Така е, постои ризик, ама има многу што со големи хематоми си имаат родено здрави бебушки. Примај ја терапијата и мирувај. Многу е важно да не се наведнуваш, да не креваш тешко и да одмараш колку што можеш повеќе, барем сега во првите недели, после тоа подруго е, а и најверојатно ќе го снема.
Знам дека ќе звучи клише, ама немој.. полошо си правиш. Тек си на почеток, треба да бидеш смирена и позитивна, за тебе и за малата точка, се ќе биде во ред
Јас имав хематом и се случи во 2 прилики мн да искрварам иако редовно примав терапија и се боцкав. Одмарав и тој период буквално си го зедов за себе. Исто така важно е да не се напрегаш кога одиш по голема нужда, па јади лесно нешто што поттикнува метаболизам за да не си создадеш запек. Кај мене во 14 недела веќе го снема, и бебето си се роди во 40та недела. Ти посакувам мир и со лесно да се повлече.
Денес бев на преглед и ми рече докторката дека имам мало хематомче, но дека е добро тоа што хематомот е под бебето а не над него за да го истурка надолу, не знам колку е опасно. Малку ме фаќа паника.
Nema prostor za panika, opusti se ke zimas terapija nema diganje tesko I ke odmaras sto e mozno povekje ako nemas drugi deca, ako treba ke zemes I bolovanje
Без паника. И јас имав во почетокот на бременоста па до кај 14та недела некаде, со мирување се повлече. Мирување, некревање тешко, ќе биде се во ред. Примај си ја терапијата и опушти се.
Само со мирување и прогестеронска терапија и ќе се повлече. Мојот беше над бебето и покрај што прокрварив од него малку, пак си беше се во ред и со позитивен исход. Еве слика ќе ти прикачам дури поголем од бебето беше. Не се секирај
Ич да не се секираш мила. Мене ми беше поголем хематомот од плодот и тоа ми беше над него. Имаше голема шанса ако прокрварев да го повлече ама за среќа ништо лошо не се деси, со терапија се повлече хематомот
Јас имав три имав кафеав исцедок со утрогестан два се повлекоа скроз а третиот е помал од што беше и ми ја продолжи терапијата. Не се плаши се повлекуваат
Еве кај мене како беше негде 10та недела, во 13та го прашав Димчев рече крвариш ли реков не , епа чим не шо се секираш и толку беше. Иначе не примав никаква терапија за ова