова.
  9. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Робин ван Гол...
    Тоа бе момче,почна да ги правдаш парите дадени за тебе.И конечно,Арсенал да даде гол и да победи...А ова е најлош старт на Ливерпул аам нелиииии секоја сезона е нивна :wasntme:

10. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    FT: Real Madrid 3-0 Granada (25', 53' Cristiano, 76' Higuaín). ¡Hala Madrid!

11. Ph0enix

Ph0enix Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    325
    Не е лесно да си Торес. :rofl: :rofl: :rofl:

12. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Оваа година освојуваат , Баерн , Манчестер Сити , Барса , Наполи , Лион , Ајах и Бенфика :D

13. Ph0enix

Ph0enix Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    325

Наполи...
    НАПОЛИ...
    НАПОЛИ!?

:rofl: :rofl: :rofl:

14. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Јипи,како можеш по 3 одиграни кола да прогнозираш кој ке ја освои титулата? :tmi:

15. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Па сигурно нема 3 кола пред крај

сега додека не се знае ништо

ае да ве видам фанови

кого прогнозирате дека ќе бидат на прво место во топ 8 лигите :)

16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    ^Јипи не мелерисувај, доста, има време до крај, рано е уште од сеа за вакви прогонози.
    Туку што слушам јас Кикца нешто нездоволен, м?
    Или врска си немаат нашиве телевизии.
    Па сакал и да си оди, ме зачуди искрено.

17. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Нема врска тоа дека сакал да си замине.Како почнаа да пишуваат баш сега дека сака да си замине пред репрезентативните настапи,и баш кога се повреди?Типично од весниците...да му падне самодовербата,да го уништи односот со неговите фанови и со тренерот. :)
    А тоа што на вчерашниот натпревар не беше расположен тоа е дека е уште една година од смртта на неговиот татко.

18. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Хулк во Зенит :tmi: :tmi:

19. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    После Ел класикото реков дека сум му многу љута на Адријано за црвениот картон и дека нема да му се одљутам дур не направи нешто големо за тимот :lol:, абе како да ме имаше читано :D па оп голче.... Ни донесе прекрасна победа против Валенсија со едно прекрасно голчиште. Така да не му сум веќе љута :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=mKWYsdYm ... e=youtu.be

А најслатко нешто, кога Ињеста понуди да ја сподели наградата со цел Камп Ноу и со навивачите и ја презентираше, а ова маљово ќе го изедам какво е, душиче :l:

20. GazdataodParencoJR

GazdataodParencoJR Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    40
    Иако е уште многу рано еве вака од памет нешто ..

Баерн, Јунајтед, Реал, Интер, Марсеј, ПСВ и Порто .. :)

И во Русија веќе виден шампион е Зенит .. :D