@Kukla994 , и јас ќе ти предложам кремаст илуминатор, од Catrice Made to Stay highlighting pen, има три нијанси, на сребрено, на златно и на розевкасто. Ги имам сребреното и розевото и максимално ги убивам од користење, и на cheekbones, и на cupid's bow и под веѓи итн. Ептен се практични. Мислам околу 250 се.
Фала за мислењата девојки. Го купив на голден роуз во стик што е и добар ми е По сто години ви пишам ама сакав да ви кажам
Девојки, го има ли некоја користено хајлајтерот од Катрис? Гледам ја прошириле палетата на козметички производи и во нив видов дека извадиле и хајлајтери.. Јас го земав хајлајтерот на Аура во нијансата Moonlight 220 пред некоја недела, пред него го користев Golden spice кој ми беше многу темен, а овој има некоја сребрена нијанса но текстурата на хајлајтерите на Аура воопшто не ми се допаѓа. Некако се премногу правливи и не се слеваат добро со кожата. За дење се заприметуваат многу како брашникави се на лицето додека за навечер се ок.
Јас го имам овој на кетрис, вака кога ќе го пробаш на прст остава многу, на лице послабо....само тоа му е мана според мене. А инаку бојата, нијансата е многу убава
Со што го нанесувате хајлајтерот?Јас досега со прсти, немам никаква четка.Како поубаво ви се нанесува хајлартерот на лице со четка или со прсти? Сакам да си купам и јас четка ама немам идеја каква.
За четка, зависи каков интензитет сакаш да добиеш за поголем интензитет оваа првава, а за помал и поприроден изглед таа " fan brush" t.e втората
Е, ти благодарам @marta993 , јас баш сакам појак хајлајтер и од вселената што ќе може да се види како блештам оти и онака само за вечерна шминка ставам хајлајтер за денски не.Првата ќе ја побарам на ebay. До сега мислев дека и со прсти ќе завршам работа ама ете не на одмет да си имам и една четка.
Jaс го порачав овој сет за контурирање од Oriflame,а хајлајтерот во него е одличен.За тие што сакаат прекрасна бисерна малку розевкаста нијанса на хајлајтер овој сет е одличен избор.Цената му беше околу 600 денари а имаше и консултантска цена за 500 денари.Бронзерот не е многу пигментиран што мене ми се допаѓа бидејќи можам да го „градам“ интезитетот.Руменилото е универзална нијанса со одлична пигментација.Јас хајлајтерот го нанесувам со четка за блендирање и добивам одлични резултати.
Luge dali nekoj go ima probano hajlaterot od moda po 140 den sto ? izvinete sto pisuvam latinica od mob sum
И јас досега не сум користела хајлајтер па си клавав светкава сенка Конечно си порачав и чекам да ми стаса секој момент
Јас досега што имам корисрено хајлајтери и илуминатори некако пак не ми е тоа тоа. Со сенка ми е многу поубаво. Кај нас неможам да најдам асален хајлајтер, а тие што сакам да ги нарачам се малце повеќе скапи па ќе си почекам
Јас го имам тој од есенс, што многу го бараат и тука. Го земав од странство, ама и тука мислам го има. Прв хајлајтер ми е, и го одбрав зошто го форсираа на јутуб и као понеутрален. Прво, јас на огледало коа се гледам ништо не се приметува кога ќе го ставам, си викам ај може треба друго светло. Али ако ставам малку повеќе демек повеќе да се гледа, дава некоја нијанса потемна од мојата кожа ко да сум ставила бронзер на погрешно место, а така и изгледа во опаковката, темен, е многу ме нервира. И мислев дека сум згрешила нијанса, али само таква има, друга јас немам најдено. И така ич да не ви е криво што не може да го најдете
Користам на eveline хајлајтер презадоволна сум Има на златно розевкасто и бело цел ден стои.Имам пробано на catrice не сум задоволна Овој што го коростам е 200 денари го има во шминкернициве