17/28 Посади цвеќе, нека цути наместо љубовта наша. 18/28 Мирис на зумбул во воздухот, за денот да е поубав. 19/28 Штом сум болна, ти си ми најдобриот лек и терапија.
Анчи ако не си ти да ја оживуваш темава, ништо не праиме. Да го затвориме месецов на хаику! Каде и да сум засекогаш само за тебе копнеам Таму каде и Тмурниот ден е сепак сончев, разигран. Таму каде баш секоја желба може да е реалност
20/28 Вртам нов лист на календарот. Први март е нов почеток. 21/28 Пролет – време за пеперутки во стомак. Време за љубов.
22/28 Постојат песни што се како створени за нас двајцата. 23/28 Во три по полноќ ти ми требаш повеќе и од парче сон. 24/28 Зачував малку љубов во тегла како џем од јагоди.
25/28 Колачиња со јаболка и цимет - сѐ уште е зима. 26/28 Шарени тезги со саксии цвеќе го бојат градот мој. 27/28 Ја заборавам марамата дома за бакнежи по врат. 28/28 Месечината личи на пита бурек ако си гладен.
Бројот на слоговите не ти е точен, во вториот имаш 8, а во третиот 6. Треба во вториот 7 и во последниот 5.
1. Додека сум жива во дождот сив јас само надеж ќе барам. Додека сум жива ќе ја најдам бар на миг за да те чекам. И ќе те чекам ко поле со лаванди после сушата. О, ќе те чекам дури и никогаш да не ми дојдеш ти. Дури и кога моите цветови свенат јас ќе останам. Жива само за пак да те чекам и пак да не ми дојдеш. И да ме снема пак ќе се родам само да те дочекам. И тука си ми макар во мисли само те дочекав јас. Ако скоро не ме бакнеш ти, ќе ме бакне летниот дожд. 2. Не се грижи ти, сè што сакам е да ми недостасуваш. Дозволи ми да мислам на тебе ретко или засекогаш. Дозволи ми да заплачам по тебе јас пред спиење. Дозволи ми во коси да ми те носам да ми те чувам. Да ми те чувам, и кога те немам јас да ми те чувам. О, мирисот твој вечно да ми е тука, во косиве мои. Во косиве мои, што ко црешово дрво, се миризливи. Мој прв обид, се надевам ви се допаѓа.
@HarleyQuinn супер како за прв обид, само во овие стихови не си избројала убаво *Додека сум жива *моите цветови свенат *Ако скоро не ме *летниот дожд *или засекогаш *пред спиење *во косиве мои