Мразам! Не ја сваќам поентата и ме хипнотизираат тие формули и чуда. Благодарна сум што во економскиве средни е укината.
Во основно мразев хемија Ама во средно пак, ми се погоди професорката, срце е жената. По сто пати ќе повтори, колку часови само трошеше на нас на дополнителни, додатни.. заради неа го засакав предметот.
Кои се физичките и хемиските својства на водород кислород бакар јаглерод и калциум? Оддговор може во лп.
Ве молам за помош што побрзо!! 2 формули за реакции на разложување 2 формули за реакции на замена 2 формули за реакции на двојна замена Благодарам од напред..Одговорите можете да ми ги пратите во ЛП
Ве молам да ми одговорето што побрзо: Ми треба есеј за било која хемиска промена од секојдневниот живот која се одвива со доделување на енегрија. Одговорите можете да ми ги пратете и по ЛП. Благодарам однапред.
Ја мразам. Ама наставничката си ја сакам. Ништо не можам да сфанам. Утре правам тест, јас дупка, али ајде 40 минути се, ќе минат, ќе поткаже некој, кога ја неможам да научам.
Кој знае нека ми ги одговори прашањава по хемија ми требаат за утре. Колку ментри прават 5.42цм? Колку грама има во 5.5мг? Колку цм3 има во 250дм3? Колку дм3 има во 1л? Фала однапред
Е мразам,мразам,мразам! Не сум јас створена за вакво нешто.Проклета да е Најголеми проблеми ми прави бе.И во основно и средно ми се паднаа батал професорки И оди да те видам научи,ај што не ми фаќат мене кликеров не ми фаќат.Учи,учи и пак џабе. Незнам годинава имам нова професорка па ќе видиме како ќе оди работата,дали воопшто ќе научам нешто јас хемија. Или пак ќе си останам дрво
Ај ке замолам ако сака некој нека ми даде јаки аргументи дека мешањето на вода и масло е хемиска промена....
При мешањето на вода и масло не настанува хемиска промена. Хемиските промени настануваат кога едно или повеќе хемиски соединенија реагираат притоа создавајќи едно или повеќе различни хемиски соединенија. Во случајов, кога водата и маслото се во смеса (измешани), истите може да се одвојат притоа добивајќи ги оргиналните колиини на вода и масло без притоа да се добијат нови хемиски соединенија.
кристализација Дали некогаш имате правено кристализација? Дали ќе може да ми успее со морска или готварска сол наместо син камен?