Сети се колку само сум те сакала во погрешен миг. Колку само ми фали се уште твојот лик но те нема. Река солзи јас сум пролеала нема сонце во зима. Прв пат ми е да пишувам хаику поезија. На добар ли пат сум?
Само последниот стих поправи го, 6 слогови има. Он топик: Чоколадо во три по полноќ е знак за љубовна болка.
Челово гори а, ти, ми зборуваш за сончеви припеци. Нити среде воз и врвулици народ не е гунгула. Како? - си мислам, се разминува оваа твоја размисла. Од жед се раѓа а, крај тебе се умира - тивко и бавно. Икеда - 10.000 Count.
Сон ли е или јаве болка имам во моето срце. ------------------------------- Каде ли си ти замина без збор празно ми е срцево. ------------------------------- Славејче пее сонцето грее дојде пролет во мене.
Специ ма, не ми ги уништувај соништата да станам поетеса. Иначе, освен мокар, сите други се едносложни, така да мислам дека е океј. П.С. Слободно и содржината прокоментирај ја, прифаќам сугестии и критики, пошто у подготовка е мојата збирка песни.
Сакам поезија! Можеби не до толку како проза, но сакам! Во последно време ни проза не сакам, а многу сакам да читам поезија! За хиаку не сум слушнала баш, а можеби и сум слушнала! Вака набрзеника оти ќе одам да трчам! Омилени ми се песниве од Ацо Шопов! Кој знае нека каже! А има има или имаше доста квалитетни поети и по форумов само што некако ги снема!!! Порано поактивни беа и ми се допаѓаа и сум им лута зашто ги нема, навистина!