Се сложувам потполно со погоре наведеното, но кај мене она "и слично" е дека ми се јавува херпес и кога некој нешто ми спрема или позади грб ми работи. Како радар за невољи ми е. Веројатно посвеста кај мене го активира вирусот и во комбинација со стрес и намален имунитет телото/вирусот ми кажува да си посветам повеќе внимание што ми се случува.
Никогаш не сум имала херпес,фала богу,знам дека една моја другарка имаше,и ништо не ставаше,и помина само од себе
Незнаев што е херпес,се додека сега не ми излезе нешто такво,еднаш му ставив паста но ме изгоре од болка и ја одстранив,па еве четири дена како го имам со некои пет топчиња и на два пати ги дупнав,па сега ми е каде каде смалено,да не се подречам за до сабајле!
И јас имам проблеми со херпес на уста.Користам една крема-гел се вика Viru-Merz и е во мала тубичка(ама баш мала ).Со неа херпесот ми проаѓа за 10-ина дена. А имам слушнато дека ако ставиш парче лук на херпесот помагал,но не сум пробала,ако некоја од вас има пробано кажете дали има некаков резултат.
Јас кога ќе осетам дека ми излегува со памук си ставам ракија.. исто ставам и ацокливир, и не ми излегува целосно, онака да имам меурчиња, туку само имам дури и неприметливо црвенило или така како кора. Се заборавам да пробам со лук, еве сега имам 3 ден ми е, ама веќе џабе ќе ставам лук, ни ракија не ставам зошто не ме пече и сметам дека џабе ставам нема што да суши, само ацокливир така си ставам у случај да не му текне да избие
Мене херпесот обично нема шанси за помалку од недела да ми помине, ама последниот пат ставив смеса од алкохолен раствор на прополис и зелена глина и го оставив цела вечер да делува, и чудо, после два дена користење на смесата ми се исуши.
имам и јас сега моментално и тоа на две места од горната усна веке ми е трети или четврти ден мачкам ацикловир ама се се мислам дек аи со масти без маст он 5-6 дена си стои не се трга дури се мислам дека и не е ефикасна кремата оти и со ена и без неа 7 дена си го носиш како украс
Јас никогаш не сум имала херпес, да не се подречам, ама сега ми искочи нешто на крајот на устата, не е големо, не ме ни пече.. Ставив паста и сега осеќам како да го лади местото незнам како да објаснам, ама знам дека херпесот обично чеша кога излегува ако не се лажам.. Незнам, што да му ставам да не ми се направи поголемо? Сега е малечко кругче..
Стави Ацикловир или Херпесан. Тоа ќе ти помогне. Добро е да го имаш дома постојано. Ако осетиш дека ти се појавува кругче на устата, стави едно од тие две и херпесот нема ни да ти се појави. И двата се течни. Ацикловирот е бел, а Херпесанот е безбоен.
Фала ти Си купив Херпесав еве ставав денес цел ден па ќе видиме, среќа што е мало па ваљда полесно ќе се излечи..
Херпесанот е многу поефективен од Ацикловир.За другпат,кога ќе го приметите дека излегува(почетна фаза)веднаш ставете паста за заби и преспијте.Утредента ќе го снема.Јас често имам и веќе знам кога ми излегува и со пастата се повлекува или барем не е толку изразен.Инаку трае мин 7 дена,мачкале не мачкале.Ова малце као демек да ублажи
^ Јас па еднаш се зезнав така со пастата, осетив дека ми излегува, намачкав пред спиење, сабајлето на цела уста имав тоа беше кошмариште. Иначе лично ацикловирот ми е поефикасен, херпесанот има плус бидејќи е безбоен. Кармин исто може да припомогне, па ако сте излезени а не сакате да ви се гледа, ставете карминче, ем нема да се познава ем ќе го засуши.
Мене знае од време на време да ми се појави херпес на уста и тој период подобро е никој да не ми се приближува Инаку имам пробано буквално се, од Херпесан, Ацикловир, лукче, паста, па дури и специјално ми носеја фластери прозирни од Германија и ништо не ми помогна, ако си решило да излезе ќе излезе.Никогаш не ми го снемало, а многу добро знам кога избива, кога ќе почне она прво пецкање без размислување знам дека е херпес
херпесот си е вирус и еднаШ ако го добиете нема никогаш да го излеците си останува во вас, и обично при пад на имунитетот и внатрешна температура секогаш се појавува....мене лично ни ацикловир ни херпесан не ми помагаат така да ако ХЕРПЕСОТ излезе на устата ке си го имате една недела и повеке....ништо не помогааааааа... херпесот ти е на надворешниот дел на устата.....и за надворешна употреба е, не се нанесува во внатрешноста на устата....