Ни петочниот грав не ме прочистува подобро од тебе Кога ќе ме прегрнеш се чувствувам ко дедо, треперам и треперам....
Не е ова хаику, 5-7-5 треба да бидат слоговите Он топик: Гушни ме за да ми го стоплиш телото, но и душава.
Офф топик: Не сакам да мрчам, ама хаику-то не е само конструкцијата 5-7-5 и напишано било што. Треба да има уметност, да успееш да створиш слика, да побудиш чувство, да пренесеш момент низ три стиха, да биде суштински. Нека биде уметност и поезија, да ти направи милина на душата, зошто и она на Лешоски го нарекуваат поезија, па сите мрчат против него. Он топик: Минимализам. Животот - естетика. Точка во ништо.
Нема потреба, од силните шамари доволен е збор. Секој си има некоја тајна борба, некоја болка. Замини реков сеуште се радувам, не ме послуша. Повторно заспав со твоето име на моиве усни.
Прв обид: Нели тебе те дочекав како зима ладна како мраз Обесхрабрена како ѕвезда во ноќта како птичји лет Во темна доба солзите ќе ги бришам за тебе гинам Болката е таа темна како да е ноќ бројна како рој
Само една мала забелешка - третиот стих има шест слогови. Он топик: Под жолти лисја наѕира циклама со сведната глава. Како кокиче навестува дождлива, шарена есен.
Инспирација ми дојде, за тебе ќе пишувам ноќва Посакувам да си ноќва до мене да те гушнам силно Мек џемпер,топол чај е се што ми треба оваа есен. Твојот поглед е дефиницијата за мојата среќа.
Математика - за некој е проблем,а за некој љубов. Не кажувај ми ништо.Очите твои ми кажаа се. Ти ќе си одиш, спомените од тебе ќе ми останат.