Дали хемороидите ви направиле проблем при пораѓај, 9ти месец сум и кај најдоа сега да се појават а ужасно болат
Јас отидов со хемороиди на пораѓај ништо не ми помогна да ги снема а и се појавија баш некој ден пред пораѓај.Конкретно околу пораѓајот не направија никаков проблем ама на шиење докторката потфати еден и го пукна па двајца ме шиеја еден тампонираше со гази друг шие зошто нели сепак тоа е нечиста крв не смее да влезе внатре.Се на се убаво заврши само во тие моменти кој држи газа кој шие па немале таква игла па бараа и тука ми заборавија газа.Среќа и тоа добро заврши
Hemoroidi, pomagajte... Pred bremenost mi pomagase samo Hepatrombin H, ... Pisuva da se zema samo vo itni slucaevi za trudnici... Staval li nekoj vo 9 mesec....
Хепатромбин-х обично не се препорачува во рана бременост заради една состојка што е кортикостероид. Подоцна може, и така се нанесува локално па незначителен е тој процент што оди во крвотокот. Штом и лекар потврдил, нема дилема, користи ја слободно
Мачкав за модриците од клексаните. Во бременоат. Ама поефикасно ми беше еднп друго. Да се сетам и ќе пишам.
@kukla21 @kikin постои хепатромбин за зголемување на циркулација (за проблемот на кукла) и хепатромбин ха (за хемороиди). Различни се
За хемороиди потврдено од мое искуство рецептот на @fana со компри рендан..ништо не ми помогна само тоа! За помалку од една недела со секоја вечер ставање од смесата ми исчезнаа скроз и не ми се појавиа повторно
Do skoro ne znaev so se hemoroidi i zas i koga se pojavuvaat. Sum imala problemi so tvrda stolica od sekogas no sekogas lesno minev. Sega sum bremena veke pocetok na 7mi mesec nekolku pati imam zabelezano deka tesko odam vo wc.. eve denes, znaci ke tera da idam po golema nuzda odam i edvaj edvaj so bolki izleguva izmetot, i normalno pri brisenjeto imam krv. Ne mi e sekoj den ova, ne mi e cesto, sto da pravam? Ima prostor za panika?
Не е за паника ама многу боли. Мене не ми правеа проблем во бременост, туку после пораѓај, природно. Јади потечна храна, овошје, зеленчук, сливи. Факту маст смееш да мачкаш, и ако имаш некоја од природен невен. Смееш и по една лажица масло (маслиново, кокосово) некое пиј, за полесно да идеш.
Devojki pomagajte 36 nedela sum i mi se pojavija nadvoresni hemoroidi i pred toa znaele da mi se pojavat ama ne bolele i za eden den mi se povlekuvale, no sega krvarat povremeno i uzasnoo bolat se odmivam so ladna voda i so kantarjon se mackam ne znam kako na drug nacin da si pomognam
Здраво знам каква болка е тоа и мене ми се појавија во 34 недела и ги излеков со маст факту по препорака од гинеколог одма ке видиш подобрување при прво мачкање.
Ти благодарам се надевам ке се повлечат никогаш вака не ми било повеке ме плашии што крварам по малку од нив