Кога ќе забележам дека ми излегува херпес ставам на памук прополос и притискам силно. Печи ама има ефект, за два дена го снемува херпесот. Кога не го држам памукот со прополис ставам ацикловир. Порано ми се правеа херпеси секој месец, и пробував со се, но откако почнав да ставам прополис многу поретко ми излегуваат.
Mi izleze herpes pred mesec dena pomina ama mi ostana kako BELEG . Dali mu se ima sluceno nesto vakvo na nekoj dali imate nesto da preporacate?
Пробај со спреј за рани на устата ГАЛАПРО мене многу ми помага и за побрзо заздравување на херпес и за белек од херпес.
Луѓе имам 3 големи херпеси полни со гној премногу ме болат така скоро на цела долна усна.Не ми е јасно од шо ми искочија ставам херпесан гел не ми помага ич ништо што да купааам луѓе помош
Ацикловир АПЧИЊА. Веќе ти излегле, нема нешто многу што можеш да направиш. Ама апчињава ќе помогнат побрзо да ти поминат. Исто така, цинк. Сега треба да го сушиш херпесот, премачкувај го со ракија за дезинфекција пред да нанесеш гел. Мене лично подобар ми е гелот Ацикловир, наместо Херпесан. Ама апчињата се спасот.
A апчињата колку пари се?Обично ќе ми искочел еден не знам зашто и од што уствари ми искочија волку...
И мене исто ми се случи пред една година. Мачкав ацикловир 4 пати на ден за една недела ми поминаа. Околу 80 денари е.
Убаво ти рекле членките, Ацокловир чим Херпесан не помага.Плус мој совет, исечи чешне лук на пола и држи врз херпесите.Мене многу ми помага секогаш. Немам никаков гел ни маст дома за херпес, што да ставам пред да ми искочи целосно? Паста би завршило работа?Ме пецка устата.
Luk odma iseci i namackaj id sokot. 2,3 pati dnevno i pobrzo ke ti pomine. Ova od licno iskustvo koe kako sovet go dobiv od mojata doktorka.
Ако имаш прополис ставај на памуче и притискај врз херпесот колку што можиш да издржиш. Јас така правам и за ден-два ми исчезнува.
Не било херпес од алергија ми потекла устата..иначе фала за ова кога ќе ми искочи нареден пат ќе ставам.
Дечки, да ве прашам, дали херпесов на сликата, е типичен за Херпес Симплекс вирусот или е нешто друго? Прв пат ми се јавува, па незнам од што би можело да биде. Побарав да се земе брис, докторот рече нема потреба. Повеќе од недела дена го имам, ми препишаа хлорамфеникол...5 дена ставав и ништо, сега ставам Ацикловир веќе 2 дена но не гледам апсолутно никакво подобрување, има и плус малечки мозолчиња околу него кои чешаат. Штом ставам крем, омекнува, без крем формира дебела жолта корупка. Спојлер
Да прашам, од прилика 5ти ден откако го имате херпесот нели се суши тој и устата околу него, дали е паметно да ставам некоја масна крема или да продолжам со ацикловир?