Хемороиди за време на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од Baby Baby, 30 јули 2016.

1. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Не е страшно крварењето.
    Факту маст и мене највеќе ми помогна.

2. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Ноќеска станав за до тоалет и гледам крв на долен веш и ми пробило на пижамите, а ни сетив болки нешто ни па имав тврда столица вчера не за да прокрвари .. ви се случило да видете крв без да отидете по нужда или ? Јас очекувам хемороиди да крварат само после одење по голема нужда извинете ми на детали :?:

3. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.536
    Допаѓања:
    9.884
    Се случува и да не пукнат во моментот додека си во тоалет. Ако си сигурна дека е од нив уживај и пробај да ги смириш со исхрана, да не се воспалуваат. Мене после претходниот пораѓај ми се случуваше така спонтано на гаќите да ми се извалкаат, а тогаш веќе не бев ни бремена.

На Софија 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    па мила претпоставувам дека е од нив, се проверив напред немав ништо... вака ми се случи пред две три недели мислев дека е од напред истечено, отидов на лекар рекоа се е ок нема ништо од хемороидите ти било...и затоа некако и сега мислам од таму дека е крвта , не ми делува дека е од напред истечено :^)

На Septemvri му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ivyano

Ivyano Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    143
    Здраво , немам хемороиди ама имам друг проблем и не мозам да најдам тема за истиот. Бремена сум и немам хемороиди и досега не сум имала. Но, при голема нужда од вагината ми се појавува бледа крв . Ништо не ме боли. Не се напрегам. Некој со вакво искуство?

На TeonaZ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Која недела си? Јас досега не сум имала хемороиди ама ми се случи крварење после голема нужда, исто и во столицата имав доста. Кај тебе штом е од вагината е друга ситуација. Ако си на почеток на бременост се случува, ако си во поодмината би требало да се слушнеш со гинекологот.

7. Ivyano

Ivyano Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    143

Na pocetok . 7 nedela.

8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Претпоставував дека си на почеток. Се случува такво 'крварење' имаш и посебна тема за тоа. Обично матката се чисти и веројатно при голема нужда од самиот напон матката ја исфрла старата крв. Консултирај си се со лекар ако продолжи или ако се зголеми крварењето.

На lovely12 и Ivyano им се допаѓа ова.
  9. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Хемороиди уште немам, рано е.. Бев на депилација скоро, таму не сакаа да ме издепилираат позади бидејќи не чепкале бремени жени за да не прснело крв и нешто спомна за хемороиди. И така од тој салон заминав на пола депилирана и отидов во друг, таму ме депилираа целосно и ми кажаа да си се депилирам редовно бидејќи и гинеколозите така препорачувале. Ако се отстранувале влакната веднаш штом пораснат било подобро и се намалувала можноста за појава на хемороиди.
    Дали некоја е запознаена со ова и дали е навистина така?

10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Ако одиме по логика депилирањето не може да има никаква врска со појавата на хемороиди инаку би се појавиле и кога жената не е бремена. Со самото тоа што повеќе се одмараме и не сме толку физички активни, тврда и нередовна столица - поголеми се шансите за хемороиди. А и самите хемороиди се уствари проширени крвни садови дали од напон при запек, дали од притисокот на матката... Мислам дека нема поврзаност, а и не секој гинеколог препорачува депилација.

На LadyC, Fallen.Angel и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  11. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Се бањав предмалку со топла вода и осетив како да ме гори нешто како да сум изгребана.. Изгледа ми се појавиле хемороиди.... Што да правам сега? Што смеам да мачкам? не ми крвари местото ама некако е непријатно при движење...

12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Може е привремено од тврда столица, јас имав и крварење и ми помина за 2 дена. Не се бриши со тоалетна, ни со влажни туку миј се само со вода. Ако ти е проблематично, наполни си шише вода и имај во вц за плакнење. За мачкање, не мораш да трчаш одма во аптека почекај некој ден да видиш дали ќе помине, а ако ти е непријатно чај од камилица ќе ти ги смири (мислам на миење со чај) или маст од невен. И гледај помека храна да јадеш овие денови.

На LadyC и Fallen.Angel им се допаѓа ова.
  13. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Немав тврда столица, затоа и се чудам. Од никаде осетив како непријатно само. Кога на бањање осетив од топлата вода уште полошо не знаев што е. Не сум сигурна и дали се хемороиди, претпоставувам дека се, на огледало се погледнав кожата ми е како иритирана и зацрвенета. Ќе пробам како што велиш, ако не помине утре ќе земам и домашен кантарион ќе ставам. Ако се искомплицира може да тркнам и до аптека...

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Ти се шират вените од притисокот и може затоа непријатно ти дошло од топлата вода. Само хигиена на ниво и смирувај ги ако се воспалат.

На LadyC и Fallen.Angel им се допаѓа ова.
  15. Ivyano

Ivyano Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    143
    До сега немав хемороиди. Имаше период кпга неколку пати во 6-7 недела при голема нужда имав крв ама од вагината. Фала на Бога се среди и столицата ми се нормализираше неколку недели и еве сега нова ситуација. И сега не сум сигирна дали имам хемороиди ама седев подолго време вчера и чувствував некаква болка. Реков ај од седење. Преспав и еве сабајлево при голема нужда јака болка осетив ама внатре во ректумот најверојатно беше. Столицата беше нормална дури и малку мека и немаше крв. Можно ли е да е хемороид во прашање? Што е следно? Се советувам со гинеколог или кај друг специјалист за да се потврди дали се хемороиди и да даде насоки за натамошно лекување? Дали исчезнуваат или се отстрануваат некако?

16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Девојчиња денес прв пат на нужда видов крв малце. Никогаш не сум имала хемороиди, малку ми е непријатно сега таму на тој дел, истуширана сум нормално, ама како жежење малце осеќам. Што и како е молам за совет?

17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мн глупо чувство. Земи си утре крема за хемороиди. Ќе ти олесни. Ако имаш сега нелагодност, стави некоја крема.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Факту земи. Мене многу ми помогна. Имав во бременост, после пораѓај уште повеќе, ужас. Со маста ги смирив некако.
    Хорор чувство.

19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    @kukla21 @Мариаа. Ауу ваљда нема да ми остане и после бременост ова? Се десило ли да се повлечат? Мислите ќе се повторат?
    Не знам ептен глупаво у пм.
    А немам ни запек ни ништо. Се ми е нормално...

20. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Може ќе ти се повлечат. Не мора да значи дека ќе ти останат. Јас дури 6 месеци после бременост ги средив. Во бременост имав неколку, ама после пораѓај ужааас.
    Мачкај сега превентивно.