Барса се први оти освоија Ла лига , оти ги згазија Манчестер у ЛШ оти освојиа против Реал супер куп , оти освоија Светски куп оти меси е најдобар избран оти се најаки ....... Милан Интер , или Интер Милан? оти домаќинот ќе тепа кој и да е
Плавуша Милан и Интер играат на исти стадион , само што кога игра Милан се вика Сан Сиро, а кога игра Интер се вика Џузепе Меаца Кога ќе видиш, и двата тима си се домаќини на некој начин, играат на свој терен, на свој стадион .
Јуле знаааам, ама пак се викаат домаќини и гости и покрај тоа што е ист стадион во резултатот има пак домаќини и гости како за секој друг натпревар, а дека поголеми се шансите на домаќинот не пишав дека е на „свој“ стадион, а гостите на „туѓ“ туку дека секогаш по некое непишано правило поголеми се шансите на домаќините во случајов Милан зошто се први, а не дека Интер не се домаќини... Затоа и пишав дека ако победат Милан нема да е ради тоа
Кога се работи за градско дерби, не значи многу кој е домаќинот . Покрај што се игра за бодови, се игра и за престиж
Да беше Пандев уште во Интер,во недела со сите сили ќе навивав за нив а вака сеедно ми е. Не ги нешто посебно сакам ни Милан ни Интер но кога би требала да бирам,ајде да речеме...Интер . Инаку во среда ново Ел Класико и тоа на Бернабеу.Не знам што да очекувам искрено но се надевам на победа.
Сидорф и Таиво утре нема да играат, и за Тиаго Силва не се знае најверојатно ни тој. Каква штета! И покрај тоа, одиме на победа.
Интересен податок за дербито помеѓу миланските клубови е што почесто „гостинот“ е тој што победува. =) А инаку, како неутрален љубител на шпанското првенство, морам да напоменам дека вечерва Реал си го имаа и судијата во џеб, што и тоа како им се најде од корист. =)
Како што ми тргна наопаку вечерта,мислев дека и Реал ќе загуби.Но добро,се вратија во второ полувреме.Нови 3 бода . А какви судии??? Што зборувате.Повеќе оштетени бевме отколку што ни помогнаа судиите.
Реал не беше ама баш ништо оштетен. А Мајорка при 1-0 постигна гол кој и’ беше неоправдано поништен. Биди реална малку, доста се имам расправано со навивачи на Барса, па сега и со Реаловци ли? =)
Реална сум јас . Да можеби имаше чист гол за Мајорка но пред тоа не беше суден прекршок за Реал што директно влијаеше на тоа играчите на Мајорка да се приближат до голот на Касиљас и да дадат гол. Мислам дека и голот на Рамос требаше да се признае но не сум сигурна,не сум ја прегледувала снимката.Не велам дека немавме воопшто помош но и Мајорка правеа многу прекршоци за кои не добија ни жолт картон. Како и да е,Реал си победи.Головите на Игуаин и Каљехон беа извонредни.