29/29 Први март - вртам нов лист на календарот и на животот. Done! Со ова го завршувам предизвикот, некако многу брзо ми помина Се надевам нема да ја запустиме темава и дека ќе продолжиме да пишуваме тука цела година
Јас не стигнав да ги напишам другите денови тука - па еве ме, се` наеднаш (т.е. во 2 мислења). 5/29 Совршени се неправилните форми на снегулките. 6/29 Поезијата ми има една форма: твоето тело. 7/29 I'd move every one of the mountains confining your bruised, aching heart. I'd raise and crush them inside out: not to bury you, but to free you. 8/29 A new way to bleed: craving for feelings I have never felt before. 9/29 You're supermassive black hole, and I just passed the event horizon. 10/29 Short love story We're in love, but with different futures in mind that never cross paths. 11/29 Отсекогаш ми се допаѓал звукот на твоите прсти. Маѓепсуваат со вечна мелодија се што ќе допрат. 12/29 Кај ќе ја зберев љубовта моја ако бев рамнодушна? 13/29 Затвореник сум во овој твој затвор на бескрајна љубов. 14/29 Bittersweet love I love you with love that's bigger than you and I: an infinite love. You have a lifetime to baptize in it, but you will never grasp it. 15/29 At the end of the day, a happy ending is still just an ending.
И продолжува.. 16/29 My love is deep, that’s why I fall in love with the scars of the endings. 17/29 Нека не ти е чудна непристапноста на ова срце. Лавиринтот од ѕидини го изградив поради тебе. 18/29 Млечен Пат на црн тепих. Ме скокоткаат трепкави ѕвезди. 19/29 Сончеви зраци. Езеро. Трепетлив танц на дијаманти. 20/29 Наизуст го знам релјефот на твоето лице и тело. 21/29 Our memories sealed in a box: 'Bad memories! Don't open. Ever.' 22/29 Дозволи светот да те изненади со својата доблест. 23/29 Живееме за искрени прегратки под ѕвездени неба. 24/29 Крвавењето е најчистиот облик на искреноста. 25/29 Езерото ги впива сите јадови на облаците. 26/29 I love premature surprises - that is why I peek into your soul. 27/29 При пад, лисјата треперат повеќе од својата сенка. 28/29 Снегот блеска под светилката. Црвени носиња од студ. 29/29 Me, the lake and the snow are alike - we sparkle under proper light. Беше убаво!
Под сиво небо треперам како ливче Дојдете капки! Ширам рачиња кон горе, кон ѕвездите Желбо, трепни ми! А, од увото една цреша ме ѕирка Лапни ме, вели! Утро, јас и ти останавме насамо Ќе не стемни ли?