Абе ако така попрегледно ај да направиме и за Ла лига и за Премиер лига и све.... што убаво си беше порано све тука се коментираше , а има некој настан или победа све тука ... а вака сеа треба да барам низ цела категорија дали у ЛШ или у фудбалски натпревари да пишам ... Дај не отварајте веќе нови теми .... бреееееее
Што да се пазат,со килава одбрана и те како ке губат Али Јунајтед не е Јунајтед ако не направи пресврт. И Сколс да излезе да влезе Клеверли да ја среди малку играта
Мрзи едни ве мрзи една тема да кликнете ај бар ЛШ еве другиве лиги и така ги мешаме каша попара е цела категорија . Астон Вила аман бе што убав беше првиот гол мераци за вториот ме разбуди коментаторот , до кога Манчестер ќе се вади на крај до кога ? ! ? Арсенал оф бе трагедии дури жал ми падна
Toa е големината на клубот,што никогаш не се предаваат и играт до крај Мене одамна ми е жал за Арсенал ама јбг со младинци не бидува титули.А кога еден Бербатов им дава гол значи нешто навистина не е во ред
Штама нешто овде... Чуден натпреварот со Леванте. Лизгав терен, уште малку фалеше топката од под вода да ја вадат. Сфаќам што Мурињо почна да се брани, на таков терен и 1-0 е сосема добро, битно да е победа. Ама ете Леванте дадоа гол и тука веќе почнав да грицкам нокти. 10 бода зад Барса премногу ќе беше уште сега. Фала богу па голот на Мората не спаси, браво момче ќе биде од тебе врвен напаѓач . Алонсо многу лошо изведување на пеналот ама не го обвинувам за ништо. Најпосле тој беше асистентот и за двата гола. И нели Роналдо плачко беше? Се згрозив од гледката, се надевам дека не е нешто сериозно ама верувам дека не е. Ама јас си го сакам стариот Реал бе, дај да почнеме со по 6 да ги полниме и сигурни победи. Ајде за ваков гостински и никаков терен и ова е океј ама очекувам отсега натаму само подобрување.
Јас очекував од Јипи коментар за после мечот Јунајтед и Астон Вила но знам и што да очекувам. Роналдо мислам дека ке паузира за време на репрезентативните настапи неделава но мислам дека не е сериозна повредата.
Коњчево или козата (Лилбејби копирајт ) никој не е рекол дека не е играчиште, додуша јас велев дека е преценет... Ама ова да, остава без зборови, голчиштата беа ненормални, секако најмногу акцент ставам на оној бајсикл кик од далечина. Но немојте да се чудите поради причината што многу го мразат, хејтаат и слични работи. Тоа не е толку до неговиот фудбалски квалитет туку поради тоа што е антипатичен до бесвест. Не мислам на изгледот, да се разбереме. Како што на некои играчи кои останале во историјата им се восхитуваат и поклонуваат луѓе на овој нема никогаш. Затоа што е еуроспонзоруша, арогантност исто на нивоу...не, не го ценам јас, нити ќе го ценам. Ама добро, ствар на различно мислење.
Мене па не ми е антипатичен Ибра Ок, му замерувам што мењава клубови ко чорапи, ама денес ретко кој фудбалер е лојален само на еден клуб. Дека претера со менување на кубови, се согласувам. И во однос на тоа со право го викаат спонзоруша. Ама онака човекот ми е ок. Арогантност е релативен и субјективен поим, ја пре би рекла дека е директен и без влакна на јазик и најискрено не ми смета. Баш ми е интересен. На неговите изјави и на изјавите на Балотели се газам од смеење. Не глуми човекот некое невинашче, си кажува директно што му лежи на душа. Незнам колку од вас ја имаат прочитано книгата на Златан, тие што ја немате, прочитејте ја обавезно ќе се згазите од смеење. Во продолжение еве неколку цитати од книгата When asked what he got his wife for her birthday – "Nothing, she already has Zlatan.” When asked “Who is the best looking woman in the world?” – “I don’t know, but when I find her I will date her.” Има доста пишувано за несогласувањата со Гвардиола, дека не му давал слобода во играта и дека не можел никако да се вклопи во Барса, а се трудел и еден ден му пука филмот и во разговор со Пеп му вика: I asked for a meeting with Guardiola – for a discussion, not an argument. I said I was being used in the wrong way and that they shouldn’t have bought me if they wanted another type of player. “You bought me as a Ferrari, but you drive me like a Fiat.” The chat seemed to go well but then Guardiola started to freeze me out.” Додека играл во Барса се повредил на некоја утакмица. И Пеп воопшто не се интересирал колку време ќе отсуствува. “An injured Zlatan is a pretty serious thing for any team, but not for Guardiola I guess.” Пишува и дека на првиот тренинг во Барса, Пеп јасно му ставил до знаење дека играчите на Барса на тренинг не смеат да доаѓаат со скапи коли,таква била политиката на клубот, играчите морале во јавноста да бидат прикажани како скромни деца. Пишува дека му било нелогично и се чудел, ама сепак решил да ја почитува наредбата. Еден ден му пукнал филмот и на тренинг дошол со Ферарито. “At Barca, players were banned from driving their sports cars to training. I thought this was ridiculous – it was no one’s business what car I drive – so in April, before a match with Almeria, I drove my Ferrari Enzo to work. It caused a scene.” Спојлер Pep Guardiola, coach of Barcelona, with their gray suits and brooding faces, came up to me and looked uncomfortable. I thought he was all right at that time, no Mourinho or Capello exactly, but an okay guy. This was long before we began the war. The was the fall of 2009 and I lived in my boyhood dream. I'm the world's best team and had been received by seventy thousand people at the Camp Nou. I was walking on clouds, or maybe not entirely. That was some bullshit in the papers. I was a bad boy and all that: I was difficult to be with. But anyway, I was here. Helen and the kids liked it. We had a nice house in Esplugues de Llobregat, and I was psyched. What could go wrong? "You," said Guardiola. "Here in Barca, we have feet on the ground." "Sure," I said. "Fine!" "So here we are not having any Ferrari or Porsche to training sessions." I nodded, ran no cocky style, like: What the hell have you with my car to do? But I thought: What does he want? What is the message he send? Believe me, I do not show me tough anymore and run some cool car and park on the pavement, type. That's not it. But I love cars. It is my passion and above all did I know something else behind those words. It was a bit: do not think you are one! I had already taken to Barcelona was a bit of a school, an institution. The players were nice, nothing wrong with them, and there was Maxwell, my old friend from Ajax and Inter Milan. But honestly, none of the guys acted like superstars and it was weird. Messi, Xavi, Iniesta, the whole gang, who were school children. The world's best football players stood and bowed, and I understood nothing. It was ridiculous. If the coaches in Italy says jump, I ask the stars: Wade, why should we jump? It jumped all at the beck and call. I did not fit, if at all. But I thought: Like what's up! Not confirm their prejudices! Therefore, I started adapt to me. I was more than nice. It was not wise. Mino Raiola, my agent, my friend, he said: "What's wrong with you Zlatan? I do not recognize you. " Кога играл во Интер и Мурињо му дошол на гости “Jose Mourinho is cool. The first time he met my wife he said “Helena, you have only one mission. Feed Zlatan, let him sleep, keep him happy!” The guy says what he wants. I like him.” Пред да замине од Барса бил многу гневен на Гвардиола зошто Пеп индиректно сакал да се ослободи од него и да го продаде, ама ништо не му кажувал. И овој изнервиран во договор со агентот негов малце го зезале Росел. Демек Златан кажал дека сака да разговара со Росел и дека се согласува да го продадат. Ама во кој клуб Ги зезал дека сакал да оди во Реал, а уставари веќе си имал договорено со Милан. "The president said: 'I understand the situation. Which club do you want to join?' I replied: 'Madrid.' Rosell replied: 'That is not possible. You can go anywhere but there.'" Пак за несогласувањата со Пеп “I would walk into a room; he would leave. He would greet everyone by saying hello, but would ignore me. I had done a lot to adapt – the Barca players were like schoolboys, following the coach blindly, whereas I was used to asking ‘why should we?” “I added: ‘You are shitting yourself because of Jose Mourinho. You can go to hell!’. I was completely mad. I threw a box full of training gear across the room, it crashed to the floor and Pep said nothing, just put stuff back in the box. I’m not violent, but if I were Guardiola I would have been frightened.” “(Guardiola) was staring at me and I lost it. I thought ‘there is my enemy, scratching his bald head!’. I yelled to him: ‘You have no balls!’ and probably worse things than that. “Then Guardiola started his philosopher thing. I was barely listening. Why would I? It was advanced bullshit about blood, sweat and tears, that kind of stuff.” Кога го продавале на Милан, Росел деме жалел "Rosell, [Milan vice-president Adriano] Galliani, [agent Mino Raiola], my lawyer and [Barcelona vice-president Josep Maria] Bartomeu were all there, and Sandro said: 'I want you to know that this is the worst piece of business I have conducted in my life.' I replied: 'It's the result of bad leadership.'" Еве линк за даунлоудирање на англиската верзија на книгата. http://www.ahashare.com/torrents-details.php?id=221923
Неспорни се головите, посебно овој ала ножички стил, не можам при добар вид да се правам дека не се добри, или голчиште што би се рекло, но тоа нема да го смени моето мислење за него, останувам на моето мислење дека е тешко сељачиште, со никакви манири, ароганција, глумење лудило и е префорсиран, односно не е којзнае што. А и го нашол голманот па да сади краставици со него, катастрофа беше составот на Англија за овој меч, пола стандардни играчи и оние кои се легенди во Англија - не играа на овој меч.
Денес и Валдез стана татко, на свет пристигна Каи Валдез Кардона! Уште едно машко бебенце во Барса( му посакувам да е многу поуспешен од таткому)... ајде baby boom
Блек и Лил, да не ве цитирам и двете , ама вие зборувате за арогантно, сељачко понашање, за створение кое не се трпи, а го обожавате Роналдо . Ме зезате нели . Они ти се исти, како од ист калап да се правени, но што се мајсторишта, се, и никој неможе да го оспорува нивниот квалитет. И не верувам дека баш заради неговото однесување нема да се памети како добар фудбалер. Тогаш и Роналдо не би требало да се памети.
Ете, по некое чудо не ми смета на Роналдо понашањето а ми смета на Ибрахимович. Најмногу оти ги шета клубовите како ќе му текне . Тоа што е арогантен уште еден плус, или минус . Не ми се баш за споредба со Роналдо. Прво, затоа што Роналдо не менува клубови ко чорапи а и не е воопшто таков каков што го прикажувате и си го замислувате али ајт . Нема да биде запамтен како голем фудбалер и покрај мајсториите кои ги прави затоа што кажав, секоја втора година менува клуб. Еднаш го гледаш во дрес на Милан, еднаш во Интер, после ПСЖ. големите играчи немаат таков карактер како неговиот. Кажав ова е само мое мислење, фала богу има некој кој го бендисува неговиот карактер, за начин на игра тука немам критики иако да, има многу подобри од него. Јас на пример во Реал не би сакала за жива глава да дојде, па поарно да се мачиме со Бензема. Од книгата негова сум ги читала само тие извадоци кои Боа ги напишала. Па добро, некои ме насмеаа ама мене ми е накако пишувано во стил еве јас најпаметен, незаменлив и се во суперлатив... Можеби и би ја прочитала книгата, најмногу за периодот кога беше во Барселона и несогласувањата со Пеп. А Балотели оставете го, тој е посебна прича . Иако велам дека ми е антипатичен ама луд е начисто. Такво човече се раѓа еднаш во 100 години. Не знам дали стварно го изјавил ова, ама хај фајв Марио за ова, најдобро ти е до сега . Balotelli: Transition in Barcelona? No, I don't play with girls
Блек, жалам што ќе те разочарам ама он дури и на твитер профилот имаше напишано дека не дал таква изјава и дека е измислица на медиумите. Ама добро и стварно он да го кажел тоа не би ме чудело од него се се очекува
Незнам дали навистина oва е официјалниот Твитер на Балотели, ама ако е, секоја чест. Лудница е типот. После голот на Ибра -Zlatan.... I am your father... -Sweden: Irrelevant; Irrelevant, Irrelevant, Irrelevant, Irrelevant; Irrelevant, Irrelevant, Irrelevant, Irrelevant; IBRA, Irrelevant, После победата на Селтик на Барса "They say possession is nine tenths of the...." Oh... Wait...hahahaha Еве и некој други твитови -If you're ever feeling down or worthless, depressed or suicidal, just think to yourself, it could be worse, you could be a QPR fan. -"You are what you eat?"... I don't remember eating a tank. -Congratulations to Messi on the birth of his son 'Thiago'. First piece of advice: Stay away from Wenger. -Big Halloween party tonight, can't decide what to go as. It's a close call between Tevez and Lescott. -Going out in Manchester now with Carlos Tevez, all the girls think he's wearing a Halloween mask. Unlucky. -Definitely the best bit of business Fergie did this summer -That half time blowjob Fergie gave Mark Clattenburg at half time has definitely paid off. -I knew I'd seen David De Gea somewhere before! -By the time you have read this tweet Samuel Eto'o will have earned around £2.52 -My girlfriend said to me, "Play one more game of FIFA and I'm moving out." I told her, "Wait 8 minutes and I'll help you pack your bags." -Blind people often have better hearing. For example, a referee won't notice an offside but he will book you if you call him a c*nt. -If Luis Suarez falls over in a forest and nobody is there to see it, does he still ask for a penalty? -Hey @GarethBale11, Felix Baumgartner dived from 128,000 feet and still managed to land on both his feet. Maybe you could learn from him. -Stop whatever you are doing, Emile Heskey has finally scored!! -On the bench again so best go get the iPad, determined to complete Angry Birds before I get subbed on. -The father is a dealer, the mother is a stealer, the sons a racist cheater, the Terry family! -Mila Kunis is definitely next on my 'To Do' list. -Ronaldo and Messi are good, but they're no Balotelli. -Liverpool fans before the season 'This is our year'. 2 months later... back to their usual ways. -On the bench again. These sexual favours Dzeko keeps giving Mancini, look to be working for him! -John Terry retires from international football, lock up your wives and daughters! -love playing against Arsenal, I just look at their players... and think you'll soon be playing for us. -"God sent Lionel Messi to play football"... I can confirm, I did not do such a thing -can't wait to make every Real Madrid fan cry tonight! -
тој е лудакот!!!! Хахахха..... Негови се твитовите го следам на твитер само глупости ломоти...ако сте нерасположени само отворете на неговиот профил и читајте... за се си има коментар човекот...