9/28 Какао топло во студени ноќи ми загрева душа. Стуткана в`ќебе мечтаам за подобри дни во иднина. Ме разденува а јас уште за ноќва будна сонувам. Ќе дочекам ли безгрижни утра, ноќи в`сон поминати? Ќе видиме ли срца без гневови и горчини полни? Ќе видиме ли возрасни како деца искрено среќни? Возрасни кои со усни само љубат место да лажат?
Доказ за љубов: кога по своја волја те пуштам.Фалиш. Доказ за љубов: кога по своја волја ме пушташ. Фалам? Прв обид. Ако имам грешка кажувајте. Интересно ми е.
9/28 Замижи малку И посвети си кратко време на себе Диши длабоко Често потсетувај се најважен си - ти
11/28 Некои луѓе Ти го честитаат, a ги познаваш ли? Мали сликички Големи насмевки, те познаваат ли? Јас те знам добро Можеби и предобро Помина време Овој ден е твој Мини си го убаво Нека е среќен
Пробав да напишам хаику на англиски, се надевам немам утнато нешто со слоговите. 10/28 Let me be close and Light up your dark skies. I'll Be your Northern star. 11/28 All of my dreams are Made of three infinities: You, me and us, love.
8/28 Во тмурниве дни и на сончогледите им фали светло. 9/28 Заплети си шал на крај на сезоната и исполни го. Исполни го со спомени од оваа различна зима. 10/28 Да бевме деца дали ќе ме влечеше за плетенките? 11/28 Го чекам светот да се разбуди па да се разбереме.
11/28 Инспирација како птица на гранка слободно лета Ме одминува, вешто од рацеве ми се зализнува. Ни со тебе ни без тебе лесно не е, зашеметуваш. Кој во раце те има, не те користи сиромашен е.
L-enna ми даде одлична идеја, па еве го и моето прво хаику на англиски Англискиот е јазик со позбиена структура од македонскиот, па многу повеќе може да се каже во седумнаесет слогови. 12/28 Let's say I am wrong And you're always right, would that help you sleep at night? Let's say I'm stupid And you're the smart one, do you feel better now, hun? Say that I'm boring, lonely, and not-cool, are you now less of a fool? Ignorance is bliss And I'll let you eat the cake But remember this: I know when you sleep I know when you're awake and each step that you take Believe in your lies That's only you, anyway You won't make me stay
Твоите очи Како сонце блескаат Кога сум пред нив. Љубовта наша Не може да се крие Очигледна е. Кога сме едно Јас сум на седмо небо Не знам за себе.
12/28 Ние сме земја на сонцето, го нема ли, и нас исто. Се појави ли на трен, сите кон него само итаат. Без тебе сите сме намргодени, без елан и страст.
12/28 Ксметот наш не бил наменет за овој збунувачки свет. Замисли си да бевме дел од грчката митологија. Па по цел ден да се бркавме низ шуми со амброзија.