убаво ми е, со отворени очи живеам во сон сонот е сладок, мрзлив, како и денот, како вечерта како животот кој го живеам во сон и се радувам
ми треба малце, да се изнаспијам ко мечка во зима. секое утро очите ми паѓаат, од ненаспаност. ама пак нема да си легнам порано, зашто сум глупа.
Ako treperi mala iskra, ljubov moja, da storime ognena stihija Ako ostana kapka nadez, da ja ispieme i taa bez emocii malku maslo, mal ogrev - do sedmo nebo ke smrznime od stud!
Утринско хаику, инспирирани сме денес Сончевина врз моиве трепки, утро. Цвркот од птици. Благослов, жив си, се будиш, мир наоѓаш. Оди во љубов.
Имам дилема: Да менувам работа Или добро е? Доволно ли е Тоа што го постигнав Или малку е? Секоја зима Исти дилеми имам. Зошто се мачам?
Се опивам и се топам, пропаѓам во милина, во рај. ♡ Како да лебдам, а тука сум, жедно во очи те гледам. ♡ Мој си здив, живот, во секој чекор си ми, во срце вселен. ♡ И ден и ноќ, те сакам покрај себе и не знам за доста. ♡ Од двајца, три да бидеме, па четири, ние споени.