Повели и друг пат. Херпесанот е безбоен, а Ацикловирот бел. Јас имам Херпесан. Околу 130 денари го платив. За 2-3 дена херпесот го нема.
Хидроциклин не помага освен ако не ставам одма кога ќе приметам дека ми се појавил.. Во декември отидов во аптека така цела потечена од херпесот(бидејќи беше сабота вечер кога ми се појави и морав до понеделник да чекам), не можев ни да зборувам ни да јадам и ми дадоа од тоа хидроциклинот. Да не кажувам дека не само што не ми помогна, туку ми се влоши ситуацијата, па престанав да го користам.. Знам после тоа нешто друго ставав, ама не можам да се сетам што..
Јас порано секој месец имав херпес. Сега кога ќе почувствувам дека ми се прави ставам на памукче прополис и притискам колку што можам подолго. Следниот ден или најкасно за два дена ми го снемува, а и веќе поретко ми се прави херпес.
За празников закачив херпес.Ужасно ме чеша..кога дојдов дома го приметив.Ме пецкаше.Ставив Херпесан ама ми се зголеми.Што би помогнало друго?Само не ми викајте:сам ќе помине оти неможам да,го трпам.
Eve imam vo momentov.Samo ladno custvuvam.Mnogu me cesa nemozam da izdrzam.Citam pisuvale nekoi kremi ponazad.Ama nemam apteka sega vo blizina..mnogu me nervira.Neznam kaj go zakaciv...
@Feminka22 пастата побрзо ке го исуши херпесот. Може да имаш некое пецканje на почетокот кога ке ja ставиш пастата. А за кремите не знам што да ти кажам, не сум користела.
Mnogu me nervira.Nemozam da go podnesam.Grdo lici Kako mozam da go puknam i dal ibi pomognalo toa?Ako go puknam i stavam herpesan ili pasta
Никако да не го пукаш. Ќе се разрани и ќе се прошири, а може и лузна да ти остане. Мачкај со херпесан и тоа е, ќе помине кога ќе помине. Нема начин за магично да исчезне. И дај не се нервирај толку, само херпес е. Не си болна, нема да остане засекогаш, и не е крај на светот.
Panicar sum golem.Bitno pominaa site slikanja,Veligden..samo u skolo ke odam vaka..Proangi da stavam na cisto pamukce?Deka ima propolis.
Оди во Зегин или Еурофарм и купи Мелем. Пробав со се, но само ова ми помогна. До скоро имав и јас херпес.
И мене за празников ми излегоа повеќе херпеси и цела уста ми отече изгледаше страшно првите два дена. Јас цело време се мачкам со Ацикловир и полека ми заздравува. Херпесан порано користев ама немаше никаков ефект. Затоа ако имате проблем купетеси ацикловир и мачкајте на секои 4 часа
Со паста според мене не.Зафркнато е после кога се мие ауу за никаде е чешка прееемногу.Значи топла препорака АЦИКЛОВИР за 2 дена и го нема .. Не верувам дека имате повеќе херпес од мене ама значи шо е многу е многу :/
Девојчиња, за херпеси само лепенки се спас. Јас од дете имам. некогаш и по 4 ми излагаат. ужасни се и болни. свашта имам ставано ништо не ми помага Лепенкиве ги има у секоја аптека, дури и на парче ги продаваат, околу 50 ден е една.
Многу често ми се појавува херпес порано ми траеше по 1 месец со ништо не ми поминуваше,ама сега не ми претставува проблем кога ќе почне да излегува го мачкам со природен мелем се вика кралица лихнида(мислам дека веќе го има во некои аптеки) и ми поминува за неколку саати.Среќна сум што го пронајдов ова ^____^
Здраво 2 дена ме мачи херпес на устата првин од горе, од страна ,потоа на долната усна , ставив херпесан не ми помогна,утрово станав и осеќав болка на десниот образ од внатре но не се погледнав на огледало цел ден чаеви пиев и осеќав болка а кога седнав да ручам веќе скроз неможев ни уста да отворам ,и така се видов на огледало одвнатре цело со херпес , незнам што да ставам а се проширува