16/28 Бела покривка и црн град обои во снежна белина. 17/28 Само кај тебе јас се чувствувам среќна и посигурна. 18/28 И еден метар снег нема да дозволам да нѐ раздели. 19/28 Долго те чекав на нашето старо и љубовно место. 20/28 Бакни ме нежно и кажи ми дека ќе бидеш до мене. 21/28 Бела снегулка ми мами насмевка на моето лице. 22/28 Прегратката ми е замена за ќебе оваа зима. 23/28 Ти си мојата сила, храброст, мотив да се борам смело. 24/28 Гушни ме силно во срце летно сонце да ми огрее. 25/28 Безброј планови ми го разбрануваат моето срце. 26/28 Хаику песна сега смислувам, чувства ослободувам.
28/28 Тишината го изговара она од што се плашиме. Девојки,благодарам на сите што се вклучивте да го одбележаме месецот на хаику поезијата,се надевам нема повторно да ја запоставиме темата и поредовно ќе пишуваме.
27/28 Без тебе и цел свет да е мој, пак нема да бидам среќна. 28/28 Чувам спомени во споменар далеку од туѓи очи. @AnaKarenina многу фали во темава.
26 ) Заснежи малку се радувам како да сум едно дете. 27 ) Општа радост е кога си исполнет и кога си сакан. 28 ) Нормално е да леташ високо кога си многу среќен.
Месецот што е посветен на хаику реши да бега. И ние баш си се опуштивме и ја заборавивме. Хаику немој да ми се лутиш, молба! Се обидувам.
Патување си, на кое посакувам заборав јас пак. Желбо моја посакај ме повторно, биди до мене. Надеж моја од почеток па се до крај, врати се веќе. Скромен обид за повторно враќање на стиховите
Уште еден слог и ова ќе беше Хаику : Скромен обид за Повторно враќање на Стиховите-- Еве бар знам шо ќе думам цел пат до факултет. Шо ми требаше да бројам.