^ стиховите треба да се составени од 5-7-5 слогови. ************ ПМС Страшна нервоза, ПМС ме напнува Неподносливо.
Ко шолја кафе испиена по полноќ, ме држиш будна. Дај избегај ми од мисливе, да можам јас да заспијам.
^ АнаКаренина, последнава ти е прекрасна! ******************** На тебе мислам И срцето ми чука Двеста на саат. Заљубеноста Целосно ме обзема, А јас уживам.
^ Тоа е тоа Он топик: Би трчала по дождови со брзи и боси чекори. Само ако знам дека ти некаде под чадор ме чекаш.
Ме заразивте и мене по дома само слогови си бројам. Еве еден мој обид, многу лошо знам. Лето В лето луѓе пливаат во синото и топло море. П.С АнаКаренина и Ариел одлични ви се поезииве.
Треба да издадеме збирка со хаику поезија од АнаКаренина, мислам дека продажбата ќе ни биди гоолема. Браво девојко! Он топик: Погледнија за крајот да е поубав а срцето поболно.
^ Благодарам Грејси Само една замерка за последното хаику - во вториот слог наместо 7 имаш 8 стихови, а во третиот слог наместо 5 имаш 6. Ама можеш лесно да ги смениш. Он топик: Стави ме ко цвет меѓу страниците на срцето твое. Како спомен да останам, заборав да не ме избрише.
Погледнија за крајот да е убав а срцето болно. Вака мислам дека е во ред нели? Иначе сум го утнала у да го избројам во вториот стих
Како ветерот Дуваш на сите страни. Застани мирно! Зар не гледаш ли Дека стојам,те чекам На дожд, без чадор? Не купувај ми Чадор, дојди заедно Да наврнеме.
Шкртанки на час Седам крај прозор а ѕвездите треперат тивко заспивам Околку мене само пресреќни лица а јас најтажна Цветчиња бели раззеленети дрвја пролет доаѓа Во гради болка ги затварам очите капнува солза Со црвен кармин и насмевка на лице чекорам гордо Мало девојче со панделка во коса слатки спомени
Не барај да не излегувам надвор сам меѓу сите нив, најди начин ти, да сакам кај тебе пак да бидам без здив.