1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Херпес на устата

Дискусија во 'Лице' започната од irena, 19 ноември 2009.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.037
    Допаѓања:
    36.055
    Повели и друг пат. :D Херпесанот е безбоен, а Ацикловирот бел. Јас имам Херпесан. Околу 130 денари го платив. За 2-3 дена херпесот го нема.

На LollySky и Marick14 им се допаѓа ова.
  2. t-sweet

t-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    6.155
    Мене хидроциклин најмногу ми помага.

На Marick14 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Golden Rose

Golden Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    174
    Viru Merz definitivno

4. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.517
    Допаѓања:
    27.778
    Хидроциклин највејке ми помага :)

5. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    4.392
    Хидроциклин не помага освен ако не ставам одма кога ќе приметам дека ми се појавил.. Во декември отидов во аптека така цела потечена од херпесот(бидејќи беше сабота вечер кога ми се појави и морав до понеделник да чекам), не можев ни да зборувам ни да јадам и ми дадоа од тоа хидроциклинот. Да не кажувам дека не само што не ми помогна, туку ми се влоши ситуацијата, па престанав да го користам.. Знам после тоа нешто друго ставав, ама не можам да се сетам што.. :?:

6. Polsko

Polsko Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    937
    Допаѓања:
    573
    Јас порано секој месец имав херпес. Сега кога ќе почувствувам дека ми се прави ставам на памукче прополис и притискам колку што можам подолго. Следниот ден или најкасно за два дена ми го снемува, а и веќе поретко ми се прави херпес.

7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    За празников закачив херпес.Ужасно ме чеша..кога дојдов дома го приметив.Ме пецкаше.Ставив Херпесан ама ми се зголеми.Што би помогнало друго?Само не ми викајте:сам ќе помине оти неможам да,го трпам.

8. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    19.639
    @Feminka22 стави паста за заби на херпесот. Мене тоа ме спасува кога ке се пojави.

9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Eve imam vo momentov.Samo ladno custvuvam.Mnogu me cesa nemozam da izdrzam.Citam pisuvale nekoi kremi ponazad.Ama nemam apteka sega vo blizina..mnogu me nervira.Neznam kaj go zakaciv...

10. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    19.639
    @Feminka22 пастата побрзо ке го исуши херпесот. Може да имаш некое пецканje на почетокот кога ке ja ставиш пастата. А за кремите не знам што да ти кажам, не сум користела.

11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Mnogu me nervira.Nemozam da go podnesam.Grdo lici Kako mozam da go puknam i dal ibi pomognalo toa?Ako go puknam i stavam herpesan ili pasta

12. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.212
    Допаѓања:
    56.854
    Никако да не го пукаш. Ќе се разрани и ќе се прошири, а може и лузна да ти остане. Мачкај со херпесан и тоа е, ќе помине кога ќе помине. Нема начин за магично да исчезне. И дај не се нервирај толку, само херпес е. Не си болна, нема да остане засекогаш, и не е крај на светот.

13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Panicar sum golem.Bitno pominaa site slikanja,Veligden..samo u skolo ke odam vaka..Proangi da stavam na cisto pamukce?Deka ima propolis.

14. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Оди во Зегин или Еурофарм и купи Мелем. Пробав со се, но само ова ми помогна. До скоро имав и јас херпес.

15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Sto ima vo Herpesanot znae nekoj? koe rastenie? Itno mi e

16. Polsko

Polsko Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    937
    Допаѓања:
    573
    И мене за празников ми излегоа повеќе херпеси и цела уста ми отече изгледаше страшно првите два дена. Јас цело време се мачкам со Ацикловир и полека ми заздравува. Херпесан порано користев ама немаше никаков ефект. Затоа ако имате проблем купетеси ацикловир и мачкајте на секои 4 часа

На elenkata20 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. elenkata20

elenkata20 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    241
    Со паста според мене не.Зафркнато е после кога се мие ауу за никаде е чешка прееемногу.Значи топла препорака АЦИКЛОВИР за 2 дена и го нема ..

Не верувам дека имате повеќе херпес од мене ама значи шо е многу е многу :/ :(

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  18. e....

e.... Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    Девојчиња, за херпеси само лепенки се спас.
    Јас од дете имам. некогаш и по 4 ми излагаат. ужасни се и болни. свашта имам ставано ништо не ми помага
    Лепенкиве ги има у секоја аптека, дури и на парче ги продаваат, околу 50 ден е една.

19. ana_099

ana_099 Нов член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Многу често ми се појавува херпес порано ми траеше по 1 месец со ништо не ми поминуваше,ама сега не ми претставува проблем кога ќе почне да излегува го мачкам со природен мелем се вика кралица лихнида(мислам дека веќе го има во некои аптеки) и ми поминува за неколку саати.Среќна сум што го пронајдов ова ^____^

20. Dorothy89

Dorothy89 Нов член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    14
    Здраво
    2 дена ме мачи херпес на устата првин од горе, од страна ,потоа на долната усна , ставив херпесан не ми помогна,утрово станав и осеќав болка
    на десниот образ од внатре но не се погледнав на огледало цел ден чаеви пиев и осеќав болка а кога седнав да ручам веќе скроз неможев ни уста да отворам ,и така се видов на огледало одвнатре цело со херпес , незнам што да ставам а се проширува