Хернија во бременост

Discussion in 'Бременост' started by Hana1234, Dec 27, 2018.

1. Hana1234

Hana1234 Активен член

Zdravo,
    Vo bremenosta mi izleze nad papokot edna topka. Doktorot mi kaza deka toa e hernia i posle poragajot da prevzemam merki. Me interesira dali nekoj imal slicen problem i dali ke mi pravi problemi dokolku se porodam prirodno, bidejki pri poroduvanjeto treba da dadam napon i strav mi e da ne ispadne nekoja komplikacija.

2. Pcelka1315

Pcelka1315 Популарен член

Со кила над папок износев две бремености и пораѓаите беа спонтани(природни), сепак секој нели не е исти, мојата кила е 10 см голема внатрешно, од последен пораѓај веќе се пројдени 9 месеци јас дека дојам сеуште се немам решено за операција. По правило трудница со кила општо на стомак не смее природно да раѓа, ама кај нас во Мк никој не го интересира тоа :)

Hana1234 likes this.
  3. Hana1234

Hana1234 Активен член

Ti Blagodaram mnogu :)
    Jas sum za prirodno, ke cekame bolki pa ke vidime sto ke se sluci, samo bebceto da e vo red :)

4. ivast

ivast Истакнат член

Здраво,
    Дали некој се соочил со кила (ингвинална хернија) во бременост. 20 г.н. сум. Од што може да се појави, како се третира и дали може да има некакви штетни поаледици врз плодот?

5. Lorena-a

Lorena-a Нов член

Zdravo jas se porodiv imav kila uste od malecka i nemav nikakov problem. Sega duri ja operirav i sakav da ve prasam dali bi mi smetalo toa za vtora bremsnost.pozdrav ubava vecer

6. Lorena-a

Lorena-a Нов член