Таман вчера после 100 години, решија Спорт Клуб да ги дадат Реал, викам ајде Бадник е, белким размислија до кај се, кога ... пораз од Сосиедад. Во последниве 3-4 утакмици стално примаме по 3 гола, вина веќе во никој не барам, безнадежно е. Интернет за стримови веќе не трошам, немам зашто.
Меси даде 91 гол и го скрши рекордот кој никој неможеше 40 години .... тоа како главен критериум , а тука спаѓаат и тие фантастични игри кој ги покажува дечкото со што и Барса е +16 .... Плус тоа Меси е кај класа подобар од Роналдо и неможеш да ми кажеш дека не е кога тамо има 45% од гласовите мислам или можеби повеќе (у секој случај дупло повеќе од Роналдо) , и тоа гласале фудбалски тренери ,експерти и остало .... Наредни 2-3 год Меси , Иниеста и Чави ќе си збираат сите награди .... *И не изгубија од Сосиедад , тепаа 4-3 , еми така е кога го вади Касиљас од игра и го става на клупа
Абе не пиев вчера многу, на полувреме нерешено беше, за тоа сум сигурна оти толку гледав. Ама после 3-4 ми се виде, леле бруки.
Требаше уште Гвардиола да го изберат за најдобар тренер и на глупостите да им нема крај Мислам дека ова наградиве веќе смешки живи станаа. Како прво најдобрата единаесетка составена од 5 играчи на Реал, 5 на Барса и Фалкао??? Пике најдобар одбранбен играч??? Дани Алвеш во најдобрата единаесетка? Меси минатата година кога имаше помалку голови од Роналдо ја зема наградата под изговор дека имал тимски успеси, освоил Ла Лига бла бла. Сезонава постигна повеќе голови од Роналдо, а ниедна позначајна тимска титула и пу пу не важи она од минатата година, сега веќе тимските успеси не се битни, битен е рекордот кој бај д веј не му го ни признаа од Уефа Али то е то Мафија
Сите кои ќе кажат дека Месси не ја заслужи топката нема да се фер, мислам стварно не би рекла дека пристрасно негирате,ама според вас кој требаше да ја земе? Роналдо? Би ве прашала, по кои тоа критериуми Роналдо ја заслужи златката топка а Месси не? И баш ме интересира зошто Адан вториот голман на Реал (вака мислам дека се викаше,извинете ако грешам) доби црвен карон уште во 6мин? Слават во авион, душички Eве ја листата,ако сакате да видите кој за кого гласал: http://www.fifa.com/mm/document/bal.../98/07/84/fboawardmenplayer2012-bycountry.pdf
Да бе Меси со фантастични игри и помогнал на Барса до -16. А Роналдо што му помогна на Реал минатата сезона до -10 (-13) пред Барселона. Критериуми? Хм, летс си Роналдо даде гол на Камп Ноу и со тоа фактички ја реши титулата, постигна и ред други погодоци кои помогнаа Реал да ја освои Ла Лига. Треба ли да потсетам дека и во Суперкупот даде голови кои влијаеа и за втората титула на Реал годината. Меси? Беше невидлив на Камп Ноу во Април, против Челзи сеуште изгубен и не велам дека е најголем кривец, ама има големо влијание што Барса изгуби две титули во рок од 1 недела. Без она фантастично игра, бог на фудбалот....никој не одрекува дека дечкото е машина ама четири години по ред ту мач. Секој ги гледа работите од различна перпектива, не знам зошто мислите дека сум пристрасна. По секоја можна логика Меси барем годинава не ја заслужи. Но што да зборуваме 2010 не ја доби Снајдер, или Милито што сакате повеќе од таква награда. Какви се легендарни играчи не ја добиле...
Year 2010 | Messi vs. Wesley Sneijder Sneijder : Inter Milan's Talisman as they win the Champions League, Serie A, Coppa Italia, Italian Supercopa, Club World Cup. Guides Netherlands to the WC-2010 finals where they marginally lose out to Spain. Messi : Wins only the La liga. Flops on the WC stage for Argentina without even scoring. Still wins the Ballon d'Or Results: 1st: Messi, 2nd : Xavi, 3rd: Iniesta ( Where's Sneijder !! ) Simply Ludicrious !! Apparent Reason by FIFA : Messi scored more goal --------------------------------------------------- Year 2011: Messi vs. Ronaldo Ronaldo : Highest goal-scorer in Spain & the whole of Europe. Wins the Pichichi & the Copa del rey scoring against Messi's Barcelona in the final. Messi: Wins the La Liga & the Champions League but overshadowed by Ronaldo in terms of the number of goals scored. Wins the Ballon D'Or again. Results :1st: Messi, 2nd : Ronaldo, 3rd: Xavi Apparent Reason by FIFA : Messi got more trophies. Fair enough. -------------------------------------------------- Year 2012: Messi vs. Ronaldo Ronaldo : Wins the La Liga, Spanish Supercoppa, Stars for Madrid in the Champions League eventually losing to Munich on shootouts in the S/F Almost single-handedly guides Portugal to the Euro 2012 finals losing to Spain in the Shootout. Messi: Highest goal scorer in Europe.Breaks some records. Still wins the Ballon d'Or. Results :1st: Messi, 2nd : Ronaldo, 3rd: Iniesta Apparent Reason by FIFA : Messi scored more goals
Кикица хет трик Првиот гол http://www.dailymotion.com/video/xwmhmo ... O3txuTWI6U Башка и поништен чист гол и не беа сантиметри во прашање ХАЛА МАДРИД!
Ова се бараше, Реал во право светло . Роналдо машина човече, јас не знам што повеќе да искоментирам за човекот . Браво, браво одиме во четврт-финале. Hala Madrid!!!
Не ми се верува дека Реал се диват и радуваат на победа против Celta De Vigo WTF? А Towelle си го лапнавте вие на Сан Сиро во Серие А , купот и самиот си знаеш дека никој не се замара така да тепајте си и тешете си се дека ќе ве биде ....
Мхм,со непостоечки пенал 1:0 ако го сметаш за лапнуење,нема гајле А ако некој не се замараше во овој меч,тоа беше Јувентус. Конте импровизираше со нова тактика,играчи со помала минутажа и пак ве победивме. А и табелата некако ме потврдуе
Прекрасна победа на Барса против Кордоба, Виља не почасти со едно инзвондредно шоу даде два прејаки голчиња, Алексис конечно го скрши мразот и постигна два гола, исто така и Тијаго беше стрелец на првиот гол и блесна на натпреварот, изврши најмногу додавања... Последните 10 мин Барса играше со 10 играчи бидејќи Виља се повреди, а таман предобар натпревар изигра ама не било ништо сериозно само осетил болка бидејќи ги истегнал лигаментите, а Серџи Роберто кој исто така се повреди ќе биде надвор од терените месец дена, бре што ќе беше ова, само повредени играчи годинава сите едно подруго... И како што гледа работава, на подвидок е Ел Класико во полуфиналето од Копа дел Реј... Еве ги сите додавања на Тијаго.. Многу е голема сликата па не ја прикажува целосно...
Реал страмота!!! Оссасуна последни се на табелата ејјј, како да не гледав натпревар туку како да гледав некој почетник како игра видео игра, се испобрукаа, асолен напад немаа, Кака сиротиот, таман влезе во игра се изглупира на два пати и оп црвен, и тоа заслужено, леле човече до толку осет да немаш дека ем немаш статус на редовен играч, а со такво минато, такви прекрасни игри покажано,статус на ѕвезда, и наместо да се покаже во најдобро светло тој се брука, очајј, дно дна... И нормално да не го заборавам поништениот гол, во недозволена позиција беше, цел чекор напред, бар така видов на три пати од снимките што ги емитуваа во преостанатиот дел од натпреварот, и нормално Реал не е Реал ако на крај не бидне и некоја тепачка, никој не им е крив што неможат да издвојат победа ни против последниот тим на табелата и нервозата нормално ќе ја истурат на некој од противниците.... И на вести слушнав дека некој труп oд Стоук си дал два автогола ... За пофалба, ај еднаш? Ама два пати? хаха махер !
Имаа големи очекувања пред да почне сезоната ама ништо , неможат ни Осасуна да је тепаат , а како ли мислат дека ќе стигнат барем до полуфинале против 20 пати појаки екипи ? купот кога ќе им дојде Барса ќе се чудат ..... Астон Вила изгубија
Остај Реал што извади 0-0, туку Астон Вила изгуби, шок шок. Се надевам утре на добри дерби утакмици, бар да гледаме фудбал, денес резултативе во Англиско калак*рница, Челзи гордо ја менува формата, белким Лига Европа е наша, или со Сити финале. Утре предвидувам пенал за МанЈу, и да се повтори утакмицата од есента, ќе ја играм 1, па ваљда нема судијата да зезне. И Арсенал сакам да тепа.
Абе вие за Барса толку не се секирате како за Реал . Бидна што бидна, ете -15 бода сте пред нас (од вечерва може -1. Уживајте таму и не се замарајте како игра Реал со екипите последни на табела. Лани ако не се лажам со тој слаб тим Осасуна и ја загубивте титулата . Јас не зборам ништо однапред, да не испадне после друга приказна. Ама напротив Реал оваа сезона игра одлично со поголеми противници а со послаби е како изгубен во свемир. Така да не не отпишувајте , сетете се на Челзи минатата сезона, сите сеир им фаќаа па на крај друго испадна. Лоши резултати во домашна лига, не значи и неуспех во ЛШ. Ама пак велам, не зборам ништо однапред.
Блек,дали ти стварно веруваш во ова што го пиша 'да не го отпишуваме Реал' ? Ај донт тинк соу.. Во Ла Лига +15(1 е недостижна предност! И благо речено оваа година Реал се катастрофа! Со кој тоа 'подобри' eкипи Реал игра одлично ? ! Селта ??? Него во купот (Реал ако не зезне сега) вториот дуел на Ноу Камп се игра само три дена пред стандардниот од Ла Лига. ааааааа биче интереснатно!
Смајли бе па, читај првиот дел. Таман работа ако мислам дека Реал има шанса во Ла Лига со - 18 предност на Барса . Одамна ја отпишав јас таа титула. Туку велам, не го отпишувајте од сите натпреварувања само затоа што е изгубен во Примера. Ама добро, може и да го отпишувате поинтересно е така. И никој не одрекува дека Реал се катастрофа сезонава, тешка катастрофа. Ама за чудо се покажаа одлично на големи утакмици. Кои? Па штознам таму слушам во шише ги пикнале Барса во втората утакмица од суперкупот, во онаа во Ла Лига исто изиграа на нивоу (со оглед дека се играше на Камп Ноу, лесно можеше да биде победа), Ман Сити исто ги надиграа на две утакмици а важеа за фаворити, со А. Мадрид Фалкао не се виде, со Борусија си имавме проблеми ама германчишта не увек зезнуваат ... Не велам дека сме сјајни, дааалеку од тоа. Ама пак до толку понижувања. Туку сакав Ливерпул да победи, не ги сакам ама добро ќе беше да им вратат на Манчестер за она од есен. Ништо, многу никаква игра. Ааа, Суарез го почитувам многу, каква и репутација и да има играчиште, само тој игра од Ливерпул. За овој од другите ќе се воздржам од коментар.