Еден од најдобрите фудбалери на светот Кристиано Роналдо против Динамо Загреб беше резервиран на теренот, но после натпреварот „брилјираше“ во своите изјави. „Ова е срамота. Се надевам дека овој судија никогаш повеќе нема да суди“, беснееше пред новинарите после натпреварот Роналдо. Ronaldo разбираш !!! „Не ми е јасно зошто судијата ја толерираше грубата игра на домашните фудалери, во неколку наврати требаше да им покаже жолт, можеби и црвен картон! Треба да видите како ми изгледа ногата, на три места имам модрици и посекотини, се ме боли, најмногу глуждот“, продолжи бесниот Роналдо. „Судењето сигурно не беше на висина на ЛШ, судиите мора да ги штитат квалитетните играчи, а тоа овој судија не го направи. Напротив ги штитеше играчите на Динамо и нивните повремени грубости, им допушти да прават што сакаат, секој можеше да ме ’допира’ без санкции и последици“, раскажува Португалецот. На прашање од новинарите како го доживеа скандирањето од трибините „Лео Меси, Лео Меси“, Португалецот во свој арогантен стил одговори: „Јас сум богат човек, згоден сум, успешен, играм многу добро фудал и луѓето се љубоморни на мене!“. Абе ? ! не зебавај леле не е нормален бе ко децана мали http://www.youtube.com/watch?v=X_x9bMzh ... r_embedded Ќе заплачев кога го гледав како скиснато разочарано кажува калимеро нема правда ...Тоа е Роналдо добредојде меѓу смртниците .
Хахахха Па си ја кажал човекот наголемата вистина А за судиите е сосема во право, имаат двојни аршини кога судат. Па да имаше ваков фаул недај боже над некој играч на Барса, пет пати ќе свирнеше и пет играчи ќе исклучеше.
Добро мораше толку малери да се погодат ? ! Што да гледам сега ? Кошарка или натпревар на сезоната дерби со Ѓаволите ? Ааа нервозна сум
Има една голема разлика го немаме идиотот италијански што знаеше само да крева веѓа , го имаме МАТА +Торес + Лукаку , ДАвид Луиз а вие минус Велбек ? ! Мене ми мириса на победа
Арсенал сам се порази на „Ивуд Парк“ Блекбурн го совлада Арсенал со 4:3 во првиот меч од петтото коло од Премиер лигата. Продолжува кризата на Арсенал во домашното првенство. Во петтиот натпревар сезонава, избраниците на Арсен Венгер го доживеаја и третиот пораз. Попладнево Блекбурн го совлада Арсенал со 4:3 во инзворедно интересен меч. Дури два автогола си постигнаа фудбалерите на гостинскиот тим на овој меч и практично сами се поразија. Арсенал поведе во 10-тата минута преку Жервињо, а во 25-тата израмни Јакубу. По пет минути игра во второто полувреме Сонг си постигна автогол и го доведе Блекбурн во водство од 2:1. Во 59-тата Јакубу по втор пат се запиша во листата на стрелците и го зголеми водството на комотни 3:1 за домашниот тим. Во 69.тата минута надежта за бодови на овој меч за Арсенал ја уништи токму нивниот фудбалер Косчиенли кој си постигна автогол. Шамак на пет минути до крајот успеа само да го намали резултатот и да ги постави конечните 4:3. Греота бе !!! Венгер овој кога јасно ќе му стане дека МОРА да си ОДИ ... РЕДНО И КРАЈНО ВРЕМЕ МУ Е !!!
Венгер не е крив туку таква е политиката на клубот,да купуваат млади деца несозреани. Да му дават повеке пари од клубот би можел да направи екипа која би парирала на Јунајтед ама еве,ништо.Се кладам дека ке се борат за опстанок.
Добро бе WTF со великаните во Англиската лига?Прво Арсенал а потоа Ливерпул губи 4-0 од Тотенхем? Рио на твитер: "Жал ми е за Арсенал, се шегуваат со нив за резултатот 8-2 веќе "4-3" недели"
не е лесно да се гледаат и кошарката и фудбалот во исто време,но кога се мора се мора...браво манчестеровци мои најјаки...згазете ги челзи како што секогаш тоа го правите... 3-0 во прво полувреме..ОДЛИЧНО..нека му ја мислат челзи тиквариве...
некој некогаш рекол нешто против де геа?????? е свашта..ах што ни крепи земјата..како и да е,де геа ги демантира со своите прекрасни одбрани...