Можеш да пробаш и на Catrice илуминаторот како пенкалце е црно со розево капаче, јас го имам сличен ефект е како овие.
Се мислев помеѓу Голден и Аура и го зедов тој на Аура, ама се зафркнав. Не е воопшто пигментиран, треба со нокти да гребам за да можам да нанесам, а со четка не ни помислувам. Ова е поновото паковање, тестери нема, и ја имаше само оваа нијанса. Другарка ми го има истиов, само старото пакување и каде каде е попигментиран од овој. Го зедов околу 230 денари, и така си стои. Се мислам да го земам на Голден тој некако пробав со тестерот и ми глеаше попигментиран.
Исто и јас го зедов некни и се зафркнав квалитетно а беше многу фален оп форумиве си реков боо таман за мене овој као шо имам потемен тен ама дефинитивно не е ниѓто посебно ама баш...Колку поскап толку оубав хајлајтер дефинитивно.. Glowkit од Anastasia mh..
ze Zemi si go na seventtin ima dve boi otprilika tuka mu e cenata do 300 denari taka nešto nema da zgresis
Јас го користам овој лево мислам дека . Задоволна сум , ама пумпицата не чини малце , сеа дали мене ми се падна такво пакување нз. Над течна пудра го ставам , знамм и за преку ден да капнам малче да измешам во пудрата , свежина ми дава. Маана му е (бар за мене) што треба да го тапкам со сунѓерче , а со прсти лом се правам , не е прецизно. На аура земав и камена форма , некоја бронзена нијанса , како бронззер е баш , глупости ама ај. Кога ептен брзам , ова го менувам со сенка за очи , убава ми се погоди нијансата од палетата и побрзо ми оди нанесување со четка . На флормар има едни како сенка/руменило големо е , сега тоа ќе го земам па ќе ви кажам како сум задоволна.
Го зедов хајлајтерот на севентеен 580ден. од Космо, очекував подобар производ, добар е, не се рони, но не остава траг кој би се познавал при едно нанесување, можеби дека го зедов најсветлиот, а и прв пат користам хајлајтер па си го имав замислено поинаку А може и има помало поевтино пакување, како бронзерите, ама заборавив да прашам
Од Аура има нова лимитирана колекција So Dolly So Sweet за пролет-лето. Имаат и нов хајлајтер кој е во течна форма. Вчера го видов во ДМ и ептен се израдував дека беше ептен светкав но не го пробав. Ми беше малце чудно што е во кутивче, а и бев во брзање и само го отворив. Шмизлетина има направено рецензија за целата колекција (на 05:26 е хајлајтерот)
Аура извадоја нови подобрени изданија на овие хајлајтерите, има плус и нова нијанса moonlight која е повеќе накај сребрено бела.. И новата нијанса golden spice со оваа претходната што ја имав нема допирна точка, првичната golden spice е розова а оваа баш златна.. Новото издание на голден спајс ич не ми се допадна иако нијансата е преубава, пигментираноста е ужасна,ме разочара.. Цената е инаку 180 денари.. Останува да ја пробам уште moonlight, некој да сподели искуство доколку ја користел?
Јас го имам на аура satin texture и нормално неможете да очекувате wow ефект затоа што нијансата е нежна. Мене искрено ми се допаѓа затоа што на светло се познава. Не сакам премногу нападен ефект па да светкам како лампион или како тие на инстаграм што светат по цело лице. Мене тоа ми е грдо.
Ја користам и како сенка и како хајлајт, мнооогу светло розева е и прелива, не е со светки туку баш како оние седифести лакови за нокти. Оваа е 02 Cake pop, планирам да си ја купам и 03 Crème Brulée, таа е со златен сјај. Еве како изгледа на рака http://i567.photobucket.com/albums/ss115/LiveLifeGorgeous/1 llg/DSC_1084_1.jpg
Јас од старата колекција, односно старото пакување го имам Golden spice, мислам дека бројот 218 беше ама ова е името. Не ми одговара ни малку, јас имам ПРЕсветол тен и на мене изгледа како руменило. Кога искочија новиве го земав Moonlight, баш е бело-сребренкаста нијанса и се израдував дека е толку светол. Не сум баш задоволна, се рони премногу и имам пробано и со четка и со прст да го нанесам. Дава суптилен сјај, не свети премногу, повеќе погоден е за преку ден. Мене ми треба некој "јак" хајлајтер, сребренкаст-бел, ако некој знае кај има нешто вакво ве молам кажете пред откажување сум цела година барам..