Три натпревари по ред Реал игра слабо, за жал. Против Динамо Загреб требаше да растури, едвај победи со 1 -0. Против Леванте изгуби, еве сега против Сантандер игра нерешено. Што е работата незнам, ќе си пукнам еј и глава ме заболе од нервоза.
Реал е просек во моментов го нема тој опасен Реал што го знаевме лани ... Мислам дека причината се поединци не се во форма , Месут Озил , Ди Мариа а и имате многу отпадоци . Роналдо само си држи ниво . Ама ќе се вратат кај и да е ... Сепак Реал е тоа . Само да не се разбудат предоцна ко лани па цела сезона ги бркаа Барселона . Инаку реми со Сантандер е доволен показател дека нешто не е ок . Па со Динамо јас реков сега ќе ги растурат тие се мачеа до крај , како да немаат идеја за напад не чини работава се на се . Ви фали некој како Нејмар ќе го земете како и да е а наш беше
Леле трајте и јас сум нервозна та нема крај. Навистина нешто не е во ред со Реал.Кога изгубија со Леванте си реков ајде можеби лош ден но да одиграт нерешено денес,е веќе ги губам нервите . Молам бога само Валенсија да ја победи глупавата Барселона.Барем едно задоволство оваа никаква вечер.
Валенсија Барселона 2-1 ајде Валенсија издржииииииииииииииииииииииии Истото се слуѕчува и во Англија,само Јунајтед ги има максималните поени.Арсенал,Ливерпул,Челзи се со порази.Да не зборам за Арсенал ке се борат за опстанок еј
Секогаш кога се игра вонредно коло фаворитите се мачат. Овојпат Интер, Милан, Наполи, Јувентус, Лион, Барселона и Реал Мадрид најдобро го осетија тоа. =)
Реал играат тапа бидејки Мурињо ги потценува тимовите и си игра играчки со леванте , пола партија без кључни играчи играше .... епа нема потценување у фудбал господине
Не значи дека е така,и Фергусон некогаш излегува со подмладен тим како на пример вчера против Лидс Јунајтед и победија со 3-0 иако беше Карлинг куп,иако Лидс не е во најсилната Англиска лига не треба да заборавиме какви успеси имале.Реал си е Реал,на крај секогаш се бори за титулата. Најти бе не го спомнувај Шинтер и лани не беше водредно коло во лш а попија 5 гола од Шалке
За Леванте сум сигурна дека е местена веќе 2 години со ред е истата приказна.... но слабо некако многу слабо и вчера.. никогаш не играл Реал вака ..чудно е
Да да ЗА МАЛЦЕ епа тоа малце многу значи!Само не ми е јасно зошто ниту еднаш не признавате пораз Кога Валенсија ке го има успехот на Барселона пишете
Не можеш да правиш ваква споредба. Валенсија никогаш ја немала финансиската моќ и дострели на Барселона, а сепак имаат и тоа како богата историја со трофеи. Па тие пред 2-3 години беа на работ да банкротираат, и за секој поздрав е тоа што не само успејаа да се извлечат, туку еве ги, повторно се сила со која никој во Шпанија не може да си игра. А за признавање порази, можеби Гвардиола како тренер е крајно коректен и спортски прифаќа неуспеси, но истото не може да се каже за дел од неговите фудбалери, кои а почнат да губат, преминуваат на план Б, односно театрални паѓања на теренот, и (геј) опкружувања на судијата и вршење притисок за доделување картони. А за Мурињо, мислам дека полека почнува да ја губи безрезервната поддршка што ја има(ше) во Реал Мадрид. Освен што успеа со (дел од) неговите коментари и напади во медиумите да пренесе крајно негативна енергија кај сите играчи, како тие да се жртви, а сите други нивни „ловци“, постапи крајно глупаво што по поразот од Леванте јавно го обвини Кедира за црвениот картон и го критикуваше. Колку и да го почитуваат и сакаат како тренер, играчите со тоа се директно засегнати, а нормално дека нивните интереси им се на прво место.
Абе дали мене ми се чини или вие почнавте да се задоволувате и со реми со Валенсија Ако е така честито за ремито, ја незнаев дека и нерешено се слави ОНТОПИК - Валенсија многу добро изигра вчера, па се надевам дека ќе гледаме интересна Ла лига оваа година.
Не велам дека Валеснија се никој и ништо и немаат ников успех.Туке ме нервира тоа што тие што ја мразат Барселона во секој можен план ја критикуваа и ајде сега за инает ќе зборуваме дека Валенсија е подобра од Барса.И незнам што толку сте запнале за театрите на Барселона.Ако имаше само театарски претстави немаше биде една од најдобрите и фаворизирани екипи туку сите ке ги сместеа во театар.Свакам дека не ги сакате но барем еднаш кажете дека чесно победија.Не е можно секоја победа да им е од театарски претстави! Ајде бидете ми поздравени и понекогаш прифакајте го поразот. Спојлер Не очекувам да се согласите со мене а и ми се смачи после секој пораз од Барса да напнувате дека Барселона се само глумци.Ако некој разврти низ цела тема ке види кои се коментарите по секој пораз од Барселона и може барем малку ќе сватете зошто се нервирам!
А не, не сме се радувале, баш си бевме доблесни да признаеме дека изиграа очајно Абе никој не рече дека Валенсија е подобра, ама вчера изигра подобро и тоа е факт. Одбраната на Барса вчера беше дупка до дупка. Швајцарско сирење. Па дај и вие признајте некогаш дека некој ја надиграл Барса, не само да се вадите кога некој ќе ја надигра - па бункер играле, па тоа не е фудбал, па нема врска Барса си е најдобра бла бла бла. Факт е дека Барса се намачи да извади реми со Валенсија, ама буквално се намачи. Валенсија не доби бод на среќа или што ти знам таму, си доби на игра и трчање, многу трчање
Види, Барселона е фудбалска велесила, тоа никој не го порекнува. Кога ја играат својата игра, газат се’ пред себе, и им нема рамен. Но, знаеш каде се појавува овој (театарски) проблем за кој ние зборуваме? Кога ќе се погоди оној (редок) тим кој ќе знае како да им се спротивстави. Барселона е навикната да победува, но и убедливо да ги надигрува своите противници. Е сега, нормално е понекогаш да се појави противник кој ќе има свој ден или мудра тактика. И одеднаш, оп! Нервоза кај Барселона, работите не одат според очекувањата... Е тогаш се преминува на оној план Б што го спомнав. Би било нелогично да тврдиш дека нема и во овој тим такви нечисти игри. Значи, на театри сме навикнати од речиси секој голем тим кога губи... Работата е што кај Барселона некако тој дел во последниве години е најизразен, а да повторам, ПОСИЛЕН ТИМ ОД БАРСЕЛОНА ВО СВЕТОТ НЕМА! Затоа толку боди очи кога и момците на Гвардиола почнуваат со споредни шеми, кога е кристално јасно дека со добра игра можат секого да победат.