Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хематом во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од LadyC, 9 јуни 2016.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.144
    Допаѓања:
    20.266
    Види др. Црцарева во Систина дали работи со трудници, кога веќе одиш таму за другото.

На демотивирана му/ѝ се допаѓа ова.
  2. демотивирана

демотивирана Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    563
    Дали некоја од вас имала до сега чудно чувство пред да пукне хематомот како тешкотија во долниот дел на абдоменот, тапа болка како секој момент матката да ќе ти падне, како притисок на седнување, како подуеност во долниот дел? Незнам како подобро да го опишам прашањето. Првиот пат немав никакви тегоби, вториот пат пред да пукне хематомот неможев ни да седнам ни да стојам од некој притисок во матката како да треба во тоалет да идеш ама не е тоа. Извинете што сум досадна со прашањата.

3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.938
    Допаѓања:
    123.513
    И кај мене видоа хематом, не бил голем, бил близу грлото на матка.
    Од терапија дабростон ,вит Ц.
    За лежење и мирување рече немало значење. Да се следи дали ќе расте.
    Е сега, прогестерон примив во саботата ми рече пак нема потреба.
    Лежевте ли цело време ?

4. mommy's love

mommy's love Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2020
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    365
    Јас имав голем хематом од 6та до 13та недела, крварење се до 9та (започна со обилно крварење во 6та).
    Лежев цело време, станував за до ве-це само, туширање кратко, седнување за да јадам. Терапија пролутекс и прогестерон депо. Се заврши супер, сега имам бебенце од 3 месеци.

На Naki22, eli25 и демотивирана им се допаѓа ова.
  5. Dea85

Dea85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    268
    Pomagajteeee!!!!

Imam hematom, 18ta nedela sum si primam terapija. No imam problem so polozbata na spienje od 13 ta nedea sum samo na grb so nozete potkrenati, ( taka mi e kazano) bidejki spienjeto na strana mozelo da napravi problem na hematomot. E sega ovaa polozba pocnuva da mi pravi problem, raste stomak, osekjam pritisok vo dolniot del na matkata. Ve molam za sovet….

6. демотивирана

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    563
    Ја више незнам кој пат да фатам и што да мислам. Се смири крварењето немав никаков секрет неколку дена, а претходно беше како жолтокафеав како светло кафеава боја. Сабјле исто немаше ништо. Попладнево одам во тоалет кафеаво пааа малку минимално измешано со крв. Незнам дали да лежам чекам да помине или да трчам пак на доктор. Не сум паметна више што да правам.

7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.938
    Допаѓања:
    123.513
    Мене ми рекоа во Ремедика може и 15 дена да се чистиш. Аларм било ако те фатат болки и почнеш недај боже да крвариш. Незнам што да ти кажам, ако ти е мисла отиди некаде
    Јас одам за било што, побитно ми е да сум мирна неможам да го мислам
    Со лесно ама ќе видиш ништо нема :hug:

8. демотивирана

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    563
    Скапав по лекари ако ме веруваш уште што не спијам тамо, ајде викам да се смирам да не дигам паника. Ме мачи тоа што се исчисти се и сега пак на ново кафеавото и тоа различно од ѕоа што се чистеше после крварењето.

9. демотивирана

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    563
    Еве ме мене повторно после контролата. Ембриончето напредува за сега, цело време сме една недела поназад ама не е тоа битно кажа др. Хематомот бил точно над него, моментално е во фаза на ресорпција кажа и дека до 12 недела најверојатно ќе крварам. Се надевам дека за скоро ќе го нема.

На Ani93, ednamarija, Be-yO-nCe и 2 други им се допаѓа ова.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.938
    Допаѓања:
    123.513
    Е баш ми е мило:inlove:

11. ednamarija

ednamarija Активен член

Се зачлени на:
    23 септември 2021
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    29
    Супер вести, напредувајте и останете добри и двајцата ❤

12. Цаци.

Цаци. Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2021
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Здраво сакам да прашам дали некој е имал ретроплацентарен хематом да ми даде некој совет преплашена сум. Бремена сум 13 недели и 3 дена

13. Nikki12123

Nikki12123 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2019
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    48
    Мила, се надевам моево искуство ќе ти помогне, мене околу 14 недела ми открија хематом на плацента 1.5цм х 2цм. Пиев добростон и веќе после 4 недели се повлече, супер е тоа што ти рекле дека е во процес на абсорбција. И јас крварев, и ден денес со страв одам до тоалет да не најдам повторно крв.

14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.938
    Допаѓања:
    123.513
    Бев на преглед, ресорбиран е останал мал дел. За боледување ми рече ти како сакаш. Функционирала ли некоја нормално после хематом? Ептен сакам да си почнам на работа:)
    Што би ме советувале, од искуство?

15. theTulipsLover

theTulipsLover Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2021
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    202
    Здраво!
    Еден доктор вика миом, денес бев кај друг доктор па испадна дека е хематом. 6+6 сум, примам терапија веќе 10-12дена, а и ке продолжам, дабростон и вит.ц + магнезиум + прогестерон депо еднаш неделно поради кафеав исцедок што имав. Вака ми рекоа да не го мислам, небило страшно може и ќе се повлекол, покриена си со терапија. Но малку ми е на мисла. Дали сте претежно во кревет или да споделите искуство со ова. Фала

16. mommy's love

mommy's love Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2020
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    365

На theTulipsLover му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Verce28

Verce28 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2021
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    943
    Jas sum 11+3, proslata sreda iskrvarev mnogu i mislev deka e gotovo so mojata bremenost, no se ispostavi deka e hematom, povekje mali imav i od sto rabotev dva dena i po cel den na noze puknal... Preporacano mi e da ne stojam na noze dolgo, da nemam dolgi prosetki i nikako krevanje povekje od 2kg. Zavcera bev na kontrola i pocnale da se povlekuvaat hematomite no doktorot samo mi rece povekje odmor i da si ja cuvam bremenosta bidejki ako se povtori ke moram da lezam na patoloska. Bi ti preporacala da si odmaras :)

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. theTulipsLover

theTulipsLover Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2021
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    202
    Извини вака што ви влегувам во муабет, но ме интересира дали примавте нешто терапија пред крварењето?

19. Verce28

Verce28 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2021
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    943
    Jas sum so invitro i primam terapija od transferot.

На theTulipsLover му/ѝ се допаѓа ова.
  20. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    1.748
    Исто и јас сум со ивф оваа недела цела терапија ми ја прекина докторот. Инаку сум 7+4 Во средата сабајле и јас прокрварев исто ми рекоа хематом среќа мал строго одмарање ми е препорака и утрогестан 2Х200. Која терапија ти ја оставија тебе и дали ти спомнаа до која недела?