И секако, ако ние не ја направиме арсеналовската, кој ќе ја направи? Прва утакмица, прв пораз, од новајлија... Тој голот што го дал немал дадено гол од 2017, и тоа во Данска, ама ете против Арсенал им го заби. Не издоминираа како да сме ние второлигаш. Ај следно коло од Челзи петарда, и полека да се пакува Артета. Нека е за арно, за убаво само.
Воздушен дуел не зема. Не знаеше кај оди. Toney паметот му го зема... А Чемберс го виде? Не постоеше... Ако некој добива пролазна утакмицава, тоа е Тирни и ЕСР. Другите, како на одмор да се сеуште.
Јас мислам дека е време Артета да си замине. Не ми се гледа овој Арсенал. Ми фали ривалството. Не знам лани како не победивте. Почнав да мислам дека играат против Артета. Чемберс?зар беше у тимот?
ОК е да смени клуб, мене не ми се допадна начинот и како изгледа сето ова. Јас не верувам во ненадејното заминување на Меси и дека се се случи набрзина за неколку дена. Toj и порано сакаше да си оди. Не го плукам, далеку од тоа, но драмата беше излишна, очекував малце поинаку да го изведе неговиот дел. Тој е легендата на клубот, а ситуацијава е претставена како да го испудиле. И што се случи последниве денови, хејтерите на Барса не затворија усти, можеа само да се надеваат на овој сеир, a пак во градот има такви лути фанови кои се како полудени. И официјално, продажбата на дресови на Барса паднала за 80 отсто откако е повлечен неговиот.
Ќе ме стрефи инфаркт од Арсенал, ако не отиде у втора лига па ете. Човеков ќе скинеше конци додека го најават. Дочекавме. Посебно направено за Ван Д Бек
⚫ Легендата на Германија и Баерн Минхен, еден од најдобрите голгетери во историјата на фудбалот, "бомбардерот" Герд Милер, почина денес на 75 годишна возраст.
Почивај во мир легендо, ти си причината за она што Баерн е денеска. Баерн нема никогаш да те заборави! Danke, Gerd!