Хари Потер(Harry Potter)[1998-2011] Книгите за Хари Потер ми се волшебни сите сум ги препрочитувала по неколку пати, некои ги читав и од нет, просто е неопишливо колку поинаку „звучат„ на англиски јазик. Додуша, преводите на првите три дела на македонски не се за потценување, ама не го делам истото мислење за наредниот дел, како и да е, филмовите се интересни, но фактот што толку нешта ми се променети во однос на книгата мене лично ме иритира истото ми се случуваше и со Господарот на прстените. Може повеќе ќе уживав во филмовите доколку ги гледав пред да ги прочитам книгите, вака токму овој факт делумно ми го уништува впечатокот.
Хари Потер(Harry Potter)[1998-2011] ^ Потполно се согласувам со горенапишаното. Убавината е во пишаното и се` е раскажано толку детално, а во филмот минуваат само сликите и не може никако преку глумата да се искаже напишаното од книгата, конкретно би се задржала на описот на Хогсмид, тајниот влез преку кој Хари стигнува до Хогсмид - се` е толку прецизно доловено, небаре за момент ќе си помислиш дека и ти си таму некаде, а во филмот само минуваат сликите.. Како и да е, закон се и филмот и книгите.
Хари Потер(Harry Potter)[1998-2011] Не сум некој огромен фан на Хари Потер. Имам гледано 4 дела, и тоа по тв што давале, интересен филм. Книгите не ги имам читано, но би сакала да ги прочитм, зашто опасно ме привлекуваат вакви работи. Ама сега ја прочитав темава се заинтересирав, мајке му, еден ден ќе ги гледам сите 8 филма.
Хари Потер(Harry Potter)[1998-2011] сестра ми е голем фан на Хари Потер ги има сите 8 филма а денес купила и книга.мислам дека е 5дел.Книгата има 875стр. книгата е на српски ја имало и на македонски била поскапа
Хари Потер(Harry Potter)[1998-2011] Сега го изгледав претпоследниот дел harry potter and the deathly hallows part 1 и ми останува уште последниот, ама да најдам торент(ако имате може да го споделите ) Си го обожавам Хари, филмот е прекрасен во целина и верувам дека ќе се изнаплачам на последниот.
Хари Потер(Harry Potter)[1998-2011] Дефиитивно сум огромен фан на хари потер.. уште од кога го изгледав првиот дел многу ми се допадна, ги имам и прочитано првите две книги на англиски, а баш минатата недела го гледав deathly hallows part 2.. мислам дека крајот беше феноменален и овој серијал неможеше да заврши подобро
Хари Потер(Harry Potter)[1998-2011] Дојде крајот(за мене)на неколкугодишната авантура Спојлер Не трепнав додека го гледав, не сакав да испуштам нешто. подрипнував на многу сцени, се наежив едно сто пати, пуштив некоја солза... Имаше многу изненадувања во последниов дел, ама и многу работи се разјаснија. Само сакав Хари да биде тој што ќе ја убие змијата, ќе беше појак ефектот. Ама добар крај, мило ми беше кога ги дадоа по 19 години и како се одвивале работите Да има филмови и за синот на Хари и тие би ги гледала.
Хари Потер(Harry Potter)[1998-2011] може некој да ми ги каже сите делови по ред?? благодарам однапред
Хари Потер(Harry Potter)[1998-2011] Aко може некој по лп да ми прати торент од двата дела на седмиот дел. Однапред благодарам. За темава,по не знам колку пати го гледам филмот и секогаш сум воодушевена.Штета што мораше да заврши ова долго патување.
Хари Потер(Harry Potter)[1998-2011] 1. Harry Potter and Philosopher Stone 2. Harry Potter and the Chamber of Secrets 3. Harry Potter and the Prisioner of Ascaban 4. Harry Potter and the Goblet of Fire 5. Harry Potter and the Order of the Phoenix 6. Harry Potter and the Half-Blood Prince 7. Harry Potter and the Deathly Hallows part 1 8. Harry Potter and the Deathly Hallows part 2
Хари Потер(Harry Potter)[1998-2011] Хари Потер и Каменот на мудроста- Harry Potter and the philosopher's stone Хари Потер и Одајата на тајните- Harry Potter and the chamber of secrets Хари Потер и Затвореникот од Азкабан- Harry Potter and the prisoner from Azkaban Хари Потер и Пламениот пехар- Harry Potter and the goblet of fire Хари Потер и Редот на фениксот- Harry Potter and the order of the phoenix Хари Потер и Полукрвниот Принц- Harry Potter and the half-blood prince Хари Потер и Реликвиите на смртта- Harry Potter and the deathly hallows
Хари Потер(Harry Potter)[1998-2011] Ах Хари Потер ми заврши Пораснав со книгите и филмовите Книгите ми се многу подобри, али ги сакам и филмовите иако се испуштени многу работи. Целиот каст на филмовите ми е одличен Ги сакам сите Последниот дел од филмовите го гледав пред 20тина дена во Рамстор. Ме насмеа десетина пати, ме расплача 5-6 пати, се на се, супер филм Дефинитивно книгите би им ги дала како задолжителни за читање на мои деца Мораат да го сакаат
Хари Потер(Harry Potter)[1998-2011] Јас овој филм го обажавам ми преостанува да го гледам уште последниот дел и едвај чекам
Хари Потер(Harry Potter)[1998-2011] 100 пати ги имам гледано првите 2 дела...инаку го имам изгледано само до 4 дел...треба и останатите да ги догледам
Хари Потер(Harry Potter)[1998-2011] Секогаш од кога ќе го изгледав филмот сакав да бидам волшебник.Секогаш, и сега кога имам 15 години. Ги имам изгледано сите делови, освен последниот. Преубави се.
Хари Потер(Harry Potter)[1998-2011] супер си е филмот, и глумциве се убавки, ама не ми се свиѓа што испуштале некои поважни работи што ги има во книгата.. сепак, супер си е филмот а книгите уште повеќе
Хари Потер(Harry Potter)[1998-2011] И мене ми сметаат тие испуштени делови. Инаку другото го обожавам. Филмовите ги гледам многу често. Од 1 - 4 дел ги имам на ЦД а другите си ги симнав од интернет. Многу добра приказна, Господ да ги благослови продуцентите, режисерот и цела екипа, направиле нешто неверојатно. Исто така и глумата е на највисоко ниво. Ги сакам и добрите ама Драко Мелфој со никого неможе да се спореди . Предобри ликови ми се и Лорд Волдеморт, Белатрикс Лестрејнџ, Луциус и Нарциса Малфој...сите Спојлер Првиот дел ми е прекрасен се запознаваме со магичниот свет на Роулинг и момчето кое преживеа - Хари Потер, вториот и третиот дел се заплетот, прекрасни авантури и шеги кои ги доживуваат главните јунаци. Четвртиот е според мене кулминацијата - враќањето на мрачниот господар Волдеморт, кои од смртојадите останале лојалјни а кои ќе платат за предавството?? Веќе во петтиот дел се разјаснуваат најголем дел од мистериите, Хари навистина е избраниот! Шести дел- полукрвниот принц му помага на Хари во повеќе ситуации, но кој навистина е тој - е она што ќе го шокира Хари, професорот Северус Снејп. Но тој не е вистински смртојад, тој е способен да чувствува љубов, го исполнува нераскинливиот завет и му помага на Драко. На крајот доаѓа и шокот- Северус го убива Дамблдор. :'( Дали се врати кај мрачниот господар, е прашањето кое го измачува Хари. Реликвиите на смртта(седмиот дел) - Битката започна, не верувај никому, никаде не е безбедно е она што го знаат сите. Овој дел е нешто што не може да се раскаже, нешто што треба да се изгледа и „доживее“. Толку многу пресврти и главниот расплет. The boy who lived, come to die. И магијата завршува. Цели 11 години се претвораат во неколку мига. Се завршува толку бргу, но јасно и очекувано. Хари Потер и неговите пријатели победуваат. Филм кој мора да се изгледа барем еднаш и претставува вистинско уживање и патување низ разбранетите води на фантазијата.
Хари Потер(Harry Potter)[1998-2011] Филмови и книги кои го обележаа моето детство! Снејп колку го мразев, ама сега е човекот кој најмногу го почитувам! омилен лик: СИТЕ омилен дел: се мислам 6 ми беше најинтересен. Фала ти Џ.К.Р. за преубаво детство!
Хари Потер(Harry Potter)[1998-2011] We defended the Stone, we found the Chamber, we freed the Prisoner, we were chosen by the Goblet, we fought alongside the Order, we learned from the Prince and we mastered the Hallows. We are the Harry Potter generation! Вечен фан на Хари Потер! Огромно благодарам на Џ.К Роулинг за нејзините магични книги, кои и до ден-денес ме пленат и колку и да ги читам, повторно уживам во нив, како и на целокупната екипа која стои позади продукцијата на неверојатните филмови. И накрај поздрав со волшебната музичката тема: http://www.youtube.com/watch?v=zCNHVMIYqiA