Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хематом во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од LadyC, 9 јуни 2016.

1. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Девојки мора јас да се урочам сама. Таман мислев ми се смири, сега бев во вц и што да видам, пак крв и испаднаа парчиња од мене, кои не личеа ма засирена крв, буквално свежа крв. Преплашена сум, го чекам мм и одиме на дежурен, матичниот не ми е во Мк. Не знам што да мислам, премногу се плашам за бебињата. Зар е можно да ги изгубам...;(;(;(

2. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    1.748
    Оди одма во Систина или Ремедика.
    Во вакви ситуации матичните најмалку се важни.

3. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Не сум од Ск, бев на дежурен. Ме виде докторката, од хематомот е крварењето, фала богу се намалил, а бебињата се добри, се е во ред со нив. Ми рече само плус магнезиум да земам, ме боцнаа прогестерон депо и дома на строго мирување, не дека до сега нешто друго правев. Во кревет легната почнав да крварам, не сум мрдната од кога прв пат ми се појави крв. Овие денови ми запре, значи ништо немаше и денес од никаде крв колку сакаш, од памет се извадив.

4. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    663
    Допаѓања:
    822
    Ете и јас не можам да се израдувам ни на оваа бременост вчера точно 9та недела бебето големо расте убаво се ама се појавил хематом мал сеа за сеа и треба строго мирување и да не дигам тешко, ке полудам сеа на 40 степени во кревет само ем досадно ем не сум научена да лежам не знам што да правам веќе

5. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.251
    Ќе мораш, да лежиш и стануваш само до вц. Терапија сигурно ти дале. Значи, многу ретко некоја да поминала без хематом.
    Гледам секоја втора од нас го имала(facepalm)

На snowqueen му/ѝ се допаѓа ова.
  6. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    663
    Допаѓања:
    822
    сега се формирал овие 10тина дена, на претходната контрола го немаше затоа и уште е мал наредни 3 недели ке се знае што ке биде уште да му направи нешто на бебето и во вардар да се фрлам

7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.172
    Допаѓања:
    147.908
    Не се плаши и јас имав хематом , па ене го 5 ипол години, прваче ќе биде. Знам низ што поминуваш, ама мораш строго вц - кревет, прогестерон ако рекле да те боцкаат и утрогестан и ќе се сузбие.
    Се ќе биде во ред.

На snowqueen и mal.ecka им се допаѓа ова.
  8. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    984
    Јас со втората бременост исто ко тебе...ми најдоа хематом на заден ѕид од матка па лежев на патолошка нон стоп примав магнезиум и на цтг бев постојано приклучена и на крај ми се смири крварењето но почнав да добивам болки и примив инекции за зреење и се породив спонтано во 32 недела, мора да мируваш многуу крв ќе ти тече од хематомот некогаш повеќе некогаш помалку....

9. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Фала ти на советот, ама кај мене за среќа се повлече и крварењето веќе одамна ми се сопре. Сега сум 14+ недела и фала богу во тој дел сум мирна сега за сега.

10. Marija Magdalena

Marija Magdalena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    10
    Здраво јас сум 10та недела уште од 5та недела имам кафеав исцедок со понекогаш крвав исцедок уште на почетокот докторот не виде хематом а и не знаеше од што е крварењето бев и на второ мислење ни таму незнаеа од што е а вака видлив хематом нема. Во 7ма недела ми падна едно парце беше така цврсто но крваво одма бев на лекар се беше ок со бебушот пак објаснување докторот немаше.Крварењето се подсмири имам само како жолтеникав исцедок овие два дена денес осеќам дека ми паѓа некое парче одам во тоалет коа парченце бело сиво некоја измеѓу боја а внатре крваво да напоменам болки немам крварење немам само жолтеникав исцедок. Некој со слично искуство докторов ми е на одмор дури во среда е на работа ама како и да е утре ќе одам негде барем на ехо да ме видат.

11. Dea85

Dea85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    268

Baraj terapija, strogo moruvanje so nozete sto mozes povisoko krenati. Pij magnezium

12. Marija Magdalena

Се зачлени на:
    4 февруари 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    10
    Vekje primam progesteron depo na 4dena dobroaton 3x1 plus kleksani.

13. Dea85

Dea85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    268
    Zemisi i magnezium I strogo miruvanje dodeka ne izlezes od 3 ti mesec, mene mi bese taka kazano, no jas cela bremenost si miruvav ne poslusav doktor bidejki doktor ko doktor da edna prosla druga dosla mn mu e gajle. Cuvaj se

14. Marija Magdalena

Се зачлени на:
    4 февруари 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    10
    Da vekje pijam magnezium i metilirana folna kako i vitamin C

На Dea85 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Simovska92

Simovska92 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    38
    Здраво имав крварење во 6 недела и ми дадоа боледување поради хематом и дијагноза заканувачки абортус кај матичната не бев јас и не им кажала колку трае боледувањето и дали е само 10 работни дена, ме интересира процедурата понатаму бидејќи бев на специјалист се уште е истата дијагноза дали треба да одам на комисија или може таа да ми го продолжи бидејќи мачно ми е да стојам таму во редици :sweat: или може некој друг да оди

16. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.471
    Допаѓања:
    2.572
    Со извештајот од специјалист ќе ти продужи матичната, т.е комисијата од 15 до 30 дена.
    Однеси го кај неа са поднесе за продолжување, а од кај неа треба да е две недели боледувањето

На Simovska92 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.017
    Допаѓања:
    40.348
    Боледување од матичен ти е 15 дена. После тоа штом имаш мислење од специјалист, матичната треба да ти даде предлог за продолжување на боледување со кое мора да се оди на комисија. Не мора и препорачливо е да не одиш сама, туку било кој друг во твое име.

На Simovska92 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Marija Magdalena

Се зачлени на:
    4 февруари 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    10
    15 dena od maticnata e boleduvanjeto i nema rabotni ne rabotni denovi se brojat i praznici i saboti nedeli posle toa maticnata treba da ti dade predlog za na komisija i oni ti odobruvaat od 15 do 30 dena boleduvanje i taka mozes samo dva oati da prodolzis posle toa ti treba kozilijarno mislenje i so toa mislenje pak odis na komisija da ti prodolzat i taka sekoj mesec.

19. Simovska92

Simovska92 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    38
    Фала ви на сите се надевам ќе исчезне ова хематомов да се радувам на раат :inlove:

20. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    663
    Допаѓања:
    822
    mene mi najdoa hematom vo 9ta nedela sega sum 16+5 uste go imam no znacitelno e namalen pa ke probam na patoloska no kako stojat rabotite tesko davale pa ne znam kako mislat da idam na rabota teska fizicka e ne ti davaat tamu da odmaras cim si se pojavil na rabota a treba da odmaram povekje baska imam predhodno mised abortus ne znam sto ke se pravi i kako da zemam bolovanje podolgo od 2 nedeli