Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Фудбалски натпревари

Дискусија во 'Спорт' започната од free, 16 март 2010.

1. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    461
    Незгодни се Малага, на Барса два бода и скинаа.
    Туку штета што не влезе вечерва таа на Дуда од слободниот, појако ќе беше до крај.

2. sajonaramucaca

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    461
    Каков натпревар Јувентус - Торино... заслужува да се прераскажува

Последна измена: 30 ноември 2014
  3. sajonaramucaca

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    461
    http://vesti.mk/read/news/3909322/1412864/ronaldo-mesi-i-nojer-po-zlatnata-topka

Изгледа на Роналдо ќе му ја дадат... не дека е навистина најдобар (да не реши финале во ЛШ или поише од три натпревари на светско да не изигра -.-), туку уште од јануари му прават маркетинг, како е ова негова година и такви некои приказни, сега за да не паѓа во депресии ќе ја земе...
    А не би ме изненадило сепак на Меси да му ја дадат, си го сакаат од ФИФА :D ако сме искрени на Светското без врска ја зеде наградата... ама за Златната топка не би згрешиле, не ја заслужува ништо помалку од Роналдо, напротив... иако сепак не верувам...
    И мислам дека Лев ќе добие за најдобар тренер, нели некоректно би изгледало да не и оддадат признание на германската репрезентација. Лично јас сум за Симеоне, ама тоа помалку веројатно. Е сега во случај да земе Анчелоти, ништо чудно Ноер да земе за играч.
    ....
    Ако им дадат и на Роналдо и на Анчелоти налет и се
    ....

Последна измена: 2 декември 2014
  4. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Опаа 5-0 (Real Madrid - Cornella)
    • J. Rodríguez 16
    • Isco 32
    • J. Rodríguez 34
    • Borja López 60 (OG)
    • Jesé 77
    Cornella aвтогол си дадоа (facepalm), промашија еден пенал.
    Игравме со сосема различен состав: Pacheco, Arbeloa, Varane, Nacho, Coentrao, Illarramendi, Khedira, Medrán, James, Isco, Chicharito.
    На гол беше Pachecho, солидно брани, браво.:)
    И да, Jese is back. :muscle:

5. sajonaramucaca

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    461
    Има шанси вечер Саутемптон да го зезне Јунајтед? Не верувам, ама не знам дали ми е за ризик :yawn: ...

Последна измена: 8 декември 2014
  6. Sunshine.Sunshine

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Не ми се верува, Икер одбрани пенал, со оглед на формата во која беше. Се надевам дека повторно ќе си ја врати онаа старата форма.
    А, за Навас не знам што да кажам. Го купија за да грее клупа. (facepalm)

Последниот натпревар Алмериа - Реал Мадрид 1-4.
    Интересно беше. :D
    Голот на Иско беше мајсторство.

7. Sunshine.Sunshine

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Денес ги гледав Јунајтед - Ливерпул.
    Како бранеше Де Геа, тоа е невозможно. :muscle:
    Ди Мариа повреден е? Го немаше денес во стартните 11, а листата на оние кои седат на клупата не ја видов.
    Заврши 3-0, Руни, Ван Перси, Мата дадоа гол.

8. sajonaramucaca

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    461
    Греота Ливерпул...И уште ли останува Роџерс? Екипа од испаничени деца со тренер кој не знае да им поработи на самодовербата. Не планирале да трошат во зимскиот преоден рок... дури и еден Стерлинг сака да им бега, ќе си седат со Балотели, „трансферот на годината“, а ако и он му ја дувне да помогне во упропастувањето на друга екипа, зошто да не си го вратат Торес...
    Наполи исто срамота, губат од дебили... а знаев, 99% бев сигурна дека вака ќе излезе, се истрошија во ЛЕ. Требаше да ја пишам оваа...

9. sajonaramucaca

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    461
    Дома еден Милан со 10 играчи не можат да го победат...

10. sajonaramucaca

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    461
    Која будала е оној Мексез :D... Маури спортист на место, ми се допадна како смирено се постави, браво.

11. Sunshine.Sunshine

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Brighton - Arsenal
    2-3
    Како играше Росицки :bow:. 34 години има, ама си држи форма. Највеќе трчаше од сите, па и гол даде. Сосема заслужено е MOTM. :)

Жиру беше на терен, ама исто како да не беше. Единствено што му асистираше на Росицки.
    Санчез влезе во второ полувреме, 70 минута, и овие од Брајтон ќе го отепаа ако продолжеше да напаѓа.

Cordoba - Real Madrid
    1-2
    Кој среќа еј. Се извлекоа. :D
    Катастрофална утакмица, најлошата во сезонава. Пеналот на крај не спаси. Црвениот картон на Роналдо беше сосема заслужен. Излегоа слики и снимки дека двајца играчи од Кордоба пред тоа го држат, ама таквата реакција од негова страна беше премногу бурна.
    Се извини човеков, ама неколку утакмици нема да игра.

12. Sunshine.Sunshine

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Реал Мадрид - Реал Социедад
    4-1
    Хамес Родригез
    Серхио Рамос
    Карим Бензема x2

Каква мизерно и катастрофално играње на Бејл. Единствено позитивно нешто од него беше само асистенцијата за Бензема. Дефинитивно треба да си ја подобри формата и да не прави повеќе глупи и банални грешки. Празен гол промаши, празен. На Хамес му ја зеде топката, па и промаши, срамота! Па и Иско го погоди со топката.
    За Бензема, БРАВО! Два гола даде, и тој промаши една топка, ама покрај двата гола, тоа останува во сенка.
    Касиљас и немаше некои сериозни интервенции.
    Иско си го бидува детето. Иљараменди баш и не е сигурен во тоа што го прави.
    Ја зеде топката отиде накај корнерот и се сплетка и отиде топката во аут.
    Крос одличен како и секогаш.
    Одбраната не киксна и така.

13. Sunshine.Sunshine

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Arsenal - Aston Villa
    5-0
    Озил со асистенција за Жиру, потоа обратно. Жиру малку ја сплетка топкава помеѓу нозете, ама успеа да даде гол. Третиот гол беше од Wallcot. Казорла од пенал, и на крајот во последните неколку минути, во продолжетокот, асистенција за Белерин, еден убав гол.
    Одбраната на Арсенал беше солидна, не дозволуваа никакви поопасни акции на Астон Вила.
    Оспина беше на гол, во последна минута спаси гол.

14. Sunshine.Sunshine

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Реал Мадрид - Севиља
    2-1
    Лоша утакмица, лоша, иако Реал победи.
    Судијава не почна уште во почетокот со жолти, па се отиде...
    9 жолти картони. :x
    Севиља ака Атлетико.
    На почетокот се повредија Рамос и Хамес, потоа Бензема се судри со голманот на Севиља, го изнесоа, вратот изгледа му е повреден.
    Марсело доби жолт картон, ја пропушта следната утакмица. :@
    Добро е што Роналдо се враќа следен пат. Бејл си е уште во i don't care фазон, од кој се надевам дека што побрзо ќе изелезе, оти ќе треба да го седнат на клупа, да се среди малку.

На BoyL му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sajonaramucaca

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    461
    Хах, пишете кај Барса титулата сезонава. Мислам, што има да се каже после изминатиот ден, срамота би било да не земе покрај главни конкуренти онакви телетабиси во бели дресови.
    Како што сум даун за Металург деновиве, барем попладнево ми дојде нешто како мелем, наплив на позитивно расположение
    .. Море газење Атлетико, 4-0, еј... не е мала работа, можам само да замислам колку им се исполнети навивачите. Се менуваат и тука улогите, и на овие Реал им стана пациент.

За италијанското дерби (шо всушност можеше така да се нарече пред 10 години) нема што да се коментира, Јуве рутински.

Последна измена: 8 февруари 2015
  16. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Barcelona нема да земе титула годинава све додека губи од Celta и ниско класни екипи ....

Нешто ми вика дека вечер против Билбао ќе зезнат работа , али се надевам дека грешам

17. sajonaramucaca

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    461
    Ете ги змиите Јунајтед во 92 минута... типично и очекувано, не е нешто што треба да изненади.

18. sajonaramucaca

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    461
    Тоа нешто што ти вика, не го слушај нареден пат.

Знам дека Барса нема одбрана како што треба, ништо ново. Ама барем нападот е ефикасен, во полоша варијанта, ќе примат два, ќе дадат три. А дури и кога губат, пак губат достојно и повеќе ја заслужуваат титулата од Реал кои со Бејл и Роналдо на терен (финансиски рекорди рушеа со нивните трансфери) доживуваат дебакли од најголеми ривали. Патем, истите тие ривали во рок од две недели го испија три пати од Барса.
    Јас сум свесна дека Реал се во предност ако гледаме тренер и ако го погледнеме порастеретениот распоред, ама дури и да добијат титула, пак ќе биде зашто Барса не се потрудила доволно, или зашто Барса кикснала, или зашто на некој играч на Барса не му бил денот. Исто како што Кристијано зема златни топки зашто Меси не се замарал таа и таа година.

19. Sunshine.Sunshine

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Утре сите англичани играат од 20:45. Да не знаеш кој попрво да гледаш.

20. sajonaramucaca

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    461
    Англичаните се небитни... Барса игра за купот вечер.