Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хематом во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од LadyC, 9 јуни 2016.

1. natash.a

natash.a Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    179
    Се уплашив дека ќе треба цела бременост да лежам дома

2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.760
    Допаѓања:
    23.373
    Кај мене беше розево 2 дена, само на бришење, во 11та недела, продолжив на работа регуларно, петок и сабота беше тоа понеделник кај матичен бев и немаше хематом и од поручек бев на работа, со седење и стоење сум, 18та недела од понеделник сум, досега супер е се фала богу, не се повтори, прво пиев 4 ап добростон, 2 утро 2 вечер, па по 10 дена 3 апчиња, после по 2 недели по 2, 1 утро 1 вечер и сеуште така ги пијам, плус магнезиум и премама.

3. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    295
    Здраво, 9+4 сум, ми најдоа хематом 8мм, но од време на време на бришење еднаш во денот имам розев исцедок, строго мирувам само до вц и кревет, но сепак кога ќе видам исцедок се вадам од памет. Дали вие што сте имале хематом сте имале такви исцедоци и дали тоа значи дека хематомот се цеди? Утре сум на контрола па ќе видиме каква е ситуацијата.

4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.931
    Допаѓања:
    123.471
    Јас имав кафеав исцедок, тоа значеше дека се цеди , по две недели се намали , по месец исчезна… Мирувај , правилна терапија и позитивна мисла.

На BoNaNa123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. KejtV

KejtV Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2015
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    1.011
    Здраво. Денес бев на гинеколог, 8ма недела сум и ми кажа матичната дека имам хематом и дека бебето е ниско, па ми препиша добростон. Ми рече да не кревам тешко, да одмарам повеќе, но не ми препиша боледување што значи да продолжам на работа. Немам никакви крварењa до сега, дали некој го има истиот проблем без крварење?

6. k.marijana

k.marijana Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    7
    Zdravo, devojki jas sum 8ma nedela i imam hematom i od vreme na vreme na gakite krvca...mi dadoja utrogestan... Vase mislenje kolku e rizicno, mn panicam mn mi e strav...

7. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    295
    И јас имав хематом, со крварења бев од 6та недела, во 8ма ми најдоа хематом мал беше, но го имав некаде до 15та недела, само строго мирување, јас лежев цело време станував само за до тоалет и по малку да се раздвижам по дома. Примај си го утрогестанот и не паничи, и јас паничев но само трпение и се ќе биде во ред.

На k.marijana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. k.marijana

k.marijana Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    7
    Daj Boze da e vo red kolku da ne misli coek, samo tamu mi e umot... Dali utrogestano gi piese ili go stavase?

9. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    295
    Кога имав крварење го пиев, инаку го ставав вагинално.

10. k.marijana

k.marijana Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    7
    Fala mnogu.

На BoNaNa123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. EID

EID Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2023
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    3
    Здраво.
    Можеби прашањево е малку глупаво но навистина ќе ми биде од корист.
    Дали кога ни е констатиран хематом во бременост и ни е препорачано мирување станување само за во вц и да јадеме дали смееме и да се истушираме...

12. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.172
    Допаѓања:
    147.908
    Да. Јас се туширав у две недели лежење 2 пати. Од страв. А и мн крварев па и не ми се ризикуваше многу.

13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Смееш слободно само гледај концерти да не држиш во купатило :)

На Joanna28 и EID им се допаѓа ова.
  14. Anna.i2212

Anna.i2212 Нов член

Се зачлени на:
    12 март 2024
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Zdravo nova sum vo forumov.... Neznam od kaj shto i kako mi se pojavija 2 hematoma koi bea golemi vo 5ti mesec primavv utrogestan stavav i vaginalno primav i kleksani progesteron depo mnogu vitamini isto apmulite tothema za krv isto...imav i infekcija zemav prirodni mastovi od apteka..ova mi e vtora bremenost i nikogash ne su imala vakov problem .... se se sluchi mnogu brzo i nemozham da se osvestam ... se porodiv vo 25 nedela i 5 dena mi se odlepi postelkata bebcheto ne izdrzha besje samo 3 dena vo inkubator belite drobovi ne i bea dovolno razvieni se rodi samo 750 grama neznam se chudam samata sebesi od kajj ova me snajde kako vo son da sum nemozham nishto da svatam

15. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    663
    Допаѓања:
    822
    Jas i vo ovaa bremenost mi najdoa hematom, doktorkata rece od kilo povekje da ne digam a jas imam bebe od 13 meseci koe si saka svoe vnimanie I vo race nekogas ke moram I da go dignam koga ke sum sama doma pa ke vidime kako ke bide.

16. Vera1002

Vera1002 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2020
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    16
    Zdravo
    Imav kafeav iscedok i otidov na dezuren bidejki bese navecer mi najdoa mal hematom i me bocnaa progesteron depo
    Preporaka da se odmara edna nedela
    Sega veke na brisenje samo malku kafeavo
    Dali ima slucaevi sto odele na rabota so vakva situacija?

17. Anna.i2212

Anna.i2212 Нов член

Се зачлени на:
    12 март 2024
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3

Jas imav 2 hematoma koi bea golemi istata terapija ja primav mi se pojavija vo 21 nedela odmaranje lezenje samo odenje do wc drugo nishto toa shto krvarish e hematomot i jas krvarev samo strogo miruvanje za da se povlece hematomot ne se plasi ke bide se vo red ... na rabota ne odev si otvoriv patoloska bidejki treba strogo miruvanje doktorot samiot mi otvori se

18. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    740
    Допаѓања:
    494
    Со кафеав исцедок густ тоа значи дека хематомот се губи?

19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.931
    Допаѓања:
    123.471
    Да

На kelly.r му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    848
    Здраво девојки. 5та недела сум и мене ми најде хематом. Др рече имаш малку крвче над ембриончето е сеа тоа малку крвче незнам што му значи.
    Ми рече да се боцкам со прогестерон депо ама нигде ги нема неколку месеци се во дефицит. Зедов да се боцкам секој ден со пролутекс и дабростон 3х1 па здравје во недела ќе видиме на контрола.
    Иначе др ми рече постои ризик а и немора да значи