Е, да, Флебодиа. За време на еден стресен период ми се воспалија и за среќа ми поминаа со маст. Планирам да закажам кај гастроентерохепатолог, но здравје понатаму, кога ќе завршам со раѓања. Мене во првата бременост во 9-ти месец ми се појавија и останаа, но некои жени што беа во исто време бремени со мене, пишаа дека им се повлекоа откако се породија.
Здраво 11 недела сум и ми искочи надворешен хемороид многу ме боли. Дали можам да ставам облога од рендан компир и кантарионово масло? Дали е безбедно. Само од тоа ми се повлекуваат
Каде го купувате ректовеналот? Во сите аптеки кај што влегов се чудат за маста...зегин, еурофарм, виола во гтц, во уште една бев не ми текнува на името, некоја од помалите ама исто не знаат
За време на првата бременост ми се појавија хемороиди, при крајот пред пораѓај дури и плачев од болка што мислам дека повеќе ме болеше тоа отколку самиот пораѓај Сега еве пак ги имам, овојпат како израсток е, сега бев по голема нужда едвај дури и крв имав шлог ме мавна, ама од хемороидите е .. кажете ми нешто како да се изгубат или барем полесно да можам да одам по вц..
Прашај во аптека имам земано еднаш како маст нешто на ориродна база да подмачка полесно да се олесниш, без да се иритира местото. Имаш и ректовенал крема исто мн добра, и јас кога бев бремена ми се појавија со болки со све. И ми остана за жал. Избегнувај сапуни и слично, миј со вода и убаво после тоалет голема нужда миј бриши како ти одговара да не се иритираат дополнително, избегнувај и седење долго, ладни облози можеш да ставаш пошто тиа ти доаѓа како проширени крвни садови... Со лесно се надевам бар нешто ќе помогне.
Во 6ти месец ми се појави хемороид надворешен, воспален, болеше и правеше притисок. Го мачкав со некоја крема што само го смири, ама си остана надвор како топче. Пред два дена се породив, се воспали и сега е уште поголем.. молам за совет, на кој што му помогнало? Не можам нит да одам нит да седнам, лежам само на страна..
Probaj so faktu mast I faktu tabletki analno sto se stavaat taa kombinacija bi trebalo da gi resi na dolgi stazi
Mienje samo so ladna voda nonstop. Probiotik obavezno sekojden najdobro e proven, parafinsko maslo 3pati po 4 5 supeni lazici i zemaj od apteka krema za hemoroidi ozonska
Jas vo deveti mesec mi izlegoa hemoroidi ama so maslo od kantarion mi pominaa za tri dena… sega posle poroduvanje posle dve nedeli mi povtorno izlegoa nisto ne mi pomaga bolki imam i krv uzasno od deneska zemav edni tableti i mast od bugarija se nadevam ke pominat
Zdravo ve citam za faktu gelot pa sakav da ve prasam, vo bremenost mi izglegoa hemoroidi nadvoresni i toa okolu celiot anus strasna bolka … se porodiv pred 8 meseci prirodno no seuste si stojat nikako da se povlecat .. dali bi pomognalo faktu ili naesto drugo za da se povlecat. Izvinete na dolgiot post
Ти до сега ги имаш ли третирано со нешто,јас две недели се мачам со масло од кантарион што слушнам природен лек само полошо си направив… втор ден користам еден маст и таблети мислам дека има малку подобрување ке видам овие денови ….
Пробај со хепатромбин Х маст за хемороиди или прокто синалар крем за хемороиди. Мене после пораѓај ми се повлекоа од првава маст што ти ја пишав. А вторава ја имам користено долго исто и таа многу ми помага.