Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хербалајф (Herbalife)

Дискусија во 'Диети' започната од sugar.nn, 10 октомври 2010.

1. A2223

A2223 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    11
    Jas imam koristeno herbalife, i bev prezadovolna vo toj period. Nautro piev shejk i caevite isto vo tekot na denot za extra energija. Zamena na obrok, so site potrebni raboti sto treba da vnesuvas za eden obrok. Super mi bese :)
    Se nauciv na eden rezim na ishrana, pa sama si pravam smoothy za dorucek, za rucek nesto polesno, i vecera mevce, zelencuk ili salata nesto. Ednostavno so herbalife zapocnav so edna navika za zdrava ishrana. Toa sto ne koristam sega, neznaci deka ne bev zadovolna, ednostavno vlegov vo ritam i mozam i bez toa da odrzuvam linija i da se pazam.

На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mylittleone

mylittleone Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    Било кој вкус да го земеш е иста цена, не е 50 евра. 2240 ден e! :)

3. herbalifka

herbalifka Нов член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Доколку некој го интересира за herbalife слободно нека ми пиша сите инструкции ќе ви ги дадам за да симнете килограми да бидете енерични и пред се здрави.

4. herbalifka

herbalifka Нов член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Herbalife може да го смени животот секому потребно е да имате свој wellness тренер од кој ќе ја имате целата подршка да успеете не само да симнете килограми или сантиметри во обем туку и своето здравје и функционирањето на организмот на правилен начин. Мојот живот се смени кој немаше додирна точка со здрава храна храброст да успеам и се останато но со мојот тренер успеав и да се изградам во здрава личност да ослабам да добијам здрава мускулна маса а не сало кое го имав 30% од телото. Со herbalife животот е поубав, доколку има некој заинтересисран можам да му помогнам и објаснам се за herbalife

5. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Ајде тука дај ни совет на сите, што и кога да јадеме.

6. Milica Chelsea

Milica Chelsea Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    21
    Sekoj organizam razlicno reagira na herbalife

7. sonce555

sonce555 Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2014
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    58
    Јас го пијам веке 1 недела оваа ми е 2ра....само за доручек и со вода го мешам бидејќи имам поќе за слабеење а со млеко е по калорично.... @okcenzi , не даваат некој премногу строг режим во главном е здрава исхрана и здрави навики да стекнеш....за доручек шејкот го пијам, ужина една ми е овошје, втората ми е од виталиа интегралните 1 такво( обично тоа шо е со лешник и орев) ама сега да сменам зедов од О`цаке и по 2 такви каснувам, морам 2 ужини ради работата....после ми иди ручекот, обично супа риба ориз компир или пилешко, значи овие како пример ти ги кажувам, иначе обавезно и салата, па одам на вежбање, па после вежбање следува вечера, богата со протеини за нели да го нахраниш мускулот....салатка марула со урда или со јајца, или туна со салатка неш такво...поентата на хербалајф е 80%исхрана и 20 % вежбање....исто така премногу пијам вода, по 2-3 литри на ден ги пијам....убаво е се ствараат убави навики, и се навикнуваш на таква исхрана која е здрава....и заборавив да напоменам дека јадењата ми се спремени или варени или печени на хартија, минимална употреба на масло правам, не дека така ми рекоа ама оти порано јадев мн мрсно затоа сега избегавам ....Во главном ми се свиѓа хербалајф, мн бев скептик за шејкот и тие работи, ама ке видиме мислам дека ке има резултат оти кај многу има....Ама се пак од тебе зависи...Тренерот те контактира за малце од малце да има контрола, на 2 недели следува мерење на вагата која кажува килажа, масти, мускулна маса во % и висцерални масти....Јас би го препорачала на секој што сака да стекне убава навика а воедно и да ослаби или да се дефинира :) извинете за долгиот пост ама сакав да кажам како е со хербалајф :D

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.015
    Хербалајф има (привиден) успех кај многумина само затоа што е многу потешко да се достигне самодисциплина и самоконтрола без надворешен мониторинг, односно луѓето се повеќе мотивирани ако некој од страна "им стои над глава" и им кажува што е добро за нивно здравје.

@sonce555 ти гарантирам дека ако го одржуваш тоа темпо на исхрана и активност ќе имаш подеднакво задоволителни резултати и без овие препарати. Единствено, наутро замени го нивниот шејк со домашно, свежо подготвено смути (најдобро green smoothie).

И ве молам, консултанти од хербалајф, ако веќе рекламирате овде, дадете и издржани податоци зошто точно вашите производи се неопходни за здраво слабеење. Досега, некако многу неубедливо пристапувате :)

На dreamless, ToksycznaReakcja, ArmaniCode и 3 други им се допаѓа ова.
  9. herbalifka

herbalifka Нов член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Значи секој организам е различен јас како стручно медицинско лице го кажувам тоа зависи од процентот на масти во телото и мускулната маса, некој сака да ги стопи мастите, друг да зголеми мускулна маса и според тоа се прави индивидуална програма. Производите од хербалајф се на клеточно ниво така што веднаш се метаболираат и ги содржат сите хранливи материи кои му се потребни за организмот за нормално да функционира. Но тука влијае и начинот на исхрана треба да се внесува умерени количини на храна во 5 оброка дневно со што ќе си го подобрите метаболизмот и ќе имате нормална столица а со тоа ќе бидете поенергични и продуктивни секој ден. Јас лично го консумирам и сум презадоволна!

На keramidnica и sonce555 им се допаѓа ова.
  10. Milica Chelsea

Milica Chelsea Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    21
    Samo balansirana ishrana, 2-3 litra voda, 5-6 mali obroci, i toa da go praktikuvate vo naredniot period. Taka ke steknete navika, i ke se cuvstuvate mnogu poubavo.

На anakonda88 и sonce555 им се допаѓа ова.
  11. sonce555

sonce555 Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2014
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    58
    @do-re-mi i jas sum sigurna deka toa ke e taka, no morav so nesto da pocnam, nekolku pati probuvav so domasno i se otkazuvav, ova nekako ne mi dava da se otkazam, zega za sega ke isteram so sejk a od juli avgust se nadevam deka ke go prekinam i da si teram bez nego....pa ke vidime kako ke bidi....fala ti inace :*

12. AnaAni

AnaAni Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    12
    Цела тема ја испрочитав и морам да пишам мое мислење. Многу долго размислувам да си купам шејк, ама исто така сум и многу внимателна, па не само што читам по интернетов туку и многу ги замарам другарите мои коишто се професионални спортисти и редовно ги користат производите на хербалајф. Досега немам слушнато од нив дека не се задоволни или дека имале некаков контраефект. Сите само добро кажуваат, а не би ме лажеле тоа сигурно. Е сега тоа што некој си замислил дека ке даде малку повеќе пари и ќе ослабе гледајќи турска серија или Лила, тоа е друга работа. Јас немам проблеми со килограмите туку сакам да си го земам чисто заради дефиниција на телото, односно сакам да им "помогнам" на мускулите. Имам ослабено и со УН диетата и не сум си ги вратила килограмите иако имало периоди кога ене сум внимавала. Како може некој да рече дека претставниците на хербалајф не се во право затоашто пропагираат здрава храна, а во право се нутриционистите што исто така пропагираат здрава храна? На крај краева со кој производ можете да внесете протеини во денот онолку колку што му е потребно на телото на дневна база? со никој. Поради тоа постојат вакви суплементи(сега не зборам само за хербалајф). Тоа дали некој ќе се одлучи за овој или оној бренд е индивидуална ствар. Јас веќе 3 години редовно вежбам и верувајте дека многу се мачам со исхраната за цел тој труд да се познава колку толку. Не е само ослаби и толку. Ако сака некој да постигне резултати видливи, да си има дефинирани мускулчиња, стегнати нозе и задник верувајте не е само оди три пати во неделата на вежбање- тоа бара многу повеќе жртва и финансиски и од било кој друг аспект. А се согласувам дека ако сака некој да ослабе и да остане само на тоа може да го направи со УН диетата, јас таа ја препорачувам затоа што ми помогнала. Сепак, после некое време ми се згади од едно те исто јадење и од тој досаден редослед. А кога ќе дојде овошниот ден- смрт!се трупаш со еден тон овошје и пак не си најаден и на крај од ден си папасан, гладен и истоштен, а да не зборам дека немаш никаква сила за физичка активност. Јас планирам да си го купам шејкот, па ќе пишам резултати. Поздрав

На keramidnica, Iv.girl55, okcenzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Bajaderka

Bajaderka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    339
    Шејковите на Хербалајф содржат многу шеќери (мислам дека беа 19гр на 100гр). Доколку сакате да пиете шејкови како замена за оброк, земете си канта протеин, барем во протеинот има 2гр шеќери, а има и такви што не содржат воопшто шеќери.

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sonce555

sonce555 Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2014
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    58
    5 кила за 1 месец и мноогу сантиметри :D тоа е мојот резултат....идемо даљееее :D:D:muscle::muscle::muscle:

На keramidnica, Iv.girl55, okcenzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. AnaAni

AnaAni Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    12
    @sonce555 само шејкот го пиеш или и нешто друго? Мене искрено и чајот ми го препорачуваат, па се мислам :D

На sonce555 и okcenzi им се допаѓа ова.
  16. sonce555

sonce555 Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2014
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    58
    Сега пред 5 дена почнав и со cell activator, со витамини што е за метаболизмот, и за енергија :D чајот е убав, ама јас сум преголем зависник од кафе и не сакам да го остаам кафето за чај :D:D:D иначе добар е чајот за енергија ама содржи и кофеин....и затоа нејкам да си го остаам кафенцето :D

17. ArmaniCode

ArmaniCode Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.163
    Ubavo se informirajte pred da zapocnete herbalife, ne zboruvam da go prasuvate toj sto go prodava, tuku Sami napravete si research na internet. Jas procitav mnogu losi raboti, iskustvo od luge sto go koristele koi zavrsile vo bolnica poradi problemi so crn drob I bubrezi. Ne vikam deka ne deluva, se slabee zatoa sto zamenuvas obrok so koj sigurno ke vneses poveke kalorii, toa go mozes I so obicen sejk koj ke si go spremis doma, bar ke znaes sto stavas vnatre. Ova ima premnogu seker, praveno e na baza na soja koja 99% GMO, a da ne zboram za hormonalnite narusuvanja sto gi predizvikuva. Vo SAD, protiv Herbalife e podesena multimilionska tuzba, ima I videa na you tube.
    Ne si go narusuvajte zdravjeto za da mu go polnite dzebot na nekoj.

18. sonce555

sonce555 Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2014
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    58
    Фала на советот, тие проблеми со хербалајф беа пред 15, или 20 години, заради некои состојки, кои сега ги има само во шејковите во Америка.

19. ArmaniCode

ArmaniCode Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.163
    Jas go istrazuvav problemot pred eden mesec, a ne pred 20 godini. Ne se obiduvam da ubedam nikoj vo nisto, sami informirajte se, ima dosta za citanje za ovoj proizvod.

На Nausicaa и okcenzi им се допаѓа ова.
  20. AnaAni

AnaAni Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    12
    Па убаво сум информирана во врска со хербалајф и добро знам дека луѓе коишто имаат проблеми со бубрези не е препорачливо да го пијат. Плус луѓе, во било кој производ за да се пушти во продажжба мора да се испочитуваат законски регулативи. Сите состојки се во граноците на дозволеното за да не би нарушиле нечие здравје. Што било да купиш си пишува дека не е препорачливо да го пијат луѓе со одредени здравствени проблеми. Има на пример сосема природни чаеви, билки коишто не се препорачуваат да ги пијат трудници или луѓе со проблеми со цревата или со бубрезите. Затоа е точно дека треба убаво да сме информирани и да бидеме реални пред себе дали можеме и смееме да го консумираме производот. Ама исто така да бидеме реални дека и многу од нас без да прочитаат си го пијат и после некој друг е крив за проблемите што ќе настанат.

На Iv.girl55 и sonce555 им се допаѓа ова.