Мене никој др не ми кажаа точно кога ќе помине се , оти секој си е случај за себе . Мене му се појави малку покасно во 20 крварењето и тоа беше само неколку капки и потоа имам кафеав исцедок до кај 26 недела . Не се секирај , одмарај , пиј си терапија и ќе биде се .
Фала ти, ме смири 2 дена крварам прашав за прогестерон депо ми рекоа нема потреба доволен е утрогестан от 2 пати на ден. Се надевам овој кошмар да заврши
Ќе помине мајка само одмарај и позитивни мисли . Која недела си, кај е лоциран хематомот ? Како го примаш утрегестанот орално или вагинално ?
Сега сум 9+2, со 2 спонтани сум затоа вака испаничена сум. Надворешен е хематомот, не е опасен ми рекоа како излив така ми рече гинекологот. Сабајле го пијам, навечер вагинално.
И мојот беше надворешен доле измеѓу грлото на матката и бебето , води се по докторите сепак тие знаат најдобро другото е во Господови раце . Обично како што читам искуства до кај 12 недела се средува се .
Се надевам ќе биде се како треба овој пат. Работам од дома, во полулегната состојба и останатиот дел само лежам. Господ златен да ми помогне мене и на сите нас.
Ke si potrae toa ama bitno e sekoj den se potemno da iskaca dur ne dojde do kafeava temna boja. Ako e crveno, t.e. ne menuva pravec na lekar. Jas isto krvarev na pocetokot mi se cini reka istece i posle si imav kafeav iscedok ko na posleden den dobieno uste mesec dena
Најнајважно ти е да лежиш... мојот не успеаа да го видат и прокрварив во 15та недела, но добар одмор, терапија и туркаме со Бог напред!
Mene me zadrzaa 3 dena vo remedika od sto imase mlaz....maz mi duri me prasa dali krv mi dale da me dopunat deka vo ambulanta bese so mene i vide kolku tecese...
Top, 37 nedela. Ama primav depo 1 nedelno do 16gn i dabroston 3x1. Posle 16 do 36 utrogestan vaginalno od 200
Јас сум само со утрогестан, прашав за депо ми рекоа не треба ама се некако си праам филм дека ќе беше подобро да ми стават. Терам 9 та недела и си лежам само
Abe lezi si, a za depoto ne znam sto da kazam. Jas sum.ivf i pred transferot ispadna deka sum so nizok progesteron i sibav mesec i pol po 2 inekcii prolutex na den taka da moze radi toa mi ja dale terapijava. Najbitno e od den na den se pokafeavo da e.
Еве денес веќе се намали, сабајле имав малку и цел ден сум само како жолтеникаво тоа мислам повеќе е и од утрогестанот. Се мислам дали да одам на уште една контрола или да се олабавам
Мојата матична има корона па сега ги користам замената или одам во чаир. Сега за сега нема ништо. Сакав само да прашам со утрогестан от подобро е вагинално или да се пие