1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хемороиди за време на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од Baby Baby, 30 јули 2016.

1. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Не е страшно крварењето.
    Факту маст и мене највеќе ми помогна.

2. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Ноќеска станав за до тоалет и гледам крв на долен веш и ми пробило на пижамите, а ни сетив болки нешто ни па имав тврда столица вчера не за да прокрвари .. ви се случило да видете крв без да отидете по нужда или ? Јас очекувам хемороиди да крварат само после одење по голема нужда извинете ми на детали :?:

3. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.528
    Допаѓања:
    9.827
    Се случува и да не пукнат во моментот додека си во тоалет. Ако си сигурна дека е од нив уживај и пробај да ги смириш со исхрана, да не се воспалуваат. Мене после претходниот пораѓај ми се случуваше така спонтано на гаќите да ми се извалкаат, а тогаш веќе не бев ни бремена.

На Софија 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    па мила претпоставувам дека е од нив, се проверив напред немав ништо... вака ми се случи пред две три недели мислев дека е од напред истечено, отидов на лекар рекоа се е ок нема ништо од хемороидите ти било...и затоа некако и сега мислам од таму дека е крвта , не ми делува дека е од напред истечено :^)

На Septemvri му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ivyano

Ivyano Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    143
    Здраво , немам хемороиди ама имам друг проблем и не мозам да најдам тема за истиот. Бремена сум и немам хемороиди и досега не сум имала. Но, при голема нужда од вагината ми се појавува бледа крв . Ништо не ме боли. Не се напрегам. Некој со вакво искуство?

На TeonaZ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Која недела си? Јас досега не сум имала хемороиди ама ми се случи крварење после голема нужда, исто и во столицата имав доста. Кај тебе штом е од вагината е друга ситуација. Ако си на почеток на бременост се случува, ако си во поодмината би требало да се слушнеш со гинекологот.

7. Ivyano

Ivyano Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    143

Na pocetok . 7 nedela.

8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Претпоставував дека си на почеток. Се случува такво 'крварење' имаш и посебна тема за тоа. Обично матката се чисти и веројатно при голема нужда од самиот напон матката ја исфрла старата крв. Консултирај си се со лекар ако продолжи или ако се зголеми крварењето.

На lovely12 и Ivyano им се допаѓа ова.
  9. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Хемороиди уште немам, рано е.. Бев на депилација скоро, таму не сакаа да ме издепилираат позади бидејќи не чепкале бремени жени за да не прснело крв и нешто спомна за хемороиди. И така од тој салон заминав на пола депилирана и отидов во друг, таму ме депилираа целосно и ми кажаа да си се депилирам редовно бидејќи и гинеколозите така препорачувале. Ако се отстранувале влакната веднаш штом пораснат било подобро и се намалувала можноста за појава на хемороиди.
    Дали некоја е запознаена со ова и дали е навистина така?

10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Ако одиме по логика депилирањето не може да има никаква врска со појавата на хемороиди инаку би се појавиле и кога жената не е бремена. Со самото тоа што повеќе се одмараме и не сме толку физички активни, тврда и нередовна столица - поголеми се шансите за хемороиди. А и самите хемороиди се уствари проширени крвни садови дали од напон при запек, дали од притисокот на матката... Мислам дека нема поврзаност, а и не секој гинеколог препорачува депилација.

На LadyC, Fallen.Angel и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  11. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Се бањав предмалку со топла вода и осетив како да ме гори нешто како да сум изгребана.. Изгледа ми се појавиле хемороиди.... Што да правам сега? Што смеам да мачкам? не ми крвари местото ама некако е непријатно при движење...

12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Може е привремено од тврда столица, јас имав и крварење и ми помина за 2 дена. Не се бриши со тоалетна, ни со влажни туку миј се само со вода. Ако ти е проблематично, наполни си шише вода и имај во вц за плакнење. За мачкање, не мораш да трчаш одма во аптека почекај некој ден да видиш дали ќе помине, а ако ти е непријатно чај од камилица ќе ти ги смири (мислам на миење со чај) или маст од невен. И гледај помека храна да јадеш овие денови.

На LadyC и Fallen.Angel им се допаѓа ова.
  13. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Немав тврда столица, затоа и се чудам. Од никаде осетив како непријатно само. Кога на бањање осетив од топлата вода уште полошо не знаев што е. Не сум сигурна и дали се хемороиди, претпоставувам дека се, на огледало се погледнав кожата ми е како иритирана и зацрвенета. Ќе пробам како што велиш, ако не помине утре ќе земам и домашен кантарион ќе ставам. Ако се искомплицира може да тркнам и до аптека...

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Ти се шират вените од притисокот и може затоа непријатно ти дошло од топлата вода. Само хигиена на ниво и смирувај ги ако се воспалат.

На LadyC и Fallen.Angel им се допаѓа ова.
  15. Ivyano

Ivyano Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    143
    До сега немав хемороиди. Имаше период кпга неколку пати во 6-7 недела при голема нужда имав крв ама од вагината. Фала на Бога се среди и столицата ми се нормализираше неколку недели и еве сега нова ситуација. И сега не сум сигирна дали имам хемороиди ама седев подолго време вчера и чувствував некаква болка. Реков ај од седење. Преспав и еве сабајлево при голема нужда јака болка осетив ама внатре во ректумот најверојатно беше. Столицата беше нормална дури и малку мека и немаше крв. Можно ли е да е хемороид во прашање? Што е следно? Се советувам со гинеколог или кај друг специјалист за да се потврди дали се хемороиди и да даде насоки за натамошно лекување? Дали исчезнуваат или се отстрануваат некако?

16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Девојчиња денес прв пат на нужда видов крв малце. Никогаш не сум имала хемороиди, малку ми е непријатно сега таму на тој дел, истуширана сум нормално, ама како жежење малце осеќам. Што и како е молам за совет?

17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Мн глупо чувство. Земи си утре крема за хемороиди. Ќе ти олесни. Ако имаш сега нелагодност, стави некоја крема.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.035
    Факту земи. Мене многу ми помогна. Имав во бременост, после пораѓај уште повеќе, ужас. Со маста ги смирив некако.
    Хорор чувство.

19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    @kukla21 @Мариаа. Ауу ваљда нема да ми остане и после бременост ова? Се десило ли да се повлечат? Мислите ќе се повторат?
    Не знам ептен глупаво у пм.
    А немам ни запек ни ништо. Се ми е нормално...

20. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.035
    Може ќе ти се повлечат. Не мора да значи дека ќе ти останат. Јас дури 6 месеци после бременост ги средив. Во бременост имав неколку, ама после пораѓај ужааас.
    Мачкај сега превентивно.