Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Фудбалски натпревари

Дискусија во 'Спорт' започната од free, 16 март 2010.

1. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Луге факт е дека БарСЕЛОна е пресилна за било која екипа во Европа.Клубот си има силни играчи,си има игра која наликува по малку на онаа на Арсенал,имаат одличен тренер и секако добра комуникација мегу играчите.Без тоа не може да се успее.Реал секој трансфер период купуваат и продаваат играчи а не е тоа целта.Потребно е да се навикнат играчите еден на друг а не да го продадат оној на кој е навикнат и да му донесат друг партнер во нападот со кој не може да се разбере.
    Е сега да не се разбереме лошо јас го симпатизирам Реал Мадрид иако број 1 одсекогаш ми бил Јунајтед.
    Тоа не сакам да го кажам со постов туку да преминам на главното.Иако БарСЕЛОна е силна како што веке спомнав погоре таа има ненормална помош од судиите.На секој допир пагаат,на речиси секој.Во Англија се колат по терените бре,а овие не можат да издржат еден допир и легачат по теренор.Роналдо синока го истепаа па и другите играчи а едвај еден слободен удар им дозволија да изведат.Не велам дека Кристиано не е глумец ама ова со Барселона е веке претеризам.Пред неколку години им помогнаа против Челзи,лани со Реал па и сега.
    И баш ме интересира за фановите на болвата таканаречениот Меси.Ке се согласам со некој погоре дека типот игра одлично со Чави и Иниеста ама за Аргентина го нема никаде(некој ке рече а кај е Роналдо со Португалија?Епа не е исто да играш со играчи како Симао од Португалија или со играчи како Тевез,Агуеро)
    Меси нека игра во Англија да видам дали ке биде истиот оној ко во Барселона.Ако биде му симнувам капа,а не да игра балет во лига која секоја сезона се борат 2 екипи.Ебати лигата.

На BoaVista му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021

Со барса игра пола година нон-стоп , си имаат увежбано тандем со Xavi i Iniesta али кога ке дојде у аргентина тимот со Di maria , Iguain (Со кој се тепаа психички вчера) со малце тренинзи , па фала богу нема да имаат тандем

ти си играла некад некој спорт , било каков? ... си имаш тим си знаете кој што е и како е цело време играте
    и онда ај на еден месец идеш у друг тим и тамо фала богу тој нема да ти подаде топка оти ке мисли нема да се снајдеш или сл ..... тука Чави ке ти подаде топка бидејки те знае со години и знаеш кога , како и зашто да ти подаде топка

На Hiii му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100

На Monna.Monna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Сум играла ракомет ама проблемот е тоа што сите го направија нешто што не е.Според мене мозокот во БарСЕЛОна се Чави и Иниеста како што во Јунајтед беше на времето Сколс.Без нив ништо(според мене).На Меси сите му сервираат на готово и тој дава голови.Па секој може така бре.Ако веке збориме за снаогање во нов тим еве ти пример.Хавиер Ернандез Чичарито,кога го зеде Ферги сите му се чудеа зошто?Ама дечкото за прва сезона не само што се снајде па дури и беше еден од главните виновници за титулата,а и го зеде првото место на Димитар Бербатов.Иста таква приказна беше и со Валенсија,сите се смееја на Фергусон за засилувањето и дека немало да се снајде but guess what?Се снајде и тоа како.Така да и не ти држе многу тоа вода дека ако се навикнал на едни нема да се навикне на други.Зошто Роналдо играше во Јунајтед во најсилната лига и се снајде во Шпанија,а проблемот е во Реал што постојано купува и продава и менува формации па така тешко се снаогат.Нека остане истиов тим за година две партали ке прави Реал низ Европа.

5. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Тешко ,
    следната година е 2012

завршува светот.....

6. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Па и не се согласувам баш со ова. Играч од светска класа, играч кој претендира да се да биде прогласен за најдобар играч на светот, освен клупски успеси МОРА да има и репрезентативен успех. Сите големи играчи имаат. Еве на пример Зидан или Роналдо бразилецот. Факт е дека Меси е добар, можеби и најдобар, ама исто така факт е дека Меси без Чави и Иниеста не е тој Меси кој сме навикнати да го гледаме во Барса. Е сега викаш демек не биле уиграни ова она, па се поставува прашање дали Меси би бил Меси кога би играл во било кој друг тим?
    Дека ова што го пишувам е така, чист доказ е шпанската репрезентација која и без Меси е првак и аргентинскара репрезентација која го има Меси, а одвај минува низ фазите.

На Pelikuna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MSkorpionka

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Ако е така ајде тогаш да го пуштиме Меси со некои фудбалерчиња од ш-категорија и да очекуваме успех...

8. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Да, да во репрезентацијата на Аргентина сите играчи се Ш класа :x :tmi: |(

9. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Извинете што се убацувам вака но јас не можам да сватам како може да зборувате дека Меси не е квалитетен играч кога човекот на секоја утакмица дава минимум 1 гол а вчера дури 3 :P е навистина не ми е јасно со која храброст го врегате ова техничарче, па човекот е закон бре луге!
    :!: и слободно нарекувајте го болва кој губи има право да се лути :P

10. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Hiiiii А кој и каде зборува дека Меси не е квалитетен играч?
    Ај препрочитај ќи постовите ќе видиш дека имаат сосема друга поента ;)

11. MSkorpionka

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Со нив или без нив-тој си е 2 год. по ред најдобар фудбалер на светот...А како што ми мириса и оваа год. ќе биде...така да...поздрав

12. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Како што ми рече препрочитав уште еднаш и фатив уште повеке забелешки како дека Меси игра балет :rofl: дека секој може да игра како него бидејки му ги местат топките и дека во друг тим тој неможе да се снајде.Заклучок катастрофален играч |( ајде бре луге зошто другите вака лесно не си ги местат топките и не даваат вакви лесни наместени голови :?:
    инаку јас многу сакам да играм фудбал, одгодина може ке играм за барселона таму е најлесно тие ти ги местат топките а ти само шутираш и ГООЛ 3-2 :D
    немам намера да се карам со никого туку само го кажувам мојот став поздрав до сите и без лутење ;)

На House95, Monna.Monna и MSkorpionka им се допаѓа ова.
  13. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Никој не рече дека не е квалитетен играч.Баш напротив си има талент детето.Но прашањето е:Дали ке биде тоа што е сега без Чави и Иниеста?Па дури и Пеле рече не го споредувајте Меси со мене зошто е многу далеку за да биде како мене.Роналдо успеа во Англија успева и во Шпанија...а Меси има играно само во Шпанија и сите го направија бог знае што. :wasntme: Џабе му е балон д ор кога целиот негов клуб глуми и лежи по терените.Нека замине од Барселона,да видеме каков ке биде.Ко божем Меси е единствен фудбалер на светот |( .Го кажав тоа веке.На Копа Америка и на СП го немаше никаде.Зошто?зазтоа што ги немаше Чави и Иниеста ама сепак таму пак играат врвни играчи како Агуеро,Игуаин,Ди Мариа Тевез,зошто го нема?зар овие не се играчи од светска класа?Џабе се трудите да не убедуите нешто што не е.Кога Интер ја освои европската титула и направи ршум сите очекуваа Снајдер да ја зеде балон д ор ама пак ја зеде Меси а немаше којзнае што сторено таа сезона.
    И џабе се демотивациите,нека проба во Англија или друга лига ке видиме таму колку е силен.Мислењето не го менувам.

14. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Pelikuna гледам дека имаш свој став и дека никој не може да го смени а јас и немам таква намера :) Велиш
    а јас не свакам зошто вакви прашања.Значи вакви прашања може да се постават многу како на пример: Ако не го зедоа во Барселона дали ќе беше она што е сега?Ако во следната утакмица некој го мавне со летва по глава дали ќе игра уште подобро или нема да може топката да ја види?Ако Меси не се занимавал со фудбал тогаш што ќе бил? Значи вакви прашања со ако и дали мене ми се безвезни.Во сегашноста не се поставуваат прашања од типот на ако и дали...туку се гледа во моментот што се случува а Меси синока направи неверојатен резултат и не се работи за 1 гол на среќа туку за 3 гола...Но во ред ти си убедена во некој работи и јас го почитувам твоето мислење и не ти наметнувам мои ставови како што и ти не може да ми наметнеш став дека Реал се подобри од Барселона.Само не гледам причина зошто Меси го нарекуваш болва ,мислам дека може да се прекоментира и без навреди и се надевам дека моите коментари не те нервираат.Јас само смирено си пишувам и го кажувам мојот став :) Иднината ќе докаже се!

15. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021

Сеа можеме да најдеме по една звезда у секој тим и да кажеме што би бил без тие и тие ..

11 играчи играат на терен , меси е бог бидејки кога се играше лш Реал - Барса , Меси помина 4ца у одбрана и даде гол ... изгледа тоа го забораваат сите

второ Меси е ништо без чави и иниеста? , имаше и такви утакмици он си даваше голови ...точно беше послаб не го имаше тој тандем
    сега доага дури и Фабрегас .... епааа Оваа година Барса не да ке доминира .... али само у Шпанија

Милан ке си освојат ЛШ оваа год

16. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Ајде добро Меси е бог никој не е како него |(

Тогаш сите заборавија на 53 те гола на Роналдо изминатата сезона,на тие 42 кога беше во Јунајтед ама никој не го воздигна толку :wasntme:

Според некои Меси не може без Чави и Иниеста токму заради причината дека го немаше ниту на СП ниту на Копа Америка.
    Според други тој е Бог ама ај нема врска.

Hiii вие го направивте Меси Господ ама не е.За мене не може некој да биде најдобар играч ако само игра во една лига која секоја сезона се бораат 2 екипи.Тоа ли ти е фудбал бре?
    Па што ако правел пресврти?И Роналдо направил пресврти а лани и Димитар Бербатов даваше хет трикови и решаваше натпревари ама никој не го воздигна толку како фановите на Барселона Меси.
    Што има безвесно овде во тие прашања?Прашањето е едноставно ке биде ли тој што е денес без Чави и Иниеста?Па кога можеше еден Хавиер Ернандез да се снајде ко за прва сезона во Англија зошто да не проба и Меси?

На BoaVista му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ani22

ani22 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2010
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    303
    Денес се игра традиционалниот турнир "Трофео тим" во Италија

Во 20 : 45 играат Интер - Јувентус, после следи натпреварот Милан - со победникот натпреварот , а на крајот Милан со поразениот од првиот натпреварот. Директен пренос на МТВ 1 :)

Forza Milan ]:)

Прикачени фајлови:

18. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    а зошто ова прашање тоа е исто како јас тебе да те прашам ке беше ли ти овде на форумот ако не беа мајка ти и татко ти :D :D немој нешто погрешно да сватиш само напишав една смешна споредба бидејки веке ситуацијава ми станува смешна.И да почнам да објаснувам вие повторно нема да се согласите и така ке пишуваме по цел ден :D нека си остане секој со своите ставови и може понатаму повторно ке зборуваме на ова тема :) поздрав Пеликуна мило ми што разговарав со девојка на тема фудбал иако имаме сосема спротивни ставови :hug:

19. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Поздрав и до тебе.Ако не биле татко ми и мајка ми немало да постојам а и подобро би било,будала помалку на овој свет :D
    Не можеш да очекуваш фанови на разни екипи да имаат исто мислење

:*

На Hiii му/ѝ се допаѓа ова.
  20. House95

House95 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    28
    :D :D XAXAXAXAXAXA смешки,ако е Барселона така силна нема да играат со судии.Сите знаеме како завршуваат натпреварите помеѓу Барса и Реал-со еден играч помалку од страна на Реал..Незнам зошто Барса само таков театар прави кога игра со Реал,држи резултат па ајде ке се сопкаме ќе паѓаме ќе се фајкаме за глава демек повредени сме се додека не се додели картонот,потоа насмевката на фацката и ајде продолжуваме...Барса е жив страм за фудбалот и btw: Реал уште 1000 години да не играат Барса пак нема да ги стигне со титулите тоа е факт... ;) ;)

На BlackSwan5 и BoaVista им се допаѓа ова.