Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хербалајф (Herbalife)

Дискусија во 'Диети' започната од sugar.nn, 10 октомври 2010.

1. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    490
    Па затоа во Белгија го прогласија за пирамидална шема.
    Cough cough... :x

2. milce

milce Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    22
    Citam i ne mozam da se iznacudam na vasite vulgarnosti,sekti ,jehovini sedoci.......c c c c c kako mze zdravata ishrana da ja sporeduvate so sekti navistina ne mi e jasno. Pa neli site se borime decata da ne ni trgnat po los pat,droga alkoholprostitucija. I sega koga promoviraat zdrav nacin na shrana zdrava hrana gi narekuvame sektasi pa ove e sramota. Pa tie mladi deca se promotori na sportot ,vezbanje na kej,zumba na kej ,seto toa e mnogu pozdravo odkolku pusenje trava bockanje so igla na heroin.Se nadevam deka ke se slozite so mene.Na site sto ime e potrebno neka me kontktiraat,za zdrava hrana,nacin na ishrana,program na ishrana i so upotreba na sejkot ke bidete prezadovolni kao sto sum i jas za kratko vreme.

3. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    490
    И како шејкот може да замени балансирана исхрана?
    Како може да викаш дека е природно кога има сукралоза?
    Немам ништо против вас,но Хербалајф е замена за оброк,не вистинска храна.
    И во овој свет на профит и шанси,вие ги манипулирате да јадат здраво,а позади тоа е профитот од шејкот и членство нормално.
    Знам како функционира МЛМ и Хербалајф е прогласена за пирамидална шема.
    И нема докази дека Хербалајф е подобро од балансирана исхрана.

На Winterborn77 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Histerica1

Histerica1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    ме занима дали некој има искуство со одење на предавањата за здрава исхрана без користење на шејкот?И како изгледа цел тој циклус?Каде се наоѓа во Скопје,и нешто поопширно?

5. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Јас го пиев 4 месеци бидејќи сакав да ослабам. Исто така и вежбав и се уште вежбам. Добив повеќе на мускулна маса, но се здебелив 8 кг и сега не можам никако да ги симнам. Кај мене ефектот беше мускули кои и ден денес не можам да ги омекнам за барем да се вратам на претходните 58 кг. Оттогаш поминаа 3 год. Која диета да ја започнам УН или некоја за здрава исхрана симнувам само 2-3 кг и толку. Мислам дека ова си го направив од Хербалајф, не го препорачувам за слабеење, можеби повеќе за мускулна маса. Не мислам дека е штетно по здравјето, инаку спортистите не би го пиеле, само не го пијте ако сакате да ослабете, без да вежбате.

6. Zlatka44

Zlatka44 Нов член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Може ли некој да ми каже дали шејкот можам да го пијам за време на пост???

7. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    490
    Не знам што подразбирате под пост,но ако се работи за не мрсно или без хемикалии шејкот не е такво нешто.

8. marc

marc Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    8
    денес купив и имам еден месец за да ослабам, кога станува збор за диети многу сум принципиелна, значи внимавам до крај што јадам ова, она и сум спремна на се. со оглед на ова со хербалајф колку килограми би можела да загубам за еден месец?

9. loveIan

loveIan Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    61
    Немам ништо против шејкот и убаво е да го пробаш ако имаш услови.НО сепак хемикали се хемикали можеш со здрава исхрана и вежбање да постигнеш многу убав резултат сите ќе се согласиме со ова.

На RainDrop му/ѝ се допаѓа ова.
  10. abcde

abcde Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    13
    девојки не купувајте ништо од хербаллајф, имам другарка од Америка, ама вика дека се е измама, тоа се обични шејкови кои ги продаваат скапо и демек ви прават да губите килограми. таму лугето не ни ги пијат, знаат дека не вредат, а ние тука мак, врска си немаме и се по доаѓа од САД мислиме дека е најубаво, е како да не, перење пари е се, верувајте!!!!!

11. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.956
    Допаѓања:
    90.235
    Токму така јас од искуство оваа го потврдувам !
    Го користев хербајалф половина година мислам се пробав се дури и се зачленив одев по семинари слепо верував т.е убедуваат дека е баш така со докази со примери со се но се е лага ... се каам за попусто потросените пари... Доколку се двоумите дали да почнете да го користите подобро ќе биде ич да не почнувате !

12. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    67.712
    И јас го потврдувам погоре напишаното! Имам другарка луда по хербалајф, мозокот и го испраа, само фрла пари наваму и натаму, а не сфаќа дека се што има постигнато е со сопствен труд, диети, фитнес, танци. Не трошете време и пари на такви глупости, ќе се разочарате! Само спорт и правилна исхрана ќе ви дадат здраво тело и добро здравје!

13. marc

marc Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    8
    хербалајф колку пати на ден се пие? само сабајле?
    и мене не ми имаат испратено лажица си користам обична. кога го приготвувам колку обични лажици да користам?

14. Lexus

Lexus Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    307
    Јас го користам еден месец и искрено мислам дека се џабе фрлени пари. Милсма дека подобри резулатати се постигнуваат со намалена исхрана и вежби.

15. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.956
    Допаѓања:
    90.235
    3-4 големи лажици ако имаш и пудер во комбинација само 3 лажици и 1 пудер.
    Шејкот е замена на оброк обично се пие на сабалје и вечера мислам дека нормално е 2 пати во ден да се пие а заповеќе не знам затоа што кога го користев и јас го пиев само 2 пати

16. marc

marc Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    8
    што е тоа пудер? чај имам и тоа што доаѓа во кутијата

17. Dee

Dee Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    334
    Во врска со шејкот, ако мислите на истото, јас колку што знам е замена за оброк кој препорачливо е да се пие наутро и/или после тренинг. Ниско калоричен е за разлика од сѐ останато, но од каде тоа дека служи за слабеење? Зарем сериозно мислите дека со пиење на шејкот во комбинација со неправилна исхрана и целодневно излежување ќе постигнете нешто? :^)
    Не постојат магични таблети, шејкови и чуда, сѐ додека не си регулирате исхрана и не се препотувате вежбајки џабе ви е.

18. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.956
    Допаѓања:
    90.235
    Шејкот може да се користи и да се комбинира за повеќе намени според барањата на потрошувачот.
    Може да се користи за слабеење,за качување на некое кило +,за покачување на мускулна маса,за дијабетичари,за луѓе со слаба крв ... но сетоа тоа се комбинира според разни шеми .
    Секако дека доколку некој се одлучи да го пие за слабеење мора да одвои време и за вежбање или за некој тренинг.Се зголемува мускулната маса а се намалуваат масните наслаги :)
    Замена на оброк т.е комбинација со здрава храна јас ќе ви ја кажам мојата шемашто јас ја пиев :)
    Го пиев за доручек и вечера
    доручек шејк + овошје може
    ужина на секој 3 саата (јаболко,варено јајце,50гр пилешка шумка,житарици,јогурт )
    ручек се што сакаш но пожелно е повеќе да се внесуваат протеини
    ужина
    и вечера шејк + овошје или салата

Навистина се намалува со него од тежината но ако престанеш се враќаат килограмите т.е треба редовно да го пиеш и да биде чашката нон стоп до тебе :D а мислам дека за наш стандард овој е скап производ така да не ви го препорачувам затоа што со внесување на здрава храна и без шејкот ќе си дојдете до посакуван ефект :)

19. Lavica01

Lavica01 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    75
    Лично јас,како 18годишно девојче,полна со предрасуди,никогаш ама баш никогаш не би поверувала дека еден прашак може да го смени мојот начин на живот.
    Секогаш бев скептик...се придржував на здрав начин на исхрана..но моите вишок килограми не се симнуваа..или додека тие се симнуваа,мојот обем беше постојано ист..фигурата на телото беше никаква,Но не и ден денеска..
    веќе месец ипол го практикувам шејкот,темоџетик чајот,протеинските чоколатца и Х3О
    Моите резултати се повеќе од видливи..можам да се пофалам дека се стремам и стигам скоро за манекенска става.ха ха ха
    Килограми паѓаат,обем исто..имам огромна физичка активност. Почнав да идам на бесплатните тренинзи кој ги приредува Хербалајф 2 пати неделно и сум презадоволна.
    Шејкот воедно го пијам за доручек и вечера. Не го правам секогаш со млеко,понекогаш со вода,сојно млеко,јогурт. Го комбинирам со шумско овошје,банана,ленено семе,и други додатоци а идам и на Школа за правилна исхрана каде секоја недела се натпреварувам,за најбоље резултати,и учам многу ствари кои до сеа не сум ги знаела....
    Доколку сакате да започнете,не дозволувајте некој да влијае врз вас.Пробајте
    -можете и да се обратите кај мене за некои подетални информации да ве упатам кај некој од Велнес инструкторите каде може да добиете бесплатна програма за јадење,бесплатен Боди скен ( мерење на тежина,масни наслаги,дехидратација,коски,метаболички години .. ) и право за 2 пати учествување на Фит Камповите.

20. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.956
    Допаѓања:
    90.235
    Оваа е како јас да сум го пишувала ама на почетокот баш како тебе првите 1-2 одкако почнав да го пијам шејкот и да ги правам истите работи како и ти :) Сеуште е рано кажи ни какво ќе ти биде искуството после пола година а може и повеќе а до тогаш ти посакувам среќа :D