Ги обожавам и ги имам многу дома,имам како фармерски,тегет,5-6 пара црни,и ги носам многу често и по дома и за испагање.
Мене ми се мнoгу удoбни, нo ги нoсaм сaмo дoмa и нa физичкo, сo пoдoлгa блузa. Дефинитивнo не се зa сите, oсoбенo не aкo нoзете ти се дебели или кoвчести. Кaј нaс сите девoјчињa ги нoсaт нa физичкo сo крaтки мaички и се им се oцртувa нaзaд. Мислaм декa хелaнки сo висoк струк и крaткa блузa се мнoгу грдa кoмбинaцијa, нo сo пoдoлгa блузa, прекрaснa.
Се сложувам со феминката горе.Хеланките се многу удобни,можат во различни комбинации да се искомбинираат ,НО дефинитивно не се за секого. Гледам мн девојки па и жени низ град комбинират хеланки со кратка блуза или маица,а имаат сало и големи бутови и подебели нозе и уште толку хеланките тоа им го укажуваат.Можат да ги носат да,но со подолга блуза,туника и ќе изгледа колку толку поубаво. Јас лично ги обожавам и ги носам често,и за вежбање ,но и за секојдневни комбинации ,а поготово за овој период сега ги сакам оние со по некој кожен детал на нив.
Феминки, ај ве молам кога е веќе разработена темава, каде да најдам убави памучни хеланки (значи не од оние како најлон што дури и некој отсјај имаат). Ми требаат само за вежбање, нешто што е добро и кога ќе се испотиш..а овие другиве некако не ми изгледаат практични за тоа (јес да на нив не остануваат коленици, и не се порзираат колку другите). значи не ми се за модирање ами да ми дишат нозете
И јас често носам хеланки. Убаво се чуствувам во нив и лесни ми се за комбинирање. Имам неколку моделели: најобични памучни, со кожни детали на колената, дебели со златни патенти и раб. Од хеланки никогаш доста
Носам но ретко, под блуза или туника. Мразам кога ке видам по пуни девојки стегнати во хеланки, па и со кратки блузи, мислат патналони или фармерки се. Толку грубо и не убаво стои.
Ретко носам хеланки, и тоа само со долга туника, некако безвезе ми е носење со кратка блуза, ептен оцртуваат.
Само хеланки носам, ама цветни обично ми се сите, пантолхеланка носам многу често. Ево по трет пат облекувам пантоли ама веќе решив и дека нема да ги запоставам и пантолоните и фармерките. Еден ден ова друг она трет она и така се различно ќе менувам
Како дете ги носев. Потоа ми беше незгодно некој да ми зјапа во задникот, од таа помисла и неудобно ми беше да ги носам. Еден ден се решив да ги облечам со долга маичка која ќе ми го сокрива задникот, а пред една година кога ги облеков и видов колку добро ми стојат, ми станаа некако поомилени. Сега ги носам и со долги и со кратки маички