1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Херпес на устата

Дискусија во 'Лице' започната од irena, 19 ноември 2009.

1. Dala

Dala Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    1.890
    За херпес само ова лабело ми помогна мене! :)

2. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Ми испадна херпес и пред 1 недела ми помина, ама овој пат ми беше многу голем и ми траеше 2 недели и многу ми беше срам кога испаѓав :tmi: и неќна гледам пак ме пецка устава си викам не е можно само што ми помина. И стварно ми испадна херпес пак ама на друго место на устава и само да ви кажам дека денес ми е трети ден и веќе скоро е поминат :rofl: значи вака уште првата ден кога го сетив херпесот си купив фластер за херпес, и си го ставив вечерта кога си легнав оти не треба преку ден кога ја мрдаш устата. И дента кога се разбудив односно вчера не ми беше излезен туку ептен малце само и цел ден ставав прво ацикловир и врз него херпезан и цело време така, само кога ќе ставам и после по некое време ќе го измијам тоа па пак ќе ставам наново и еве денес ми е исушено. Пробајте вака. Се надевам дека по 2 недели нема пак да ми се појави :lol:

3. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Ми се појавува често пред месечниот циклус, постојано на истото место на долната усна.
    Најмногу ми помага хидроциклин.

4. Sanela94

Sanela94 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    29
    Дали можи да добиеш херпес ако се бацваш со лице шо го има вирусот а тогаш кога сте се бацвале да нема херпес на устата?позз

5. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Кога и да ми се појави херпес,ставам Ацикловир и за неколку дена исчезнува.Сум пробувала и со паста,ама мене ми се прави како краста херпсесот,најверојатно зошто многу го суши местото.Исто така ,добро е и Virumerz,ама тоа се мачќа кога ќе се осетат првите симптоми,како пецкање,чешање и сл.

6. owl-ribbon

owl-ribbon Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    678
    Ми помагаат , ех сеа не ми помагааат нишо аама ај да кажеме ..ацикловир и херперсан.ЕДИНСТВЕНО паста за заби и се суши инаку трае по 1 неделаа.Фала богу ми нема излезено 3 месеци :clap: од кога сум со дечкото и тој ми вели па фала богу оти заради мене не ти излегува ништо :D

7. M-lady

M-lady Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    6
    Мене многу ми помогна КУТЕРИД Г МАСТ за херпесите.... мн ми излегуваат во зимскиот период

8. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Да. Херпесот е пренослив, мене ми се им случено од бацување да ми испадне :|

9. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    48.459
    Да, лицето што има херпес постојано го носи тој вирус на себе иако не секогаш се гледа.Херпесот се појавува ако ти е намален имунитетот и тогаш излага во полн ефект.

10. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    32.443
    До сега никогаш ми се нема појавено херпес, и како за беља првпат ми се појави и тоа на сред уста. Отеков цела, како патка сум...Ставав маст една еве поминаа 2 недели никако да ми помине и многу ми крвари...Може некој да ми каже нешто во врска со ова? :?:

11. Beauty161

Beauty161 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    134
    Ако може некоја од вас да ми каже колку пари се фластерите за херпес ?

12. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Прочитај на претхотдните страни имам пишано. Не се сеќавам колку беа ама мислам дека 20 де. така нешто за еден фластер, ама ти пак провери наназад

13. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Ретко ми излегуваат херпеси, ама кога имам многу ми помага Биохерпин.

14. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    И мене ретко ми излагаат, но моментално имам и Биохерпин ми помогна многу! :)

На Anouk му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    :)
    Го осеќам местото уште пред да ми излезе и си ставам, па не дозволува многу да биде големо и да се прошири. Ефикасно е стварно ептен.

16. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Имам многу голема фобија од херпеси, и стално кога се будам на сабајле веднаш проверувам дали имам херпес оти знае мн често да се јави :worried:

17. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Мене ми се појави херпес од внатрешната страна на вилицата ни сама не знам од кај искочи.. не можам ни крема ни ништо да ставам...а како го чепкам со јазикот, ќе го раширам осеќам :x :?:

18. strawberry.37

strawberry.37 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Дечки ве молам за совет . Ми се појавија херпеси и тоа 2 :@@@ Користам хидроциклин ама не ми помагамногу некоја друга маст ако знаете ве молам кажете ја. Фала однапред :*

19. BlueWhite

BlueWhite Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    2
    Херпесот е вирус и потребни се седум дена за да исчезне. Мастите помагаат во намалување на чешање, печење и слично. Најдобро е да се остави да поминат тие 7 дена и сам да помине, а може да се јави од многу причини: намален имунитет, температура, стерс, прљавштини и слично.

На tinan му/ѝ се допаѓа ова.
  20. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Мене херпесот најчесто ми излегува од студ. Колку чини биохерпинот? фала однапред