Напротив Пеликуна конкретно јас никогаш не сум пишувала нешто против Манчестер од почит спрема некои навивачи на темата. Ама ова вчера стварно бодеше очи. И разбирам дека кога се работи за клубот за кој навиваш не е сеедно. И Реал да беше можеби ќе ми сметаа коментарите и немаше да признаам ама така е. Ако е затоа Ливерпул исто не ги поднесувам ама ако збориме реално...требаше да биде чиста победа на Ливерпул. Како и да е не би дискутирала повеќе за тоа, си го кажав мислењето и не ми значи нешто дали овој или оној ги добил бодови најпосле. Туку вчера немаше утакмица бе . Овие каталонците прават глупости за да не водат повеќе бодови подолго време . Добрата вест е што на телевизија ќе дават вечер. Типувам 5-0 за Реал, евентуално 7-0 .
Пеци не се лути,ама многу си пристрасна...Како за Јунајтед,така и за Реал и за Кикица нали. Јас како општо познат антифан на Јун.мора да си прокоментирам,за никаде бевте!Колку години го исмејувате Ливерпул а без судии не можевте да ги тепате?Срамови... Мене ми е малце смешно што секогаш се буниш за судии,редовно плукаш по Барса и кога треба и кога не треба,а Јунајтед не е ништо подобар од Барса. Форсиран е ,не вели не. И потпоно те разбирам за ова '' '' верувај и Барса ја оштетуваат.Зар би било интересно без тие спорни ситуации и нервози и препукувања? Од Премиер лига,јас најмногу си ги милувам Арсенал и Ливерпул.Па ептен ми беше мака за вторите.Заслужија бе!Ама ај карма ит'с а бич! Еве зошто го одложиле Рајо-Реал... Уствари не не не,рефлекторите не работат на -11
Јас никаде не реков дека ни е заслужена победата...Баш напротив,требаше да бевме пререкни што не не згазија ако не беше Рио Фердинанд башка и Линдегард се покажа убаво на голот ама не заборавајте дека постигнавме и регуларен гол преку Рафаел Да Силва...така ке беше 1-1 без пеналот.Ама Ливерпул како Ливерпул против најслабите екипи играат ко Брегалница а со јаките екипи пример Јунајтед играат ко да е финале на ЛШ. Кој им е крив на Ливерпул што се на долниот дел од табелата?Пак судиите?И претходните сезони имале тапа сезона...Кој им е виновен што ги продаваат јаките играчи пример Торес па немаат резултати? Нормално дека ке ги исмејуваме зошто ранг од типот на Ливерпул се курчеа долго време со тие 18 титули А сега не можат да мрднат од 7 место па нагоре.Тоа им е максималното последните сезони. кога биле освоени кога дедо ми бил на помлади години па сега плачат зошто биле оштетени.Епа плачете тоа ништо нема да смени.Тие ке продолжат да си губат пак од Стоук.Ама ке се вадат против Јунајтед. Смајли,за Барса имаше стално помош лш или некој лига куп против Реал....ама за Јунајтед еднаш ке се погоди и сите зборуваме.Зошто не ги споменувавте сите три пенали за Челзи на старт сезона зошто без нив немаше да победуваат.Ајде да испаднам фер,немаше пенал,признавам ама и да беа толку јаки Ливерпул ке си дадеа повеке голови. И на крај сеедно е дали Јунајтед ке заврши прв или последен,јас пак ке го подржувам клубот
Па добро натпреварче...Реал почна супер и падна првиот гол,Модриќ се мачи се мачи и какви шанси има и никако да даде ама ај ќе биде,второто полувреме малце попуштивме но се вративме пак и тоа непризнатиот гол после тоаа играчите колку беа агресивни посебно Алонсо хаха ама после пенал и одвреме навреме попуштавме во одбрана...Арбелоа ама добро таму беше Касиљас да спаси Марсело разигран разигран супер беше Роналдо стативата леле леле дури смешно ми падна
Нешто со овие дефинитивно не е саглам!!! *Изгледа работава од шпекулации- стана сериозна,Нејмар подпишал некаков си пред договор, прочитав на официјалната страница на Барселона на твитер. Изгледа во зимскиот преоден рок, или дури на лето ќе се придружи во тимот. PSG was told by Santos that Neymar will join Barcelona. There's a private contract with a 40M penalty if he in the end doesn't join. [sport] Eдит: Го обожавам ! Нашата надеж, се надевам Барса ќе му го види потенцијалот, па дај боже еден ден да е во првиот тим!!! https://www.youtube.com/watch?feature=p ... DaIVspaie8
Ова не е тој Реал од минатата година. Факт! Не бевме слаби против Рајо, се гледаше подобрување ама сепак јас не сум потполно задоволна. Не сум навикната на вакви изданија на Реал. Тимот кој ги полнеше Атлетико, Валенсија, Севиља минатата сезона а сега се намачува против еден факинг Рајо Ваљекано. Се надевам дека ќе се подобри формата, сега засега е битно што ги добивме тие три бода. Нема простор за никакви киксови повеќе. Пепе , ти се поклонувам. Ѕвер си човече. Да не беше ти, ќе примавме по 5 голчиња на секоја утакмица. После каде бил квалитетот на Пепе. Епа Пепе е играч од кој разни Пикевци и Маскерановци би можеле да учат. Исто и Чаби Алонсо . Арбелоа, променлив како времето. Еден од омилените играчи ми е ама не знам што му е. Таман помислив дека конечно игра како што треба. Тој прави ефтини грешки, ама ајде ваљда премореност. Верувам дека ќе се поправи. Рамос исто, не сум навикната да го гледам во вакво издание. Ама исто и за него верувам дека ќе се подобри. Роналдо, ах Роналдо. Не ти требаше тоа промашување ама може ли на тебе нешто да ти замериме? За сите оние кои збореа дека се во лоши односи.
FT: Real Madrid 8-0 Millonarios F.C. [(Kaká (3), Callejón (2), Morata (2), Benzema (1)] ¡Hala Madrid!
После секоја сезона во Премиер Лигата, се одржува прегледување на сите натпревати и се бараат сите судиски грешки. Врз основа на разгледаните натпревари и клучни одлуки, се креира паралелна табела со вистински резултати (односно резултати кои би биле доколку судиите би ја донеле точната одлука во клучните ситуации). Според табелата за последнава сезона, Јунајтед би ја освоил 20тата титула со 4 поени повеќе од Сити, а Тотенхем би завршил трет. При грешките на судиите во клучните ситуации се вброени пеналот (непостоечки) досуден против Јунајтед на натпреварот со Њукасл, недосудениот пенал врз Евра против Блекбурн во поразот од 2-3 на Олд Трафорд и недосудениот пенал врз Чичарито на мечот со Стоук во гости кој заврши 1-1. Од друга страна, и против Сити има донесено голем број погрешни одлуки само што истите тие се направени во натпревари кои Манчестер Сити ги добил па не влијаат на бодовите. Се разбира, во овие клучни моменти вброени се и сите пенали кои се досудени во корист на Јунајтед, а оние кои се сметаат дека се непостоечи (симулирани) не се вброени. Чисто да ги поздравиме сите хејтери искомплексирани фаци кои мислат дека судиите му помагаат на Јунајед. Истражувања на преку 300 натпревари, преку 300 саати направени од врвни експерти (а не навивачи на Јунајтед) го покажуваат спротивното.
Во контекст на предходниот пост: И жената на Валдез е бремена а жената на Пинто пред месец дена се породи... Пресврт: Нејмар со историски трансфер во ПСЖ! Според наводите на француските, но и на бразилските медиуми, пребогатите катарски сопственици на Пари Сен Жермен веќе подготвиле понуда за која се убедени дека Сантош и Нејмар не можат да ја одбијат. Освен 107-те милиони кои што му се понудени на клубот, Парижаните имаат намера на Нејмар да му загарантираат плата од 20 милиони евра годишно. Meне не ми се верува, добро катарциве имаат фабрика со печатачи и печатат пари 24/7? Несваќам, ќе ги купат сите фудбалери на светов, сакаат да немаат конкуренција? Нека одат да се проверат. Очајни се да го направат ПСЖ најдобар тим на светот. Ама ако, сите ќе одат таму за пари никогаш нема да имаат некоја посебна хемија во тимот...
Ееее викав јас порано дека не треба да се брза со играчи,фановите беа ептен сигурни дека Нејмар ке иде во Барса демек договорен бил трансферот. ПСЖ ке биде новиот Сити,се расфрлаат со пари,им се може бе... Пред некој период Фергусон на еден состанок како и Венгер и останатите тренери во Англиската лига беа побарале да има граници кога се работи за купување на играчи.Па дали тоа ке биде усвоено ке се види допрва
ПСЖ и Сити се клубови составени од индивидуалци и познати фудбалски имиња.Кај нив нема младинци,тимски дух и се што и треба на една вистинска фудбалска екипа.
Aко, нека го потценуваат Челзи со коефициенти, 3.00 за победа. 1:2, одлична партија и на Aрсенал и на Челзи, Чех одбрани 2 чисти гола, Tорес иако малце флегматичен, беше одличен, драго ми е што се покажува подобро и подобро. Bо вторник играме со Nordsjælland ( ), нормално дека се очекува победа, покрај несреќното реми со Губе. That's the spirit.
Да доживеам Манчестер да ме паднат на ливче Ај дај тој судијата 2-3 пенала нека досуди ми требаат пари , дај кога најмногу треба ништо не прави ....
Wow мора да признаам добра утакмица мхм кога играш без пенали и досудени црвени картони се гледа вистинската сила а