Здраво на сите и ние сме на операција за кила на клиника. Ме интересира тие што поминавте, дали има преврски после операција и како мократ децата?
Нормално си мократ. После една недела од операцијата ќе одите на контрола, па на месец мислам уште една контрола. Ќе ви каже докторот како треба. Момче или девојче? И колку год е
Моето е правено заедно со спуштање на тестис,5 год и 3 месеци беше, пролетта, тогаш и откриле дека има плус кила, килата беа десно горе над ципата таму е сечен за килата, за тестисот е плус сечен малку странично на самиот тестис и долу на тестис дрен имаше. Со мокрење немаше проблем, само првиот пат го печело, незнам зошто.
Девојки, син ми треба да го правиме операција, кила, на тестисот му се приметува. Ве молам за искуства во државна кои доктори се, и некоја препорака за кој е добар таму. Ми спомнаа за др. Тодоровиќ, ама незнам кои денови е на клиника за преглед прво...
Денес на детска хирургија Скопје ќерка ми конечно се оперираше од препонска кила класична операција кај Др Тони Ристески. За докторот немам зборови, стручен, внимателен, одмерен, се кажува, 4 пати дојде во посета. Операцијата помина во најдобар ред. Анестезијата од тоа што најмногу се плашев исто. Првите часа беше поспана и малку раздразнета но веднаш стана, шета, се врти во кревет...
Брзо опоравување Предобар доктор, дај боже да си остане таму.. да не си отиде како сите други од Државна... Посветен навистина. По операцијата, детето уште доле беше под анестезија, он дојде сам да ми каже што како е. Фин, а и стручен.
Ти благодарам. Да, да исто и кај нас. Истиот ден дури три пати се качи горе на одделение ( а ооерационен ден му беше) да ја види. И кога дојде време да и дадам течност после анестезијата чекаше малку да види дали ќе повраќа. Од првиот ден ни даде контакт телефон во секое време за било што да го побараме. Ретки се Др како Тони Ристески. Баш така дај боже да остане на клиника.
Закажавме ние кај доктор Тодоровиќ на државна, при крај на овој месец. Се надевам се ке заврши во ред. Инаку ни рекоа еден ден пред операцијата да отидеме за да направат испитувања преку крв. незнам дали уште тој ден ке не задржат, па утрето да го прават операција или пак ќе си одиме па ке се вратиме...? Кога праат испитувања за алергија и за алестезијата? предходниот ден или...? Колку време вкупно ве задржаа во болница?
Ние не сме од Ск. Ден пред операцијата крв и алерго тестови. Утредента е интервенцијата, и третиот ден си одите дома.
Во четврток отидовме кај Др за крвна слика и анестезиолошки преглед и не примија бидејќи не сме од Скопје. Но во болница на одделение влеговме вечерта во 7 часот. Петокот утрото беше операцијата, а наредното утро сабота не пуштија дома. Многу лесно помина се. Не се грижи мајка, една од полесните и рутински операции е
За колку време и ги извадија конците? Ќерка ми ја оперираа во понеделникот, во сабота бевме на преврска ама кај друг доктор и не ни кажаа кога би ги ваделе.
Извадивме конци денес конечно Супер помина, си стана веднаш, се шеташе, се запозна со сите деца само кога ја донесоа од сала хистерична ептен од анестезијата најверојатно, никако не се смируваше, заспа по некое време и стана смирена расположена ♀️ Дома не се ни пожали на болки, освен на ногата ако се движи повеќе, темпераментна си е не застанува цел ден Инаку др. Лазо Јовчески ја оперираше, задоволни сме.