Хемангиом

Дискусија во 'Бебе' започната од Gossip-B, 18 јуни 2014.

1. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.340
    Допаѓања:
    3.162
    И мојата се роди првично со белегче на грбот како модринка, а потоа и прерасна во хемангиом со изразени црвени точки и малку испакнати над кожа. Во Ремедика два пати ја гледаа со дермаскоп и кога беше во првиот облик кажаа не е ништо страшно и во вториов исто. Всушност терапија се примало само ако се наоѓа на некое место каде што би попречувало нормално функционирање на бебето како устето или носето. Се надевам дека бар до годинка ќе и исчезне или избледи. Баш е естетски неубаво, а и не знам како би реагирало изложено на сонце. :?:

2. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.113
    Допаѓања:
    29.626
    Кај ќерка ми не реагираа, беа на места шо не можам да ги заштитам со купачи ама ја мачкав многу повеќе фактор на тие места и гледав да не е на директно сонце. Немаше реакција никаква

На Sanniii му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.642
    Допаѓања:
    76.900
    И мојава има на грб едно, кое наместо да бледее.. се повеќе се познава :?::?::?: Има и монголска дамка, таа бледее...

А има на носе исто и некогаш многу се познава, некогаш помалку. Рекоа во Ремедика поради различна циркулација е тоа така (зависи од температурата). Така да може да се познава повеќе во вода или со сонце... ама не би имало проблем. Ова апла на нос, се надевам ќе избледи. Ај на грб, не се гледа...

На Sanniii му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Angeladarija

Angeladarija Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    7
    Zdravo da ve prasam dali na nekoja majka i e potreben sirup hemangiol imame dva neotvoreni so rok od dve godini..Naseto hemangiomce pomina samo od sebe bez sirup bez nisto ni bese izrasnato vo usta