Како и да е, вистинските фанови се гледаат дури и кога нивните тимови губат. Макар губеле и од ФК Миравци.
Дип овде сум. На испрашување сум? Научете да прифаќате пораз и прифатете дека не сте тоа што бевте. Манчестар е екипа која не ја сакам воопшто, ама ја почитувам. Не велам дека не бевте добри, ама бевте, веќе не сте. Не ми е јасно зошто се буните кога некој се радувал со тоа што е елеминиран Манчестар . Што требаше јас да правам кога Милан ни во ЛШ не се пласираше, кога беа дупки пред 2 години. Исто се шалеа и со мене, ама тоа е, тапаци беа, ама јас пак навивав за нив и пак ги ставав на секое ливче. И никако не се лутев. А кога зборуваме за тимови кои имаат титули, Милан исто така е тим кој е еден од најдобрите низ историјата, ама имал свои падови и подеми. Не се семоќни. Треба и вие да го прифатите тоа. Ете и примрот со Барса. Пред неколку години ми текнува дека беа тапа. По таа сезона Барса се незапирливи. Одлични се. Друг приемр е Ливерпул. Беше најтрофеен тим во Англија, ама бележи неколку лоши сезони. Без љутење, ама навивачите на Манчестар и Интер се посебен случај. Тука некаде се и фановите на Реал. Никако неможеш на крај да излезеш. едит: Не ми е целта да дојдам до лајк, се гледа и по бројот на моите мислење, а зачленета сум уште во самиот почеток на форумот, па може да се види колку јас пишувам за лајк.
Браво бе Јуле што убаво им кажа :up: Потполно си во право и за љутењето а и за Барса Уф едвај чекам да дојде сабота.Тоа ке биде натпревар на годината. Туку само што пишав дека во сабота кој ке зборува за судиите ќе му го пуштам оваа видео http://www.youtube.com/watch?v=DJbiKcV7He8 и сега гледам дека повеке го нема.Хо хо хо боли, боли и веднаш Uefa во акција Но се знае де што имаше на тоа видео,не забораваме ние
Викендот има Ел Класико. Уште сега ги знам коментарите. Судиите пак се на страната на Барса, глумци, Фарселона.... па потоа едни истите за Реал и се така во недоглед. Без оглед на резултатот .
Јуле , секад ќе има коментари 1% од фановите ќе кажат ... Да не игравме добро и изгубивме... Ќе се вадат на некој пенал на фаул на офсајд .... а уствари тоа се 5мин од играта а што не дале 2-3-8 гола за време на другите 85 мин ... или пак тие чисти шанси пред гол што ги утнале ... Ама сепак без мрчење , фудбалот ќе биде исто како и крикет ... досаден и глуп
*Девојка што јавно навива за Милан го пиша ова. Ве молам сите имајте го тоа предвид, и никогаш не го заборавајте. Девојко, јас Вам Ви се восхитувам и од се’ срце поклонувам.
Хај немаш поим колку само ова не ти држи вода. Таа утакмица и да беше наместена,не беше од страна на Реал туку за Лион да влезат во Лига на Шампиони а Ајакс не.Жити бога што им треба на Реал да ја добијат таа утакмица кога веќе си имаа обезбедено место во осмина-финалето и овој натпревар беше потполно небитен за нив.Ако Ајакс беше оштетен (но мислам дека и без тие поништени голови Реал пак ќе го добиеше мечот) тоа беше од страна на судиите за да го спасат Лион. И нареден пат кога ќе пишуваш вакво мислење прво согледај ги работите а не да се пишува на празно и што е најбитно да се нападне Реал.Не ме терај повторно да ги почнувам досадните и веќе излитени муабети за Барса и судиите .Оти ако едно нешто не поднесувам тоа е навивачи на Барса да ми зборуват за помош од судии. Но близу е сабота,ќе видеме што како.Осеќам со каква фаца ќе си идете од Бернабеу .
Не,не ми беше интересно бидејки од Калчолигашите го подржувам Милан. За Јуве сам си беше крив зошто местеле натпревари..Кој ги тераше?Никој..Ама не сум терала сеир ни за нив. Ке се смеам зошто да не?Кога се смеат за Јунајтед ке се смејам и јас,зошто кога ја отворив страницава кога испаднаа Јунајтед беше преплавено.Па кога почнаа сите зошто да не почнам и јас?Од претходните страници имаше колку сакаш пцовки кон клубот.Не бе не прифакам и додека некој не го почитува мојот клуб нема ни јас.Ме тераш да ги барам мислењата кај што пиша Гејчестери или Морончестери а јас не сум возвратила Јас искрено и не ја сакам многу ЛШ туку само домашната лига И искрено мило ми е што испаднавме бидјеки тоа ке не поштеди од повеке повреди И така
Не бре, нема потреба од возбудување пред време ќе видиме утре кој со каква фаца ќе си оди. Спојлер поздрав ! Ако победите од срце ќе ви честитам.Озбилна сум за оваа
Знам и затоа не пишувам со колку маки и од кај дошле толку горе на табелата , а ти велиш од втора лига, види кај стигнале. Ако не се лажам тоа беше пред неколку години. Каде беше Јуве до сега? Многу време му требаше за да се крене. И други тимови беа казнети. Не беше само тоа што беше во втора лига, ами и составот не чинеше. Све пензионери .
Не се секирај Пеликуна .. за недела-две Челзи пак со Торес ќе зезнат работа и ќе се вратиме на нив како по обичај Вчера Јуве Болоља у 92 мин гол дадоа
Гледам се развила дискусија за тоа како навивачите на одредени клубови поднесувале порази, па се ставаат во исти кош сите навивачи, демек навивачите на некој клуб знаеле да поднесат пораз, а други не, па бидејќи беше споменат и Реал, а и навивачите на Реал, се најдов повикана да си го кажам своето мислење. Не е точно дека навивачите на Реал Мадрид не знаат да поднесат пораз, барем не оние кои пишуваат на форумот. Кога Реал изгуби минатата година од Барса 5-0 јас бев прва што пиша дека сосема заслужено не победија и дека играта на Реал беше катастрофа. Кога Реал минатата година губеше од нјслабите екипи во Шпанија исто си прифаќавме пораз, зошто на тие утакмици, со таа игра, Реал не заслужууваше да победи. Бунтувањето беше за натпреварите во кои константно Реал беше оштетуван од судиите и тоа не со било какви одлуки, туку со најстроги казни како црвени картони и пенали и не во било какви натпревари, туку секад во клучни утакмици. Па минатата година амо, од вкупно 5 натпревари меѓу Барса и Реал, на 4 Реал играше со играч помалку. И да биде маката поголема, одлуките за црвен картон секогаш беа спорни, пропратени со глума и театар од страна на играчите на Барса. па дај да биеме реални и да кажеме дали на некој навивач нема да му биде криво кога за стартување врз Дани Алвеш на Пепе му се дава директен црвен картон, а после 15тина минути за ист таков старт над Чаби Алонсо, не се свири ни жолт картон? И уште икс такви ситуации, на клучни натпревари. Никој не спори дека Барса е добра екипа, со добри играчи, ама се повеќе и повеќе преовладува мислењето дека е форсирана екипа, која во голем број од натпреварите и со судиска помош си ја остварува целта. И ајде да не биде дека само навивачи на Реал бунтуваат, пошто нели сме ривали во шпанско, што е со другите навивачи и со другите тимови? Како Барса го победи Челзи во 2009 година во полуфинале на Лига на Шампиони? како Барса го победи Арсенал минатата година во четврт финале на лига на Шампиони? Како Интер играше во финале на Лига на шампиони без играч од 27 минута, за банална ситуација(читај глума)? Како изгуби милан пред некое време на Сан Сиро? Се се тоа спорни ситуации, што фрлаат сенка врз играта на Барселона. Значи доаѓаме до заклучок дека не само навивачите на Реал ради ривалството пишуваат дека Барса е форсиран тим. Тоа е веќе јавна тајна, па дури некои медиуми веќе јавно почнаа да и забележуваат на Барселона пишувајќи ја Уефалона и сл. Исто така не се слагам со Јипмен дека тие ситуации биле небити, дека биле само две три минути од натпреварот и дека во другите 80 минути можело да се види кој е подобар. Не е така, зашто тоа се клучни одлуки кои дирекно влијаат на резултатот. Еве ќе го земам за пример Арсенал, лани во четврт финале од Лига на шампиони.При поволен резултат од 1-1 за Арсенал, безвеза е исклучен Ван Перси во 50 минута. Дава Барса гол, судијата се смирува, но за кратко, додека не даде гол и Арсенал. На резултат 2-2, пак поволен за Асенал, во последните неколку минути се свири пенал за Барса. Епа ова е повеќе од случајност и повеќе од наивна судиска грешка. Не викам ја дека ова го нема и на другите натпревари, се случува, но никаде и никогаш не било толку нагласено како сега со Барселона. Е сега за Ел Класико во сабота. Незнам што да очекувам, најискрено.Посакувам победа на Реал,ќе го уплатам на 1, ама сега ќе се обидам најобјективно што можам да го испрогнозирам и изанализирам крајниот исход. Реал е во добра форма, има убедиви победи во низа на претходните натпревари, за првпат после неколку години е во предност од 6 бода, па не мора да брка негатива, за првпат после неколку години првиот натпревар од Ел Класико се игра на Бернабе, Мурињо мислам дека конечно ќе може да постави некоја добра формација како во финалето на купот. Исто така предност на Реал е домашниот терен, но и искуствто од претходните неколку Ел Класика во кои верувам дека сите ја научија лекцијата. Единствено ме загрижува притисокот што се ствара околу Ел Класико и иако Реал игра со позитива од + 6, сепак ми се чини дека играчите се под голем притисок и дека големата желба за победа може негативно да им влијае. Барса - послаба за нијанса од она што беше во последните неколку години, многу нерешени натпревари во Ла лига, неколку порази, за првпат по неколку години таа е тимот кој треба да брка негатива. И вака кога ќе погледнеш се стекнува заклучок дека Реал би требало да го добие ова Ел класико, па мој тип за натпреварот би бил 1-0 за Реал или па 2-1 за Реал. На ова Ел класико сакам да видам добра игра, голови(по можност Реал да ги дава ), а не сакам да видам глума, спорни судиски одлуки кои ќе го решат победникот, не сакам да гледам тепачки и трчања по терен за да се мавне некој бокс. Како и да е верувам дека ќе биде возбудливо Ел калсико И ако изгуби Реал, сакам тоа да биде затшто стварно бил надигран и стварно бил послаб, а не заради блага наклонетост и црвени картони и пенали. Па нека победи подобриот Еве ги најубедливите порази и победи на двата тима на Ел Класико низ исторјата Спојлер Ова во Ла лига 26 January 1930 - FC Barcelona Real Madrid 1–4 (0–3) 30 March 1930 18 Real Madrid -FC Barcelona 5–1 (3-0) 28 January 1934 13 Real Madrid -FC Barcelona 4–0 (3–0) 3 February 1935 10 Real Madrid -FC Barcelona 8–2 (5–1) 21 April 1935 81 FC Barcelona -Real Madrid 5–0 (1–0) 25 March 1945 21 FC Barcelona -Real Madrid 5–0 (1–0) 18 September 1949 3 Real Madrid -FC Barcelona 6–1 (3–0) 24 September 1950 3 FC Barcelona -Real Madrid 7–2 (3–1) 14 January 1951 18 Real Madrid -FC Barcelona 4–1 (4–1) 11 November 1951 10 Real Madrid -FC Barcelona 5–1 (3–1) 25 October 1953 7 Real Madrid -FC Barcelona 5–0 (4–0) 21 February 1954 22 FC Barcelona -Real Madrid 5–1 (1–1) 21 November 1954 11 Real Madrid -FC Barcelona 3–0 (1–0) 13 October 1957 5 Real Madrid -FC Barcelona 3–0 (2–0) 26 October 1958 7 FC Barcelona -Real Madrid 4–0 (1–0) 4 December 1960 12 FC Barcelona -Real Madrid 3–5 (2–3) 21 January 1962 20 FC Barcelona -Real Madrid 3–1 (2–0) 27 January 1963 18 FC Barcelona -Real Madrid 1–5 (1–2) 15 December 1963 12 Real Madrid -FC Barcelona 4–0 (1–0) 8 November 1964 9 Real Madrid -FC Barcelona 4–1 (2–0) 19 December 1965 14 Real Madrid -FC Barcelona 1–3 (1–3) 17 February 1974 22 Real Madrid -FC Barcelona 0–5 (0–2) 30 January 1978 29 Real Madrid -FC Barcelona 4–0 (2–0) 8 January 1994 18 FC Barcelona -Real Madrid 5–0 (1–0) 7 January 1995 16 Real Madrid -FC Barcelona 5-0 (3-0) 11 February 1996 26 FC Barcelona -Real Madrid 3–0 (1–0) 8 March 1998 28 FC Barcelona -Real Madrid 3–0 (0–0) 27 February 2000 26 Real Madrid -FC Barcelona 3–0 (2–0) 20 November 2004 12 FC Barcelona -Real Madrid 3–0 (2–0) 10 April 2005 31 Real Madrid -FC Barcelona 4–2 (2–1) 7 May 2008 34 Real Madrid -FC Barcelona 4–1 (2–0) 2 May 2009 34 Real Madrid -FC Barcelona 2–6 (1–3) 29 November 2010 13 FC Barcelona -Real Madrid 5–0 (2–0) Во Купот 1943 Real Madrid FC - Barcelona 11–1 (8–0) 1956–57 FC Barcelona -Real Madrid 6–1 (2–0) 1969–70 Real Madrid - FC Barcelona 4–0 (1–0)
Со други зборови Реал Мадрид се шалам бе. Јас отворено сега си кажувам дека ако победи Барса без сомнителни ситуации и црвени без потреба ќе ви честитам. Туку да се надоврзам малку на ова дека навивачите на Реал не си признавале пораз.Па не знам кои си го критикуваше клубот кога некаде на почетокот на сезоната изгубија од Леванте и играа нерешено со кој беше .Додека вие навивачите на Барса си се радувавте на нерешено со Валенсија и со минимална победа над аутсајдерски тимови. Во тоа време кога Реал изгуби од Барса 5-0 не бев зачленета на форумот но се сеќавам дека бев бесна на Реал.Сеуште навивав за нив секако но бев бесна од причина што сметам дека воопшто не играа добро да не кажам очајно,не ја допреа топката,како да играеа небитен меч а не Ел Класико со Барселона. Ете јас си признав но ајде сега вие навивачи на Барса признајте си дека во сите останати Ел Класико мечови од тогаш Реал беше подобар и единстевената причина поради која победи Барселона беше играч помалку за Реал. Но ајде да не ја тупам уште сега во сабота ќе видеме .
Значи ако како предминатото дерби Пепе или некој од одбрана направи старт за црвен , да не му дааме оти може да е сомнително... Ако е за црвен и треба црвен да се даде , ако го бутнал у 16тник треба пенал не сеа некоја од тие работи да се деси и да е правилно направено , да читам коментар од типот му скрши нога ама не беше за црвен Барса пак местат....
Јипи ти мислиш дека стартот на Пепе беше за директен црвен? Мислиш дека тој старт беше кршење на нозе? А ,,скршениот,, по само 30 секунди се враќа во игра и трча ко никој да не го ни допрел. Па ќе трча кога стварно немаше контакт. Туку ај и да поверуваме дека било за директен црвен, зошто тогаш кога на ист начин беше фаулиран Алонсо не беше свирен ни жолт? Кршење на нозе ли беше пеналот против Милан, кога на снимките се виде дека нема контакт и дека Чави сам си падна? Кршење нозе и црвен картон ли беше шутот на Ван Перси по свирен офсајд, а пази шутот бил 2 секунди по свирчето? А Меси или било кој играч на Барса кога шутира по свирчето, штама, ни жолт ни ништо. Кршење на нозе и директен црвен ли беше ,,лактот на Мота,, и театарот на Бускетс во финале? И икс вакви ситуации, ме мрзи да пишувам сега, зашто не е една милион се. Овие се само неколку од побитните утакмици, а во Ла лига да не правиме муабет за натпреварите со Валенсија, со Билбао и др. Факт бр.1 - се суди со двојни аршини. Факт бр.2 - Барса е фаворизирана во последниве две-три години. факт бр.3 - Барса полека го претвора фудбалот во театар. Играат додека резултатот им одговара на нив, а штом се сврти резултатот, од тука натака све е театар, драма, фарса. Факт бр.4 - тоа веќе сите го увидоа и на сите им е јасно, па дури и на врапчињата на гранките.