Зa нaдвoрешни хемoрoиди: Нa ситниoт дел oд рендетo се рендa кoмпир и се стaвa еднa лaжичкa мaслинoвo мaслo. Пред спиење нa гaзичкa се стaвa oд oвaa смесa нa хемoрoидите. Зa внaтрешни хемoрoиди: Oд кoмпир се прaви фoрмa нa чепче нa негo се стaвa мaслинoвo мaслo и се стaвa нaвечер пред спиење вo aнусoт. Сo пoмин
Kako toa cep od kompir?Kako ke go izvadis?Ke ti ostane kompir vnatre.Za nadvoresno da ama ova za vnatre jas ne bi
http://www.zegin.com.mk/sq/home/pro...tml?uuid=3d195705-1744-449c-84fc-21f2a17102ab Кремата е многу добра, наменета е конкретно за трудници со тој проблем :/
Kantarion maslo. Ketonal gel Faktu krem i cepcinja Provereno i od ginekolog kazano toa najmnogu smiruva i za trudnici efikasno i nestetlivo
Женски 33 недела сум,при извршена голема нужда,си избришав крв од аналниот отвор...се работи за хемероид? инаку цело време имам тврда столица.Треба ли да сум многу загрижена,или е нормално
Хемороид ќе да е, во трето тромесечие се поизразени, јас имав и претходно, па навикната сум и не се потресувам кога ќе пукне, а и за среќа не се болни кај мене.
Јас имав надворешен и мн ме болеше, али ми помогна факту маст, измивање секогаш после тоалет и НИКАКО користење на влажни марамици, многу иритации имав од нив.
Помош женски, 33 недела сум, си имав хемороид од првата бременост ама ова денес е нешто неиздржливо. Неможам ни да седнам ни да лежам, воспален е и како топче, некој лек? Ви благодарам
Кантарион масло ладно на чиста газа и стаи на местото. Легни и не станувај се додека не те тера у вц. Па после пак. Ако не маст факту земи и нон стоп пачкај се или пак кетонал гел мене тос ми помагаше и ден денеска иста сум..
Внатрешен, не боли, ама крв ко да заклале нешто. Со Бетадин успеав да сопрам крварење, ама многу ми е безвезе се повторува на секои два дена
Фала ви женски, се потсмири болката, се уште боли ама не како вчера, вчера не можев да седнам. Зедов факту маст и се мачкам па сега ќе видиме. Уште една ви благодарам
Женски помош после пораѓај добив хемороиди еве веќе 3 месеци никако да се справам со нив, мислам дека се и внатрешни и надворешни бидејќи имам нешто како мал израсток нанадвор, несмеам ништо да пијам бидејќи дојам, секое одење во вц ми е дерење на живо, ужас. Антролин користам воопшто не ми помага, исто некоја кинеска маст на природна база но нема ефект и Модолекс маст денес земав на своја рака ама незнам дали смеам да ја користам. Искуство од некоја доилка. Ве замолувам за помош.
Кантарионово масло Ставај на газа и газата нека стои неколку часа на хемороидот Повторувај ја постапката неколку пати во денот и за два три дена ќе ги снема