Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хемороиди за време на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од Baby Baby, 30 јули 2016.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.530
    Е, да, Флебодиа.

За време на еден стресен период ми се воспалија и за среќа ми поминаа со маст.
    Планирам да закажам кај гастроентерохепатолог, но здравје понатаму, кога ќе завршам со раѓања.

Мене во првата бременост во 9-ти месец ми се појавија и останаа, но некои жени што беа во исто време бремени со мене, пишаа дека им се повлекоа откако се породија.

2. stoimanovskamarija

stoimanovskamarija Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    1.528
    Здраво 11 недела сум и ми искочи надворешен хемороид многу ме боли. Дали можам да ставам облога од рендан компир и кантарионово масло? Дали е безбедно. Само од тоа ми се повлекуваат

3. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.606
    Допаѓања:
    39.710
    Стави слободно.

На stoimanovskamarija му/ѝ се допаѓа ова.
  4. љубопитна

љубопитна Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2017
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    408
    Каде го купувате ректовеналот? Во сите аптеки кај што влегов се чудат за маста...зегин, еурофарм, виола во гтц, во уште една бев не ми текнува на името, некоја од помалите ама исто не знаат

5. lipstickmadness

lipstickmadness Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2014
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    761
    Јас од kiwi.mk го нарачував
    https://kiwi.mk/product/rectovenal-acute-gel-20-gr/

На Bebence29 и љубопитна им се допаѓа ова.
  6. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.911
    За време на првата бременост ми се појавија хемороиди, при крајот пред пораѓај дури и плачев од болка што мислам дека повеќе ме болеше тоа отколку самиот пораѓај :D
    Сега еве пак ги имам, овојпат како израсток е, сега бев по голема нужда едвај дури и крв имав шлог ме мавна, ама од хемороидите е .. кажете ми нешто како да се изгубат или барем полесно да можам да одам по вц.. :worried:

7. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.929
    Допаѓања:
    4.822
    Прашај во аптека имам земано еднаш како маст нешто на ориродна база да подмачка полесно да се олесниш, без да се иритира местото. Имаш и ректовенал крема исто мн добра, и јас кога бев бремена ми се појавија со болки со све. И ми остана за жал. Избегнувај сапуни и слично, миј со вода и убаво после тоалет голема нужда миј бриши како ти одговара да не се иритираат дополнително, избегнувај и седење долго, ладни облози можеш да ставаш пошто тиа ти доаѓа како проширени крвни садови... Со лесно се надевам бар нешто ќе помогне.

На MinnieM му/ѝ се допаѓа ова.
  8. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    123
    Во 6ти месец ми се појави хемороид надворешен, воспален, болеше и правеше притисок. Го мачкав со некоја крема што само го смири, ама си остана надвор како топче.
    Пред два дена се породив, се воспали и сега е уште поголем.. молам за совет, на кој што му помогнало? Не можам нит да одам нит да седнам, лежам само на страна..

9. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    1.687
    Probaj so faktu mast I faktu tabletki analno sto se stavaat taa kombinacija bi trebalo da gi resi na dolgi stazi

На simpleewa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    123
    Дали факту таблетки се за внатрешни или надворешни хемороиди?

11. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    1.687
    Za vnatresni ama vo kombinacija so masta za nadvoresni se povlekuvat nadvoresnite celosno

12. Meddy

Meddy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2021
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    482
    Mienje samo so ladna voda nonstop. Probiotik obavezno sekojden najdobro e proven, parafinsko maslo 3pati po 4 5 supeni lazici i zemaj od apteka krema za hemoroidi ozonska

13. Zakica88

Zakica88 Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2023
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    27
    Jas vo deveti mesec mi izlegoa hemoroidi ama so maslo od kantarion mi pominaa za tri dena… sega posle poroduvanje posle dve nedeli mi povtorno izlegoa nisto ne mi pomaga bolki imam i krv uzasno od deneska zemav edni tableti i mast od bugarija se nadevam ke pominat :sweat:

14. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    123
    Факту гел, многу ми помогна. И релатовно брзо. За болка земав парацетамол, два пати по два во денот

15. Zakica88

Zakica88 Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2023
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    27
    За колку дена имаше подобрување од Факту гел? Ако не ми помогне ова да пробам и јас со него

16. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    123
    Скроз ми помина за 7 дена.. а од 3от фен веќе имаше подобрување

17. Mamule

Mamule Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2022
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    17
    Zdravo ve citam za faktu gelot pa sakav da ve prasam, vo bremenost mi izglegoa hemoroidi nadvoresni i toa okolu celiot anus strasna bolka … se porodiv pred 8 meseci prirodno no seuste si stojat nikako da se povlecat .. dali bi pomognalo faktu ili naesto drugo za da se povlecat. Izvinete na dolgiot post

18. Zakica88

Zakica88 Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2023
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    27
    Ти до сега ги имаш ли третирано со нешто,јас две недели се мачам со масло од кантарион што слушнам природен лек само полошо си направив… втор ден користам еден маст и таблети мислам дека има малку подобрување ке видам овие денови ….

19. Mamule

Mamule Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2022
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    17
    Da se mackav mast no niso ne pomaga samo ja ublazuva bolkata

20. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.583
    Допаѓања:
    52.667
    Пробај со хепатромбин Х маст за хемороиди или прокто синалар крем за хемороиди.
    Мене после пораѓај ми се повлекоа од првава маст што ти ја пишав. А вторава ја имам користено долго исто и таа многу ми помага.