Браќата Бабунски, семејно „Ел Класико“ Еден од најеминентните спортски весници во Шпанија и Европа, мадридска „Марка“ во своето најново издание направи статија за двајца наши Македонци - браќата Бабунски, кои за првпат во историјата можат да се најдат во едно Ел Класико. Доријан и Давид Бабунски се двајцата синови на нашиот познат поранешен фудбалер Бобан Бабунски, а интерсното кај браќата е што во моментов двајцата играат за младинските екипи на најголемите ривали во Шпанија, Реал и Барселона. Причината поради која двајцата браќа се најдоа во центарот на вниманието на медиумите во Шпанија, е што за првпат во историјата може да се случи двајца браќа да играат на две различни страни во најголемото дерби на светот „Ел Клсико“. „Тие се двајца одлични млади фудбалери, но мошне различни. Барселона ги учи децата да знаат да ја задржат топката повеќе во посед и да има поголема циркулација. Спротивно на тоа во Мадрид дозволена е поголема слобода на играчот, и се дозволува да се импровизира повеќе“, изјави за „Марка“ таткото Бобан Бабунски, кој во моментов е селектор на нашата младинска репрезентација. Ова е навистина убава вест за сите Македонци што две наши деца се развиваат како фудбалери во најголемите фудбалски школи во светот, и се надеваме дека ќе бидеме сведоци на такво „Ел Класико“ во кое најголемото медиско внимание нема да го имаат Меси и Роналдо, туку Доријан и Давид. a ? Македонциве се Pelikuna ќе ве јадеме Едвај чекаам ... Етооооооооо Му ги бакнуваат нозете бре . http://www.youtube.com/watch?v=bjtqCDme ... r_embedded
1002- 3+ 1003- 0-2 1004- X 1005- 0-2 1011-2 1012 3+ 1015- 1 Кој сака добивка Вечерва сум за Миланм,мислам дека е време да се прекине доминацијата на Фарселонците
Што вака штама во темава а а а кај сте бре Да не плачете уште сега...лела ако изгубите кој ќе ве чита како плачете и плукате по Меси Ах Хај што ли те чека Спојлер ве боцкам бе ве боцкам РЕДАКЦИЈА АААААААА ГОЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ
Пу мама... да му ја....... ауууу неее Пу бе пуууу Инаку видовте ли Русите каков гол дадоа А и Челзи кој ми го задеваше Торес а? Видовте ли каква добра асистенција
Епа не знам ова ќе биде добра Лига на Шампиони ... Барса со Реми ? ! се изнадив мислев ќе ги здрват од она што го гледав паралелно со Челзи кога стримот сецкаше Барса не беше Барса вечерва ... Арсенал реми. А Челзи ? ! Се враќа Челзи.Конечно игра што сакам да ја видам . Јипман џе си ? ! Да да тоа е ТорееееС ...
Торес бе Торес најубав е хаха се зафркавам,многу добра асистенција браво почнаа да се враќаат старите Челзи кои на времето ги мразев бидејки ги бамкаа на Ливерпул
Хај ма од една асистенција не значи дека е стариот Торес,внимавај колку високо леташ.Немој да го пикнат во Недела в џеб или да го пратат на шминкање и шатирање Мило ми е за Барса и ремито,време е некој да ги симне од невбо иако потајнос е надевав на победа на Милан.
Вчера милан исто ко да тепаа Цела нок со другари славевме Браво Милан иако стварно не верував дека ке дадат 2 гола Добро е после 40 натпревари асистенција, уште 40 и гол ке дае
Види ги бе си најдоа играчка Yipman2 ние сме фин народ па затоа ве оставивме да се порадувате на крајот Но неблагодарни бре веднаш крекате И само да ве чујам да ми го врегате Торес и двајцата ќе ве носам да се фотографирате со Челзи или Барселона, тоа по ваш избор мада јас сум за Барса (ќе имате профајл пикчр за фејзбук )
Аааа не,бива да сме до толку луди ама со такви суштества да се сликаме не.Подобро ке се сликам со Боки 13
Не го врегаме, само кажуваме колку тапа е Патем Интер дома од Трабзпозор (Turkey) го изедоа , Манчестер неможе Наполи да ги тепа .... катастрофа
А може и споменик ке ви направат ти и боки гушнати И уште нешто за Yipman2 Спојлер де кажи ми како да те викам ако не ми кажеш ке те викам мен бидејки тешко ми е Yipman2 Под итно да си ја подобрите самодовербата И немојте многу да се нервирате на моите коментари бидејки јас се смеам