Фудбалски натпревари

Дискусија во 'Спорт' започната од free, 16 март 2010.

1. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Стварно Реал слабо, многу слабо. Како изгубени се :x

2. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Три натпревари по ред Реал игра слабо, за жал.
    Против Динамо Загреб требаше да растури, едвај победи со 1 -0. Против Леванте изгуби, еве сега против Сантандер игра нерешено. Што е работата незнам, ќе си пукнам еј и глава ме заболе од нервоза.

3. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Реал е просек во моментов го нема тој опасен Реал што го знаевме лани ...
    Мислам дека причината се поединци не се во форма , Месут Озил , Ди Мариа а и имате многу отпадоци :tmi: . Роналдо само си држи ниво .
    Ама ќе се вратат кај и да е ... Сепак Реал е тоа . Само да не се разбудат предоцна ко лани па цела сезона ги бркаа Барселона .
    Инаку реми со Сантандер е доволен показател дека нешто не е ок . Па со Динамо :tmi: јас реков сега ќе ги растурат тие се мачеа до крај , како да немаат идеја за напад не чини работава се на се .

Ви фали некој како Нејмар ќе го земете како и да е |( а наш беше :!:

На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Леле трајте и јас сум нервозна та нема крај.
    Навистина нешто не е во ред со Реал.Кога изгубија со Леванте си реков ајде можеби лош ден но да одиграт нерешено денес,е веќе ги губам нервите :@ .
    Молам бога само Валенсија да ја победи глупавата Барселона.Барем едно задоволство оваа никаква вечер.

5. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Валенсија Барселона 2-1 ајде Валенсија издржииииииииииииииииииииииии

Истото се слуѕчува и во Англија,само Јунајтед ги има максималните поени.Арсенал,Ливерпул,Челзи се со порази.Да не зборам за Арсенал ке се борат за опстанок еј :^)

6. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Ште те молам не не ставај во исти кош со овие :^) .
    Челзи има едно реми и еден пораз само :!: .

На Hiii му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Валенсија да ги победи Барселона хаха ВИЦ на денот :P

8. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Пораз и реми се доволно да не бидат во чекор со прво пласираниот ;)

9. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Па за малце и ќе ги победеше така да не ми изгледа баш како виц а камоли на денот ;) .

На Blanca, Pelikuna и BoaVista им се допаѓа ова.
  10. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Секогаш кога се игра вонредно коло фаворитите се мачат. Овојпат Интер, Милан, Наполи, Јувентус, Лион, Барселона и Реал Мадрид најдобро го осетија тоа. =)

11. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.022
    Реал играат тапа бидејки Мурињо ги потценува тимовите и си игра играчки

со леванте , пола партија без кључни играчи играше .... епа нема потценување у фудбал господине

12. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Не значи дека е така,и Фергусон некогаш излегува со подмладен тим како на пример вчера против Лидс Јунајтед и победија со 3-0 иако беше Карлинг куп,иако Лидс не е во најсилната Англиска лига не треба да заборавиме какви успеси имале.Реал си е Реал,на крај секогаш се бори за титулата.

Најти бе не го спомнувај Шинтер :D и лани не беше водредно коло во лш а попија 5 гола од Шалке :P

13. ani22

ani22 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2010
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    303
    За Леванте сум сигурна дека е местена веќе 2 години со ред е истата приказна.... но слабо некако многу слабо и вчера.. никогаш не играл Реал вака ..чудно е

14. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Да да ЗА МАЛЦЕ епа тоа малце многу значи!Само не ми е јасно зошто ниту еднаш не признавате пораз :) Кога Валенсија ке го има успехот на Барселона пишете :P

15. Nightwalker

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Не можеш да правиш ваква споредба. Валенсија никогаш ја немала финансиската моќ и дострели на Барселона, а сепак имаат и тоа како богата историја со трофеи. Па тие пред 2-3 години беа на работ да банкротираат, и за секој поздрав е тоа што не само успејаа да се извлечат, туку еве ги, повторно се сила со која никој во Шпанија не може да си игра.

А за признавање порази, можеби Гвардиола како тренер е крајно коректен и спортски прифаќа неуспеси, но истото не може да се каже за дел од неговите фудбалери, кои а почнат да губат, преминуваат на план Б, односно театрални паѓања на теренот, и (геј) опкружувања на судијата и вршење притисок за доделување картони. :lol:

А за Мурињо, мислам дека полека почнува да ја губи безрезервната поддршка што ја има(ше) во Реал Мадрид. Освен што успеа со (дел од) неговите коментари и напади во медиумите да пренесе крајно негативна енергија кај сите играчи, како тие да се жртви, а сите други нивни „ловци“, постапи крајно глупаво што по поразот од Леванте јавно го обвини Кедира за црвениот картон и го критикуваше. Колку и да го почитуваат и сакаат како тренер, играчите со тоа се директно засегнати, а нормално дека нивните интереси им се на прво место.

На BlackSwan5 и BoaVista им се допаѓа ова.
  16. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Абе дали мене ми се чини или вие почнавте да се задоволувате и со реми со Валенсија :wasntme: Ако е така честито за ремито, ја незнаев дека и нерешено се слави ;)

ОНТОПИК - Валенсија многу добро изигра вчера, па се надевам дека ќе гледаме интересна Ла лига оваа година.

На BlackSwan5 и eutixismena им се допаѓа ова.
  17. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.022
    И реал се радуваа вчера на ремито 8) :lol:

18. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Не велам дека Валеснија се никој и ништо и немаат ников успех.Туке ме нервира тоа што тие што ја мразат Барселона во секој можен план ја критикуваа и ајде сега за инает ќе зборуваме дека Валенсија е подобра од Барса.И незнам што толку сте запнале за театрите на Барселона.Ако имаше само театарски претстави немаше биде една од најдобрите и фаворизирани екипи туку сите ке ги сместеа во театар.Свакам дека не ги сакате но барем еднаш кажете дека чесно победија.Не е можно секоја победа да им е од театарски претстави!
    Ајде бидете ми поздравени и понекогаш прифакајте го поразот.
    Не очекувам да се согласите со мене а и ми се смачи после секој пораз од Барса да напнувате дека Барселона се само глумци.Ако некој разврти низ цела тема ке види кои се коментарите по секој пораз од Барселона и може барем малку ќе сватете зошто се нервирам!

19. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    А не, не сме се радувале, баш си бевме доблесни да признаеме дека изиграа очајно ;)

Абе никој не рече дека Валенсија е подобра, ама вчера изигра подобро и тоа е факт. Одбраната на Барса вчера беше дупка до дупка. Швајцарско сирење. Па дај и вие признајте некогаш дека некој ја надиграл Барса, не само да се вадите кога некој ќе ја надигра - па бункер играле, па тоа не е фудбал, па нема врска Барса си е најдобра бла бла бла. Факт е дека Барса се намачи да извади реми со Валенсија, ама буквално се намачи. Валенсија не доби бод на среќа или што ти знам таму, си доби на игра и трчање, многу трчање ;)

На BlackSwan5 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Nightwalker

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Види, Барселона е фудбалска велесила, тоа никој не го порекнува. Кога ја играат својата игра, газат се’ пред себе, и им нема рамен.
    Но, знаеш каде се појавува овој (театарски) проблем за кој ние зборуваме? Кога ќе се погоди оној (редок) тим кој ќе знае како да им се спротивстави. Барселона е навикната да победува, но и убедливо да ги надигрува своите противници. Е сега, нормално е понекогаш да се појави противник кој ќе има свој ден или мудра тактика. И одеднаш, оп! Нервоза кај Барселона, работите не одат според очекувањата... Е тогаш се преминува на оној план Б што го спомнав. Би било нелогично да тврдиш дека нема и во овој тим такви нечисти игри. Значи, на театри сме навикнати од речиси секој голем тим кога губи... Работата е што кај Барселона некако тој дел во последниве години е најизразен, а да повторам,
    ПОСИЛЕН ТИМ ОД БАРСЕЛОНА ВО СВЕТОТ НЕМА! Затоа толку боди очи кога и момците на Гвардиола почнуваат со споредни шеми, кога е кристално јасно дека со добра игра можат секого да победат.

На Hiii му/ѝ се допаѓа ова.