Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хемија

Дискусија во 'Образование' започната од Barbie-mwa, 29 март 2011.

1. L0ve

L0ve Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    199
    и пак почнуваме со таа пуста хемија :@
    трета година сум, па се надевам ќе издржам некако

2. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Не ја мразам хемијата, ама не ни ја сакам многу, сепак повеќе сум по општествените предмети и јазиците.
    Сите професори по хемија ми биле некако чудни , што знам, многу се нервираат за секоја направена грешка на тест или усно.
    А и не ни ја мразам, не ми е многу тешка :)

3. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    119
    Јас ја обожавам хемијата :^) неее бе се зафркавам,јас усм од оние кои не ги бива за хемија :D :D

На L0ve му/ѝ се допаѓа ова.
  4. QueenN

QueenN Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    342
    Ја сакам хемијата..уште во 7 и 8мо одделение ја разбирав одлично..потоа во прва исто така немав проблеми. Имам професорка која објаснува прекрасно само треба многу да внимаваш на час бидејќи учебникот е малку нејасно напишан и ако не внимаваш ништо не можеш да разбереш. Искрено мислам дека и оваа година нема да имам проблеми со хемијата. :)

5. Poppy

Poppy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    9
    аааааа мразам хемијаа :@
    во 7 имавме една стара наставничка која беше пред пензија но жената објаснуваше толку многу добро што неморав дома да ја учам лекцијата но :!: за жал второто полугодие отиде во пензија и неа ја замени една млада која немаше појма од животот и лечеше комплекси со нас и ништо не објаснуваше и само тестови најавуваше :fubar: .Значи од тогаш не ми одеше хемијата и не ми оди едноставно :x

6. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    Хемија..си ја обожавам :inlove:

7. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Хемија си имам тест четврток, Господ нека ми е напомош :)

8. trendafil1

trendafil1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    20
    Ајде хемичарки помагајте вака како да напишам натриум хидроксид во раствор а како се пишува само натриум хидроксид знаете онака како формула јас знам дека NaOH е натриум хидроксид ама ме збуни задачава ап да прашам. Ајде ве молам помош итно ми е!!!!!!!!!

9. bibini

bibini Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    9
    ууффф хемија :devil: :devil: :devil:
    СТРАШНО Е! :(

Мозоков ми е блокиран луѓее :( Што беше HNO3?

10. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.424
    ^^
    Азотна киселина, ако не грешам :)

На bibini му/ѝ се допаѓа ова.
  11. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165

Натриум хидроксид е NaOH, а раствор на натриум хидроксид ти е исто само пишуваш во заграда р.р - NaOH (р.р). А како гласи задачава поконкретно? :)

Инаку HNO3 е азотна ( нитратна ) киселина.

На trendafil1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Прашање до оние кои ја сакаат хемијата: тема која вие би сакале да ја испитувате/изучувате??

13. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    536
    Хемија-единствен предмет кој го учам со задоволство :)

14. Twilight

Twilight Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    29
    Ќе се сложам со постот погоре.. :) ..хемијата ми е едноставно интересна за учење, а за оние општествените науки сум дудук.. :lol: :$

15. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Нешто од биохемија-ако е темата за семинарска. Секогаш може да се најде повеќе материјал, за разлика од неорганската хемија. Ништо неможе да се испита/изучи од израмнување равенки. :?:

16. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.645
    Допаѓања:
    6.488
    Едно време немав никакво мислење за хемијата, а потоа дури и ја замразев. :worried:
    А тоа беше зашто во основно имавме една ненормална а патем и склеротична наставничка што место да земе да предава и убаво да објасни, она си грееше ручек на парно. Е браво бе! :fubar:
    Во седмо првото тромесечие сакаше само да не заплаши со едни нејзини изреки кои потоа ги употребуваше цели две години, и ме крена еднаш да одговарам се знаев и само за едно прашање што помешав нешто, ми вика седи да не ти ставам единица. :o Туку, ајде да не објаснувам подробно да не бидам оф-топик, битно од неа ништо не научив. А за во ЈБТ, професорката прилично добро објаснува ама џабе кога јас немам никаква основа. И да ви кажам право, иако оваа новава е строга ептен и бара да е штама на час и сите и се тресеме, го поштувам тоа што 2 часа пред тест ни даваше да вежбаме задачи и ни објаснување се и сешто, ни кажа се што ќе имаме на тестот што некои други професори не го практикуваат.

И во овој момент, хемијата ми е многу поразбирлива од физиката (иако до некаде се слични), која неможам органски да ја поднесам, т.е не баш целата, туку делови од неа зашто и во неа може да се најде нешто интересно. :) Да, убава наука е хемијата, интересни ми се супстанциите, реакциите во кои тие стапуваат и слично само израмнувањето сега за сега ми оди тешко, валентноста оваа многу добро ни ја објасни и топ сум за тоа. :) А зашто ја сакам ептен биологијата која е исто природна наука, мислам дека добро ќе се снајдам и во хемијата, интересна ми е. Ама сепак повеќе ја преферирам органската хемија и граничните науки како што се биохемијата, молекуларната биологија и некои такви слични што се поврзани со биологијата. :)

17. dolly.doll

dolly.doll Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    505
    Не ја обожавам но барем полесна ми е од физиката 8)

18. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Баш така, само малце повеќе си ја сакам физиката, а не знам зошто, кога потешка е од хемијата |(

На dolly.doll му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kasandra123

Kasandra123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    22
    Може ли некоја што студира Фармација, да ми пише лп или тука-сеедно, како е, дали е многу тешко затоа што јас планирам да учам за фармацефт, само што јас не сум нешто ептен по учењето.. ме мрзи да учам, ама кога учам сфаќам и разбирам.. ве молам..

20. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Девојко совет од мене ако не си по учењето ич да не се запишуваш фармација... Не е лесно, и не мојш да поминиш колку поминато да е ... Најдобра другарка моја учи фармација па збесна од учење...

На agirl17 му/ѝ се допаѓа ова.