Zdravo... Nie imame probkem so malecko hemangiomce na levoto malo prste.. Ni preporacaa sledenje so eho na. Glava i abdomen da se vidi da ne ima i. Na vnatresni organi... Kaj trajkovski... Bil lo nekojj kolku se opasni ovie zdracenja vo mala. Vozdrast...
Моето бебче има хемангиом ,одиме кај палчевска, мачкаме со прропанолил крем и не еасте веќе. Иначе и маж ми имал голем хемангиом.
Синот имаше хемангиом на цел грб, наводно од тежок карличен пораѓај и како го стиснале...не е важно, битно му се изгуби големата модра флека на грбот после 10 години...не се познава ништо,
Ако не ти е тешко, баш би сакала да изгуглам нешто околу кремата. И јас имам хемангиом од раѓање кој за жал не се повлече ни после многу третмани. Поздрав и убав ден.
Прво стававме пропанолол капки за очи ,додека да земеме од бугарија. После гелот и сега веќе се снајдов со крема пто ја прават во бугарија во аптека ама само со рецепта и е доста појака и полесна за апликација.
Немаме ние хемангиом, само ти одговорив каде може да ја најдеш докторката. Околу другото, немам искуство да споделам.
И нас ни испадна после пораѓајот по околу 2или3 недели и беше помало тогаш сега е 3месеци поголемо е ама не многу, приметив кога плаче и се набарува и се вцрвенува повеќе, прашував кога ја носев на контрола ми рекоа само ќе исчезне...