Многу честа појава е хематом И јас имав кафено крварење од кај 6 нед до кај 12нед 13 Мене конкретно ми препиша матичната Дабростон 2х1 и утрогестан ваг 2х1 Пиев и ц вит магнезиум и токорелакс Мирување, нема работа, кревање тешко и сл. Поминува Ќе одиш почесто на ехо и тоа е
Jas od 6 ta nedela bev so hematom od 4 cm tri pati iskrvarev obilno i bev pokriena prvicno so cyclogest i i proluteks sekoj den do 15 nedela pa mi gi namalija prolutexot i namesto cycligest utrogestan 2x200 taka terav do 20 nedela od togas sum samo 1x200 i prolutex na 5 dena Vo 15 nedela se trgna hematomot, ne se sekiraj ke iscezne. Zaboraviv da napomenam magnezium i vit c obavezno pokraj drugite vitamini i strogo lezenje
Здраво 5 недела сум со инвитро, околу ембрионот во матката има голем хематом. Ембрионот е опкружен со крв. Примам пролутекс сабајле навечер плус Дабростон насабајле навечер. Дали мислите дека ќе се среди?
Лежи и одмарај и примај ја терапијата ќе се среди. Јас имав хематом утврден во 6 та недела со ивф исто. Имав крварење еднаш и после тоа имав кафен исцедок уште некоа недела. Хематомот за две недели на контролата веќе беше тукуречи репсорбиран. Позитивна мисла и одмор ќе биде
Здраво дали ви се случило додека имате хематом да ви излегуваат црни грутки? Без крв, црни грутки само
Dali nekoj imal retroplacentaren hematom vo vtor trimestar od bremenosta? I kako ste pominale? Deneska konecno ja najdoa pricinata za krvarenjeto od pred 10 dena... I se pokaza deka e prilicno golem hematom pozadi placentata... Iskreno, sum isplashena, i bi sakala da slusnam vase iskustvo, ako nekoj imal... Blagodaram odnapred..