Хашимото и бременост

Discussion in 'Бременост' started by Fontana, Oct 16, 2018.

1. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се е до психата треба да не мислам многу на тоа, уште имам време 25 сум. Баш ми е мило за тебе, а и мене ме утеши и ми олесна за помалку да се секирам - искрено :* Сакам вакви позитивни случаеви. Ако има уште некој вакво искуство нека пише да ме опушти малце. :whew:

ДомаСоЛеа likes this.
  2. kristina.a.a.a

kristina.a.a.a Активен член

пред година дена случајно дознав дека имам хашимото , веке две дечиња имам па интернистот ми нагласи дека забременување со трето ке ми биде тешко скоро и невозможно не ми беше приоритет бидејки не бевме во план за трето . 30 години имам првите две забременувања беа многу тешки бидејќи исто така имам полицистични јајници ( perfect combination ) ..... да резимирам... пред недела дена на контрола кај гинекологот ШОК бремена со трето 7 недели - еуротиракс пола таблетка од 25 во текот на бременоста за да се симне ТСХ од 3.11 на 2.4 и ке биде се ОК , само опуштено и лабаво се ке си дојде на свое ( не ни беше планирано бебево ама многу си го сакаме )

5678m, Martka and worrieddd like this.
  3. worrieddd

worrieddd Популарен член

:inlove::angel: Честитки!!! Можеби не е толку страшно колку што мислам јас. Секој е приказна за себе. Фала ви женски :hug:

Martka and kristina.a.a.a like this.
  4. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Има ли некој случај на забрзано работење на тироидната жлезда и бременост? Што ако треба да се извади тироидната дали може потоа да се забремени?
    Ако имате и линкови да се прочита околу ова би било добро.

5. Mydla

Mydla Истакнат член

Наидов на твојов коментар од мн. одамна, во истава ситуација сум сега јас како тогаш ти па чисто ме интересира дали има надеж, дали си роди детенце, бидејќи психата веќе ми попушта...

6. Mydla

Mydla Истакнат член

Забременување тешко скоро невозможно заради хашимотото или други фактори и причини?

7. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Можеби и хашимото влијае на забременување,но сигурно има други фактори кои ти прават проблем.
    Јас со првото брз проблем останав бремена а хашимото имам од 14 години

Mydla likes this.
  8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Не едно,туку две :)
    Најди си добар ендокринолог и со терапија ќе ти го среди тсх под 2. Ако е само тоа проблем за забременување ќе се среди.
    И најважно,додека го правите бебето,опушти се и уживај во моментот, не размислувај дека правиш бебе.

9. Mydla

Mydla Истакнат член

Преселбата вест!!! Живи и здрави да се! Се живо испитаме и јас и сопругот, апсолутно се е ок освем TSH. Така барем не советуваат. Ендокринолог ми е Билјана Бојаџиева, се надевам е прав избор. Супер ме утеши и ми се врати надеж, фала.

Sofi.ja likes this.
  10. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Ќе биде ајде,опушти се8)

Mydla likes this.
  11. Violapelli

Violapelli Истакнат член

Многу ме радува. Ме интересира дали освен еутирокс пиевте и селен и вит Д за време на бременоста?

12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Не, никогаш не сум ги ни пиела

13. little.doll

little.doll Истакнат член

Здраво девојки. Јас пијам еутирокс од 88 секој ден и така го контролирам тсх, но антителата ми се над 1000. Можно ли е тоа да е хашимото? И поради тоа да не можам да останам бремена? Повеќе одм1 година се обидуваме но ништо