Подобро да спречам додека болката ми е послаба отколку да се мачам понатаму, па и локално е, се надевам дека не пречи ништо.
Здраво, дали може слика како изгледа кутијата? Читам дека мн помага а неможам ништо такво во мк да најдам
Pred 2 dena pochnav da koristam mast so ribino maslo od Becutan. Ne znam dali ke pomogne za samite hemoroidi no peckanjeto i cheshanjeto definitivno e namaleno
Zdravo.7 nedela sum bremena i imam maka so epten tvrda stolica i hemoroidite mise epten vospaleni o oteceni.Otkako ke iskocam nadvor so golemo macenje posle toa mnogu me bolat imam bolka duri cel den.Sovet za krema koja moze daze koristi vo rana bremenost
Неколку работи што мене ми помогнале: 3+ литри вода секој ден, дуфалак/порталак сируп, леќа, грав, салати, сиви сливи, 1 л. маслиново масло+сок од лимон. Само замивање со млака/ладна вода, никако тоалетна хартија. Кога замивање не е опција, влажни марамици. За мачкање до сега сум најзадоволна од маст од рибино масло. Хеморол беше ок неколку пати ама не направи нркоја голема разлика. Најмногу се сменија работите откако прекинав терапија Дабростон, ама тоа дури во 34та недела. Пробувај работи, ќе најдеш што ти одговара. Иако знам дека е многу тешко но пробај да избегнуваш напнување на шоља.
Dufalak i portalak smejam sirup da pjjam.Jas mene keme spotera ama deka hemoroidite mnogu oteceni i edvaj so ogromni maki da iskocam golema nuzda.Inaku vo princip sekogas se mijam so voda nakaj ladna poveke
Девојки Ректовенал во Еурофарм е скроз безбеден во трудноќа. Мене ми помагаше, а штом се породив почнав да ставам облоги од масло од кантарион. Одмивање со ладна вода и ппстојано мачкање на местото да не е суво. Иначе уште си ги имам хемороидите од бременост... Се јавуваат на неколку месеци.
После пораѓај имав проблем со хемороид но кратко, мачкав маст и се повлече и беше мал. Сега сум бремена, но хемороидот е огромен, што и при стоење шо осеќам и ме боли. Зеѓав ѓаст од аптека, безбеден е за користење во второ тромесечие. Работава е што ептен големи болки имам, ми се плаче. Дали да одам на дежурен или да почекам неколку дена да мачкам маст?
Кај мене во почетокот на бременоста ми се појавија Најдов на нет дека вазелинот помага. Верувајте за еден ден се повлекоа. Ама мора да е оригинал вазелин- petroleum jelly. Не знам дали го има кај нас
Дали само надворешно ставате од маста (Хепатромбин Х имам домс) или со апликаторот смее и внатре бидејќи кај мене се внатрешни…? Фала вии
Zdravo , nemav stolica nekolku dena i denes prvpat imav epten tvrda stolica i izgleda od pogolem napon imav malce krv na hartijata. Ne sum imala nikogas do sega hemoroidi, sto se pravi vo vakva situacija?