И јас имам 5 прашкасти и 1 крем хајлајтер веќе дома, ама никако да си најдам некој што ми се допаѓа Па ај уште еден да се проба нема да е на одмет Инаку, @Rose96 мислам дека имаше пишано еднаш дека ќе споделиш со каква четка го нанесуваш хајлајтерот за најдобар ефект, ама не можам да го најдам постот. Ќе можеш да пишеш и тука? Фала
Според мене предобри се на револушн новите течни хајлајтери но незнам дали ги има кај нас.Од нет околу 10/9$ се. Многу добро пигментирани во план сум да ги набавам
@SunnyGirl2 , постојат течни хајлајтери , во стик и во вид на камена пудра. Јас лично преферирам да користам од последните , бидејќи имам масна кожа , течните и во вид на стик одговараат за тие со нормална-сува кожа. Во врска со нијансите , ми се допаѓаат шампањ боја и во последно време користам и лила хајлајтер. Ако имаш потемен тен би ти одговарал златен/бронзена нијанса на хајлајтер. Јас го користам овој последно време и ми е најомилен (тој лево на сликата)
мм фала што одвои време за мене. Јас сум со блед тен, и според боја на очи ,коса ми одговараат кафеавите нијанси на карамини, руменило не ставам непто не можам да си погодам нијанса ...
Нема проблем и јас имам светол тен и руменила чат - пат користам , бронзер обавезно. Убаво е малку да се нанесе , за нашиот тен, многу поубаво изгледа лицето така. Хајлајтер преферирам за кога излегувам навечер , кога носам појака шминка и за преку ден знам да ставам , но поретко. Го имам и овој дома , баш заборавив да го ставам , овој најчесто преку ден го користам , можеш да го пробаш од Голден роуз е нијанса 108 @SunnyGirl2
А може исто така да се светки за тело, нешто во стилот на она спрејчето од Балеа само ова во форма на стик...
чекајте сеа другарки. јас знам што е маскара креон пудра бб крема коректор туш и сенка. хајлајтер? што е тоа?